sunnuntai 17. joulukuuta 2023

Kukkakimppukalenteri: 17. luukku

Eilisen dramatiikka kaipaa vähän pehmennystä. Tänään on vuorossa kuivakukkakimppu, jossa on sekä höyhenenpehmeitä että neulanteräviä elementtejä ja utuisen herkkiä värisävyjä yhdistettynä vaaleanpunaisen sävyihin.
Kaunopunahatun vasta avautuva kukka on veikeän näköinen.
Kärhön siemenkota pörhistyy suloisesti kuivaessaan.
Punahatun siemenkota ja luvattomasti kukkimaan päässeitä helminukkajäkkäröitä.
Syyshortensia 'Prim White' ja koristeheinät toimivat tässäkin kimpussa päämateriaalina. Kuvakulma tosin ei ehkä ole ihan edustavin...
Syyshortensian kukintoja kannattaa ehdottomasti kerätä talteen silloin kun ne ovat somasti punertuneet. Niitä ei tarvitse edes sen kummemmin kuivattaa, sen kun asettelee vain maljakkoon ja ihastelee. Ne säilyttävät värinsä ja muotonsa kauniisti vähintään pari vuotta kunhan eivät ihan suorassa auringonpaahteessa ole.

10 kommenttia:

  1. Tässä on todella ihanat, pehmeät sävyt!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niin on ja livenä näyttää vielä paremmalta. Kimppu on minulla edelleen näkösällä.

      Poista
  2. Kiitos vinkistä. En ole tajunnut leikata syyshortensioita punertavina leikoiksi ja säilytettäviksi. Ainoastaan vasta sitten, kun ovat jo ruskeita.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Minä tein pari vuotta sitten kuivakukkakranssin, johon laitoin mm. syyshortensian punaisia kukkia ja kauniisti kuivuneita pikkuruusuja. Kranssi on ollut koko ajan eteisen seinällä ja syyshortensiat ovat edelleen aivan saman näköisiä kuin tuoreeltaan. Ruusut ovat alkaneet hieman muuttaa väriään. Meillä tuohon sisempään eteiseen ei osu luonnonvaloa juurikaan, joten kuivakukissa säilyvät värit pitkään.

      Poista
  3. Syyshortensia on ehdottomasti kuvaamisen arvoinen kimppukukka - ja kranssikukka!

    VastaaPoista

Kiitos visiitistä, toivottavasti viihdyit blogini parissa! Voit jättää kommenttiin myös pienen muiston käynnistäsi tai ajatuksia juuri lukemastasi postauksesta. Tervetuloa uudelleen!