lauantai 16. joulukuuta 2023

Kukkakimppukalenteri: 16. luukku

Tänään on vahvoja kontrasteja ja dramatiikkaa tarjolla, jos tähänastiset, pääsääntöisesti sopusointuiset yhdistelmät eivät ole iskeneet. Kimppu on kerätty lokakuun alussa.
Salkoruusu 'Nigra' on hätkähdyttävä pari kehäkukille ja maa-artisokan kukille.
Olin harmitellut aiemmin kesällä sitä, kun salkoruusu 'Nigra' kurotteli taivaita kohti ja alimmasta kukasta latvaan oli suunnilleen 1,5 metriä. Ei minulla niin suurta maljakkoa ollut, että olisi saanut moiset salkoruusut pysymään tukevasti pystyssä leikkokukkana. Siinä vaiheessa kun kukkavarren alaosa oli jo kukkinut ja nuppuja alkoi avautua lähempänä latvaa, pääsin leikkaamaan salkoruusujakin maljakkoon. Ja nehän olivat suorastaan erinomaisia leikkokukkina: pitkäikäisiä ja näyttäviä. Yhdestä varresta sai pätkittyä monta oksaa, kun napsi vain muutamia kukkia kunkin varren alaosasta pois.
Pinkkiäkin toki pitää olla, sitä tarjoilee kaunopunahattu 'Magnus'. Lisää tummaa sävyä tulee purppuraheisiangervon oksista.
Loistavia pikkuaurinkoja ja kaiken valon imeviä mustanpuhuvia sävyjä.
Tämän kimpun kuvaaminen vaati paljon vaivannäköä, kun ulkonakin oli pilvistä ja sateista. Kattolamppu ei riittänyt, vaan piti viritellä kirkas pöytälamppu kaveriksi ja vähän käsitelläkin kuvia vielä jälkikäteen. Vaikka keltainen ei olekaan ihan lempivärejäni, niin tämä kimppu kyllä ilahdutti keittiön pöydällä. Ja ihme olisi, jos melkein 40cm halkaisijaltaan oleva kirkkaankeltainen väripläjäys ei saisi syksyn pimeyttä tuntumaan vähän iloisemmalta.

10 kommenttia:

 1. Intensiivinen ja värikäs kimppu. 😊😊

  VastaaPoista
 2. Kyllähän tuo loistaa kuin aurinko. Olipa sinulla korkea salkoruusu!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Maa-artisokkien keltainen todellakin loisti. Koko salkoruusulla oli korkeutta lähemmäs neljä metriä, joten ei tarvinnut suurennuslasin kanssa etsiä puskaa muiden joukosta.

   Poista
 3. Johan oli korkea salkoruusu, lähes neljä metriä! Tummanpuhuvan värisenä se on tosiaan aika dramaattinen katseenvangitsija keltaisten "aurinkojen" vieressä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sitä sai todellakin katsella ylöspäin. Mietin jossain vaiheessa, että meinaako se kurkotella kukkansa puiden latvojen rinnalle, kun kasvu ei tuntunut loppuvan millään.

   Poista
 4. Vastaukset
  1. Kaikki intensiivisiä ja vahvoja sävyjä, eivät jää toistensa jalkoihin.

   Poista
 5. Syksyn loistavat värit! Sopivat hienosti samaan kimppuun!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Yllättävää kyllä, minustakaan sävyt eivät riitele keskenään, vaikka ovat kaikki niin voimakkaita.

   Poista

Kiitos visiitistä, toivottavasti viihdyit blogini parissa! Voit jättää kommenttiin myös pienen muiston käynnistäsi tai ajatuksia juuri lukemastasi postauksesta. Tervetuloa uudelleen!