maanantai 18. joulukuuta 2023

Kukkakimppukalenteri: 18. luukku

Tämän päivän kukkaluukkua ei ehkä pysty sanomaan kimpuksi, vaan ennemminkin asetelmaksi. Piti pelastaa kukkia sateesta ja samalla saada jotain kaunista koristamaan viikonlopun ruokapöytää.
Vaaleanpunaisen ja valkoisen kirjoma daalia.
Koristeheinät kävivät daaliankin kaveriksi. Seassa on myös konnanyrttiä.
Lasipurkissa on lisää konnanyrttiä. Taustalla jälkiruokakulhossa kelluu valkoinen daaliankukka.
Konnanyrttien kaverina on myös tummanpinkkiä tuoksuhernettä. Keräsin kukat sateessa, joten vesipisarat jäivät koristeiksi.
Pimeissä sisätiloissa kuvaaminen on haastavaa niillä laitteilla mitä itselläni on käytössä. Erityisen hankala oli saada tämän postauksen värejä toistumaan luonnollisina. Pöydän väri muuttui jostain syystä paljon keltaisemmaksi mitä se oikeasti on samalla kun kaikki muu meni liian kylmän värisiksi. Pienellä sävyjen säädöllä sain eroa tasoitettua mutta värit ovat silti vähän kummalliset. Postauksen ensimmäisessä kuvassa sekä yllä olevassa tuoksuhernekuvassa onnistuin taltioimaan värit oikein.
Asettelin kukat kaakelille, jota olen käyttänyt mm. kynttiläasetelmien alustana. Alla on huopapalaset estämässä pöydän naarmuuntumista.
Vielä muutama päivä jouluun. Jokohan kimppumateriaalit alkavat käydä vähiin?

10 kommenttia:

 1. Kirjavaterälehtinen daalia ei noita heiniä enempää kumppanikseen kaipaa. Ohukainen ja paksukainen täydentävät toisiaan.
  Kalenteriluukut vähenevät. Mitähän kaunista vielä meille tarjoat?

  VastaaPoista
 2. Tuollaiset aniliinin ja magentan sävyt ovat vaikeimpia saada toistumaan oikein.
  Hmm, ehkä seuraavissa kimpuissa on joitakin syysmyräköiden pudottamia risuja ;-)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin ovat. Onneksi sain värit edes jotenkin taltioitua. Mietin kyllä, että pitäisikö tehdä jostain talventörröttäjistä ja hangen päälle pudonneista risuista viimeinen kimppu, mutta pidättäydyin kuitenkin kukissa. Huoli pois siis!

   Poista
 3. Konnanyrttiä en ole sitäkään koskaan ottanut maljakkoon onko kestävä?
  Sanotaan että kun väki vähenee niin pidot paranee käyköhän tässä myös näin? Luukut vähenee 🎄

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihan kohtuullisen kestävä se taisi minusta olla. Ei ole tullut merkittyä muistiin eri kasvien maljakkokestävyyksiä. Jää nähtäväksi, paraneeko pidot loppua kohti :D

   Poista

Kiitos visiitistä, toivottavasti viihdyit blogini parissa! Voit jättää kommenttiin myös pienen muiston käynnistäsi tai ajatuksia juuri lukemastasi postauksesta. Tervetuloa uudelleen!