maanantai 11. joulukuuta 2023

Kukkakimppukalenteri: 11. luukku

Tänään on ihan tavallinen peruskimppu itselleni mieluisista väreistä. Aina ei vaan huvita sen kummemmin sommitella ja leikitellä, vaan nappaa vain nopeasti muutaman kukkasen ja vähän vihreää. Eihän ne kukat puutarhassakaan aina niin siististi kasva!
Myskimalva ja isotähtiputki ovat tämän kimpun pääosassa.
Leijonankita 'Potomac Lavender' sopi hyvin kimpun sävyihin.
Leikkovihreänä kevätvuohenjuurta.
Jos on kimppu sen kummemmin asettelematta rääpäisty luomus, niin maljakoksikin sopii hyvin hillopurkki. Varastoista löytyi kulta-valkoinen naru, jonka kietaisin purkin kierteiden kohdalle rusetiksi. Vähän bling-blingiä sopii aina sekaan.

13 kommenttia:

 1. Kauniit kimput syntyvät usein sen kummemmin kukkia asettelematta. Kaunis .

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Näinhän se on ja sitten kun oikein yrittää toteuttaa jotain mielikuvaa, niin se ei sitten onnistu millään.

   Poista
 2. Tuo kimppu tosiaan näyttää ihan kukkapenkiltä, ihana.

  VastaaPoista
 3. Kaunis kimppu ja leijonakita taitaa kestää kauan maljakossa .

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuossa kimpussa kaikki kasvit kestivät pitkään kauniina. Myskimalvoista toki avonaiset kukat rupsahtavat pian mutta tiukatkin nuput aukeavat hyvin ja korvaavat kuihtuneet kukat.

   Poista
 4. Hyvin kelpaisi tämäkin kimppu minulle. Hillopurkki toimii erinomaisesti maljakkona. Sellaisiin olen useasti itsekin turvautunut.
  Tähtiputki näyttää olevan suosittu myös kukkakaupoissa. Viime viikolla näin sitä yhdessä kukkakaupassa ja tänään toisessa. Piti kysyä myyjältä, mistä kaukaa se näin talvella meille leikkona tulee, mutta tietenkin unohdin.
  Teepä näistä kalenterikimpuista lopuksi kollaasi. Kiva nähdä kaikki kimput kerralla. Tai ehkä olet niin jo suunnitellut tekeväsikin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tähtiputki on syystäkin suosittu leikkokukkana. Se kestää oikein hyvin maljakossa. En tiedä minäkään, mistä päin maailmaa niitä leikoiksi tuodaan. Hollannista?
   Minulle tuli sama kollaasiajatus mieleen muutama päivä sitten ja teinkin jo yhden kollaasin. Mietin vain sitä, saako siitä mitään selvää, kun sen laittaa blogiin. 24 pikkukuvaa on kuitenkin aika paljon. Nyt on harkinnassa, jaottelenko kimput jotenkin värin tai tyylin mukaan omiin kollaaseihinsa.

   Poista
  2. Saattaa tosiaan mennä liian pieneksi 24 kimpun kollaasissa. Värilajittelu kuulostaa hyvältä vaihtoehdolta.

   Poista
 5. Kylläpä oot kauniit kimput tehny ja kuvannu kesällä. Oikein kukkapiristys. Tuota tähtiputkea punaisena on miullakin ja oon tarkkana kukintojen suhteen, ettei mahottomasti levviis. Ihana pittee kesällä omista kukista tehtyjä kimppuja pöydillä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Tähtiputki onkin innokas leviäjä. Leikkaan itsekin siitä kukkineita kukkia pois, etteivät pääse tekemään siemeniä. Kimppuihin kun kerää, niin ei tule siemeniä.

   Poista

Kiitos visiitistä, toivottavasti viihdyit blogini parissa! Voit jättää kommenttiin myös pienen muiston käynnistäsi tai ajatuksia juuri lukemastasi postauksesta. Tervetuloa uudelleen!