lauantai 23. joulukuuta 2023

Kukkakimppukalenteri: 23. luukku

Tämän päivän kimpun nimi voisi olla vaikka "Jämät". Yksi kesällä kyhätyistä kimpuista oli nimittäin niin surkea räpellys, että vielä syksyn viime metreillä piti keksiä jotain muuta kalenterin täytöksi. Pakkanen oli jo turmellut melkein kaiken käyttökelpoisen puutarhassa, joten katse kääntyi jo sisällä oleviin kasveihin. Itse asiassa se onkin itselleni aika tavallinen tapa, sillä usein kukkakimpusta osa on vielä täysin käyttökelpoista siinä vaiheessa kun suurin osa on jo kompostikelpoisia. Pienellä tuunauksella kimpun jämistä voi vielä saada sievän (tai joskus vähemmän sievän) pikkukimpun.

Maa-artisokan kukkia, salkoruusu 'Nigra' ja verenpisaran nuppuoksa.
Verenpisarasta katkesi yksi nuppuinen oksa siinä vaiheessa kun olin siirtämässä sitä kellariin. Niinpä otin sen sisälle, josko nuput jaksaisivat aueta maljakossa. Kolme käyttökelpoista kuunliljan lehteä löytyi varjokujalta, kun nostelin isompien kasvien lehtiä pois edestä. Ne olivat suojanneet muutamaa kuunliljaa hallalta.
Yksi kärhön siemenkotakin pääsi vielä kimppuun mukaan.
Tästä tuli tällainen kapea ja korkea asetelma.
Vaikka tämä kimppu ei kovin jouluinen olekaan, niin verenpisaran pulleat nuput näyttävät minusta aivan joulukoristeilta. Muotokielessä taas on pikkuisen taivasta kohti ampaisevia ilotulitusraketteja, joten saadaan viittaus uuden vuoden juhlallisuuksiin näppärästi mukaan.

8 kommenttia:

 1. Todellakin, kuten sanot, ilotulitusraketti tästä tuleekin mieleen. Aika hyvin löysit kukkia tähänkin kimppuun.

  VastaaPoista
 2. On jääny kommentoimtta muutaman päivän ajan, mutta aivan ihania kimppuja on saanut ihastella! 🤩 Pienimmäinen sanoi, että tämän kimppu näyttää aivan perhoselta 🤭

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei se haittaa mitään, jos ei ehdi aina kommentoimaan. Olipa ihanasti keksitty nuorimmaiseltasi.

   Poista
 3. Verenpisaran nuput ovat tosiaan kivan malliset! Avautuivatko ne?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Isoimmat aukesivat, pienimmät eivät. Kannatti kuitenkin ottaa oksa maljakkoon.

   Poista

Kiitos visiitistä, toivottavasti viihdyit blogini parissa! Voit jättää kommenttiin myös pienen muiston käynnistäsi tai ajatuksia juuri lukemastasi postauksesta. Tervetuloa uudelleen!