lauantai 2. joulukuuta 2023

Kukkakimppukalenteri: 2. luukku

Kesäisen värikäs joulukalenteri jatkuu tänään väripläjäyksellä, jonka nimi voisi olla vaikkapa "Myrskyn jälkeen". Edellisenä päivänä (28.6.2023) oli satanut parikymmentä milliä vettä ja lisäksi isoja rakeita. Aika paljon oli käyttökelvotonta kukkaa pitkin pituuttaan mutta löytyi seasta siistimpääkin kimppumateriaalia.
Vanhanajan keltapäivänliljaa, barlow-tyyppistä akileijaa sekä tarhakeijunkukkaa 'Hans'.
Vähän sinne sun tänne sojottavat kukat saivat seurakseen yhtä sikin sokin päivänliljan lehtiä.
Alempana on myös jaloangervon lehtiä (niille ei tullut raekuurosta haittaa).
Vaikka kimppu näytti sisällä maljakossa siistimmältä kuin ulkona kädessä kuvattuna, halusin taltioida auringossa hehkuvat värit vuoden pimeimmän ajan varalle. Ainakin oman tietokoneeni näytöltä loistaa päivänliljan keltainen niin, että melkein silmiin sattuu. Toivottavasti myös teille välittyy kuvista keskikesän valoenergiaa.

14 kommenttia:

 1. Kiitos kimpusta aurinko välittyy kyllä . Päivänliljaa en ole koskaan käyttänyt kimpuissa mutta keijunkukkaa kyllä ja se kestää yllättävän hyvin .

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ole hyvä! Päivänliljan kukat kuihtuvat aika nopeasti kimpuissa, kuten käy kukkapenkissäkin. Ovat kuitenkin hetken aikaa nättejä ja kun niitä kerta retkotti pitkin pituuttaan nurmikolla, niin sama ne oli kerätä maljakkoon.

   Poista
 2. Kyllä valoenergia värittyy, niin ihanat värit! Ja tuo raikas vihreä taustana, aahhhh.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Aivan ihana muuten tuo akileija. Ensin luulin, että se on jotakin harvinaisempaa pikarililjaa ja mietin, että sinulla on tuollaisiakin herkkuja puutarhassa.

   Poista
  2. Hyvä, että aurinko välittyi sinnekin kuvasta. Sattui tosiaan tuollaiset vähemmän kerrotut akileijat lähempään kuvaan, taustalla pilkistelee kerrannaisempia, jotka varmasti olisit tunnistanut akileijaksi ;)

   Poista
 3. Valoenergia ja värit välittyvät oikein hyvin. On se vaan ihanaa värejä ja valoa kuvienkin välityksellä tällaisena harmaankylmänä talvipäivänä.
  Ihan tässä jännittää, millaisia kukkakimppuja kalenterisi tarjoaa. Niistä saa hyviä ideoita omille kimpuille. Tosin minun ei tule omasta puutarhasta pahemmin leikkokukkia kerättyä. Sinä jätät omasi pörriäisille. Niin teen minäkin ja sen lisäksi kukat yksinkertaisesti ovat niin kauniita ihan omilla paikoillaan. Sitäpaitsi ulkona tulee oltua keväällä ja kesällä kaikki mahdollinen aika. Milloin sitä leikkokukkia ehtisi ihailla? Paitsi ehkä pergolan pöydällä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Jaa-a, tiedä sitä, saako kimpuistani kovinkaan paljon ideoita. En erityisemmin perehtynyt sommitteluun, vaan annoin inspiraation viedä. Lisäksi oman puutarhan kukkien eri suuntiin vänkyrät varret eivät ole yhtä kiitollisia aseteltavia kuin kukkakauppoihin kasvatetut leikkokukat. Tulipahan oman näköisiä kimppuja.
   Meillä on ollut pari niin sateista kesää, että on ollut ihan mukava kerätä välillä kukkia maljakkoon sisälle ihasteltavaksi. Ei sitä vaan koko kesää jaksa sateessa ulkona puuhastella. Kalenteria väsätessä tuli kyllä kerättyä muutama kimppu enemmän mitä normaalikesänä olisin tehnyt.

   Poista
 4. Tässä kimpussa on kaikki kesän värit, kaunis!

  VastaaPoista

Kiitos visiitistä, toivottavasti viihdyit blogini parissa! Voit jättää kommenttiin myös pienen muiston käynnistäsi tai ajatuksia juuri lukemastasi postauksesta. Tervetuloa uudelleen!