perjantai 1. joulukuuta 2023

Kukkakimppukalenteri: 1. luukku

Kesällä tuli mieleen, saisinko tehtyä oman puutarhan kasveista 24 kimppua tai asetelmaa ja koostettua niistä joulukalenterin. Kovin suunnitelmallisesti en asiaan suhtautunut, vaan keräsin kukkia silloin kun edellinen kerätty kimppu oli kuihtunut tai piti siistiä rankkasateen tuhoja. Koska aloitin projektin vasta kun kesäkuu oli jo pitkällä, kasvukausi meinasi loppua kesken. Tajusin myös, että en normaalistikaan kerää keväällä tai ihan kesäkuun alussa maljakkoon oikeastaan mitään muuta kuin satunnaisia katkenneita kukkasia. Ehkä alitajuisesti jätän silloin vähät kukat pörriäisten iloksi. Vastaavasti syksyllä tahti kiihtyy, kun pitää pelastaa kukkia turvaan hallaöiden uhatessa. Muutamaa poikkeusta lukuunottamatta kalenteri etenee kasvukauden mukaan. Ja tässä ensimmäinen luukku, olkaapa hyvät!
Kesäkuun puolivälissä kukkivat ukkolaukat ja lemmikit.
Kesävieraan tuomat pikkuruusut pääsivät samaan kimppuun, vaikka eivät oman puutarhan kukkia olekaan.
Melkein pyöreä siitä sitten tuli, vihreät seassa ovat myskimalvan latvoja.
Sivulta. Taisin ottaa vihreäksi myös isotähtiputken tai kurjenpolven lehtiä.
Mitään muistiinpanoja en tietenkään kimpuista tehnyt, kun arvelin tunnistavani kaikki kasvit muutenkin. Eihän tämä niin vakavaa ole, vai kuinka?

15 kommenttia:

 1. Ihana idea joulukalenteriksi, erilainen ja raikas, kuin tuulahdus kesää pimeyden keskelle. Hyvää alkanutta joulukuuta, Minna!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Ajattelin, että tällaista ei ole tainnut muilla olla. Hyvää alkanutta joulukuuta sinullekin!

   Poista
 2. Kaunis on ensimmäisen luukun kimppu . Pitää minunkin mennä avamaan oma luukkuni .

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Minulla ei muuta joulukalenteria olekaan kuin tämä blogikalenteri.

   Poista
 3. Ihanan kesäistä! Niin kaunis kimppu.

  VastaaPoista
 4. Onpas ihana idea! 😊 ja kaunis kimppu! ❤️ Näitähän kuviahan odottaa mielellään lisää 🤭
  Minä tuskailin tänään, etten ole löytänyt sopivaa joulukalenteria itselleni, kun en haluaisi perinteistä suklaakalenteria eikä kosmetiikka nappaa, loput oli liian ennalta arvattavia 😅 Mutta tulipa sitten mieleen tulla blogimaailmaan ja täältähän löytyy useampi varsin hyvä kalenteri 🤭 ei tarvitsekaan ostella mitään kaupasta 😄

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Nämä blogijoulukalenterit ovat kyllä kivoja, löytyy jokaiseen makuun jotain eikä jää omiin nurkkiin pyörimään kaupallista roinaa. Käyn itsekin kurkkimassa muiden kalenterit.

   Poista
 5. Onpa hieno idea tehdä joulukalenteri kukkakimpuista. Aloituksen kimppu on aivan ihana. Sopisi vaikka morsiuskimpuksi.

  VastaaPoista
 6. Ihanan hempeä ja romanttinen kimppu ♥

  VastaaPoista

Kiitos visiitistä, toivottavasti viihdyit blogini parissa! Voit jättää kommenttiin myös pienen muiston käynnistäsi tai ajatuksia juuri lukemastasi postauksesta. Tervetuloa uudelleen!