tiistai 5. joulukuuta 2023

Kukkakimppukalenteri: 5. luukku

Kun pikkujasmikkeet kukkivat heinäkuun puolivälissä, otan aina vähintään yhden oksan sisälle tuomaan makeaa metsämansikkaista tuoksua. Tämän päivän kalenterista paljastuu siis kesäinen tuoksumuisto. Harmi, kun sitä ei voi tallentaa kuviin tai välittää netin kautta. Ehkä voitte sulattaa pakastimesta muutaman mansikan ja tuoksutella paremman puutteessa niitä samalla kun kurkistatte tämän luukun.

Pikkujasmike ja isotähtiputki.
Isosudenporkkanassa (?) ja tähtiputkessa on samanlaista pitsimäisyyttä, vaikka toinen on iso ja toinen ihan mini.
Leikkovihreänä on muutama komeamaksaruohon latva, jossa nuput ovat vasta kehittymässä.
Vaikka pikkujasmiketta ei ole kuin pari hassua oksaa koko kimpussa, tuoksua tuli silti riittävästi. Jo pelkästään yksi avonainen kukka voi riittää pieneen tilaan tai herkkänenäisille, useammalla saa tuoksua isompaankin olohuoneeseen.

14 kommenttia:

 1. Kauniin värinen tähtiputki. Pikkujasmike keltaisine heteineen sopii kimppuun hyvin ja hyvä tuoksu tulee kaiken kruununa.

  VastaaPoista
 2. Tähän juttuun olisi tosiaan ihana saada tuoksunäyte mukaan! Pikkujasmikkeen tuoksu on niin suloinen. Enpä ole ajatellut sen oksaa ikinä leikkokukaksi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minäkin tulin ottaneeksi ensimmäistä kertaa pikkujasmiketta maljakkoon vasta silloin kun joku oksa katkesi puutarhatöitä tehdessä. Sen jälkeen se onkin ollut jokakesäinen perinne.

   Poista
 3. Onpa kaunis kimppu - jälleen. Tuoksu olisi mukava bonus, vaikka minua sen puute ei haittaa, kun en haista mitään.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Joku voisi oikeasti kehitellä virtuaalisen tuoksujen välittämisen.

   Poista
 4. Ihana kukkakimppu taas!
  Voi kun näitä tulisi itsekin tehtyä kesällä enemmän:)

  VastaaPoista
 5. Olin pitkällä blogitauolla kaiken muun aikaa vieneen vuoksi, mutta on oli kiva käydä ihailemassa kaikki kimppusi tähän mennessä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joulukuu on kiireistä aikaa. Kiva kun kävit kurkkaamassa luukkuja jälkikäteen.

   Poista
 6. Jälleen ihana kimmpu kuten edeltäjätkin 🤩 Pikkujasmike kyllä hurmaa tuoksullaan! Ja tuo punainen isotähtiputki on aivan upean värinen 🤭

  VastaaPoista
 7. Ihana kimppu jälleen! Tähtiputki on kuin piste i:n päällä. ;)

  VastaaPoista

Kiitos visiitistä, toivottavasti viihdyit blogini parissa! Voit jättää kommenttiin myös pienen muiston käynnistäsi tai ajatuksia juuri lukemastasi postauksesta. Tervetuloa uudelleen!