perjantai 22. joulukuuta 2023

Kukkakimppukalenteri: 22. luukku

Syksyn viimeisiä kukkia vietiin maljakkoon, kun satuin huomaamaan, että useampi pakkasyö ei ollutkaan nitistänyt vielä ihan kaikkia. Kimpun nimi voisikin olla vaikka "Viimeiset urhoolliset".
Syysasterit ja myskimalvat kestävät pakkasta oikein hyvin. Tarhalyhtykärhö PRINCESS KATEN nuput eivät enää auenneet.
Keltatörmänkukkakin kestää pakkasta näemmä erinomaisesti.
Astialla, johon tämän myöhäissyksyn pikkukimpun keräsin, on pieni tarina takanaan. Johonkin koulutuspäiville piti tuoda mukanaan lasipurkki kansineen tuunattavaksi. Paikan päällä ohjeistettiin koristelemaan purkki työtilasta löytyvillä tarvikkeilla (joita siis oli ihan laidasta laitaan: maaleja, kankaita, helmiä, nappeja, nauhoja, luonnonmateriaaleja...). Minä menin aikalailla helpoimman kautta ja vetäisin purkin ympärille vain suikaleen pitsiä reunoistaan kuumaliimalla kiinni ja pari kierrosta ohutta kultalankaa päälle. Kanteen liimasin kanelitangon, tähtianiksen ja höyhenen. Lopuksi paljastettiin tuunattujen purkkien tarkoitus: purkkeihin piti keksiä (omalla ajallaan) kehuja, kauniita ajatuksia ja tsemppiviestejä itselleen ja säilyttää ne jossain näkösällä. Sitten aina huonon päivän iskiessä voisi sieltä käydä nostamassa jonkun ja saada näin piristystä päiväänsä. Paljastetaan nyt, kun "rikos" on jo vanhentunut, etten koskaan kirjoittanut ensimmäistäkään lappusta purnukkaani. Ehkä jonkun päivää oikeasti piristää nostaa purkistaan lappu, jossa lukee, että "Oletpa kaunis tänään!" tai "Osaat varmasti!", mutta minun juttuni moinen ei ole. Paljon enemmän piristää purkista pursuava kukkakimppu.
Aina tämä lippulappuset voittaa!
Joulu lähestyy vauhdilla mutta vielä löytyy kimput parille päivälle.

8 kommenttia:

 1. Ihmeen runsas ja monipuolinen kukkamäärä vielä pakkasöidenkin jälkeen. Syysastereille voisi antaa sinnikkyydestä ja selviytymisestä palkinnon.
  Kiva maljakkotarina. Vastaavissa tilanteissa olen ollut itsekin lukuisia kertoja. Kyllä ne korulauseet jäävät niihin purkkeihin tai joutuvat roskikseen ensimmäisen tilaisuuden tullen. Naapurustossa asuva, vanhusten parissa työtä tekevä sairaanhoitaja manaa työpaikallaan jatkuvasti toistuvia sekä asukkaisiin että työntekijöihin kohdistuvia "virkistysprojekteja". Pirteinä pitäisi kokoontua askartelemaan koulusta juuri valmistuneen ohjaajan ideoimia juttuja. Samanaikaisesti töitä odottaa jonoksi asti ja useimmat projekteihin kiikutetut vanhukset ovat niin huonokuntoisia, ettei heistä ole osallistujiksi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kaikille tämän kimpun kukista kuuluisi oikeastaan sinnikkyyspalkinto.
   En ole koskaan ymmärtänyt, mikä idea joissakin virkistyspäivissä on. Varsinaiset työt jäävät siltä ajalta tekemättä ja palkkakulut juoksevat. Mitään työn kannalta oleellista taitoa niissä harvemmin oppii ja jos työilmapiiri on huono, sitä ei askarteluilla tai laululeikeillä paranneta. Eri asia sitten tietysti ne oikeat koulutukset, joissa opetellaan esim. jonkun uuden työssä tarvittavan ohjelmiston käyttöä, uusia työmenetelmiä tms.

   Poista
  2. Hyvin kiteytetty. Ihmiset osaavat virkistäytyä vapaa-ajallaan, ei siihen työpaikkaa tarvita. Oikeat koulutukset ovat tosiaan eri asia. Minun työnantajani onneksi on hoitanut sen asian kiitettävästi.

   Poista
  3. Ei meilläkään juuri turhia "leikkipäiviä" ole. Tuo koulutus, jossa koristelin purkin, oli täysin vapaaehtoinen eikä edes suoraan omaan alaani liittyvä. Koulutuksen kuvauksen perusteella kuvittelin sen olevan paljon antoisampi, mutta paikan päällä selvisi, että kurssin annista hyötyivät lähinnä muiden alojen edustajat. Tulipahan koettua sekin ja jatkossa osaan ehkä lukea paremmin rivien välistä.

   Poista
 2. Olipa ihan hauska idea purkille, mutta maljakkona tuo on todella söpö!
  Ihana teemakimppu muutenkin, urhoollisuus ei olekaan mikään vähäinen teema.

  VastaaPoista
 3. Jos purkki on nyt tyhjä, siihenhän voisi kirjoitella lappusia, ja nostaa sieltä mitä tekisi joulun seudun päivinä: kävelylenkki, palapelin tekoa, lautapeli, hiihtoa, ulkoilua, valokuva-albumien katselu, leffailta, käsitöitä, soitto ystävälle, kahvihetki naapurille jne
  Kauniit värit kimpussa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No mikä ettei. Meillä kyllä taitaa olla joulun pyhiksi jo yllin kyllin tekemistä muutenkin :D

   Poista

Kiitos visiitistä, toivottavasti viihdyit blogini parissa! Voit jättää kommenttiin myös pienen muiston käynnistäsi tai ajatuksia juuri lukemastasi postauksesta. Tervetuloa uudelleen!