tiistai 12. joulukuuta 2023

Kukkakimppukalenteri: 12. luukku

Tämän päivän kimppu on kuin kukkaniitty: sitä sun tätä sulassa sovussa ja kepeitä heiniä seassa. Kimppu on kerätty syyskuun alussa, mutta samoja kasveja oli kukassa jo kuukautta aiemmin.

Kivikkotörmäkukka 'Pink Mist' on hyvä leikkokukka. Tuoksuherneitäkin keräsin muutaman.

Punakosmoskukka on suorastaan pakollinen niittykimpuissa.
Nämä taisivat olla purppurakeijunkukka 'Palace Purplen' nuppuja.
Toissa kesän koristeheinäkokeilusta heinä F ei silloin onnistunut, joten kylvin sitä uudelleen tänä vuonna. Istutin taimet mustaluumun juurelle samaan ruukkuun ja tällä kertaa onnistuin. Heinä teki melko pitkät varret, kapeat ja pitkät lehdet ja heinä-elokuun vaihteesta alkaen runsaasti hentoja röyhyjä (?), jotka ovat olleet ihan hauska lisä kukkakimpuissa. Heinän lajista minulla ei ole tietoakaan, saa vinkata.
Rento ja vapaa on tämä kimppu. Vihreinä akileijan, lehtosinilatvan sekä heinä F:n lehtiä ja röyhyjä.
Vaikka kimppu näyttääkin ehkä siltä, että siihen on vain kerätty yhtä sun toista ja tungettu ne samaan maljakkoon, tein sen kuitenkin suunnitelmallisesti. Aika moni kesän kimpuista oli tiiviitä ja runsaita  mutta kivikkotörmäkukat ja kosmokset vaativat mielestäni ilmavampaa otetta. Kapea kristallivaasi oli riittävän korkea, jotta myös pisimmät heinän lehdet saivat roikkua vapaasti.

6 kommenttia:

  1. Tämä kimppu on ilmava ja kukat sointuvat toisiinsa kauniisti.

    VastaaPoista
  2. Kyllä vaan nuo heinät pääsevät oikeuksiinsa korkeassa vaasissa. Eipä tullut mieleen, että kimppu näyttäisi maljakkoon tungetulta.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ei mikään matala kippo olisi toiminutkaan rennosti roikkuvien kasvien kanssa.

      Poista
  3. Voi ihana! 🤩 tämmösen ottasin maljakkoon vaikka joka viikko!

    VastaaPoista

Kiitos visiitistä, toivottavasti viihdyit blogini parissa! Voit jättää kommenttiin myös pienen muiston käynnistäsi tai ajatuksia juuri lukemastasi postauksesta. Tervetuloa uudelleen!