keskiviikko 1. joulukuuta 2021

Nestorin joulu: 1

Kirjahyllyssämme asustelevan kotitonttu Nestori Naavaparran kuulumisista on tullut sen verran paljon ihastunutta palautetta ja toiveita päästää Nestori useamminkin blogiin seikkailemaan, että päätin toteuttaa tänä vuonna joulukalenterin minityyliin. Pääsette siis seuraamaan, kuinka jouluun valmistautuminen sujuu Nestorin ja Minni-kissan mökissä. Jos omassa puutarhassa tapahtuu jotain akuuttia tai mainitsemisen arvoista, laitan niistä sitten juttua joulukalenteriin Nestorin puuhien perään, mutta muuten palaillaan kukkien pariin vasta sitten joulun jälkeen. 
Tervetuloa mukaan joulupuuhiimme!
Kurkataanpa sitten, mitä Nestori ja Minni puuhaavat tänään. Taitaapa olla askartelupuuhat menossa. Papereita ja värikyniä on hyvä olla tarpeeksi, jotta luovuus pääsee kunnolla valloilleen ja syntyy tarpeeksi kortteja isommallekin tuttavajoukolle lähetettäväksi. Myös sakset ja puikkoliima ovat hyvin tarpeellisia korttitalkoissa. Jokos muuten teillä on joulukortit askarreltu?
Eiköhän näistä tykötarpeista saada hienoja kortteja aikaiseksi.
Missäs ne sakset...?
Bongaa yksityiskohta! Tarkkasilmäisimmille piilotan silloin tällöin kuviin jonkun jouluisen, vähän erityisemmän yksityiskohdan. Tässäkin postauksessa sellainen on. Heitelkää ehdotuksia kommentteihin, niin katsotaan, teinkö tehtävästä liian helpon vai vaikean. Vihje kuuluu näin: yhdestä kuvasta se puuttuu.

16 kommenttia:

 1. Alkaako se a-kirjaimella ja niitä on aina neljä yhdessä? Vai olenkohan ihan hakoteillä? :D

  VastaaPoista
 2. Jee, Nestorin joulukalenteri!
  Hmm, tuota Pirjon mainitsemaa minäkin katsoin. Se puuttuu kuvasta, jossa Nestorilla on tonttulakki päässä, mutta muissa kuvissa kyseinen lakki ei ole Nestorin päässä. Joten vihjettä kääntämällä vastaan tonttulakki, muussa tapauksessa vastaan myös se a-alkuinen ;-)
  Hiisi vie, ei täällä mitään joulukortteja ole askarreltu! Tilasin niitä kyllä nettikauppaani, mutta en ole vielä toimertunut kuvaamaan ja koodaamaan niitä sivuille. Äääääh.....

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tonttulakki on väärä vastaus, se toinen on jo lähempänä mutta ei ihan riitä vastaukseksi. Eipä meilläkään ole vielä kukaan muu askarrellut joulukortteja kuin Nestori. Askartelisikohan Nestori isompiakin kortteja, jos laittaisin tarvikkeet kaapin ulkopuolelle ja ohjeet rappusille? :D

   Poista
 3. Ihana idea! Mukava ruveta seuraamaan Nestorin jouluvalmisteluja.
  Kahvipannu ei ihan puutu mistään kuvasta, mutta ensimmäisessä kuvassa eri paikassa lipaston päällä.;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva kuulla, että Nestorin puuhille löytyy innostunutta yleisöä. Kahvipannun siirtyminen oli hyvin hoksattu mutta sekään ei ollut se mitä tehtävässä haettiin :)

   Poista
 4. Tästä tulee jälleen hauskaa. Minäkin olin kynttelikön kannalla, mutta se oli siis huti.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tehtävässä haettiin vielä vähän tarkempaa yksityiskohtaa ;)

   Poista
 5. Tuijotin kuvia samaan tapaan, kuin muksuna niitä kuvia, joista piti etsiä poikkeavat kohdat. Sininen keinutuoli esiintyy vain yhdessä kuvassa. Ensimmäisessä kuvassa on myös Nestorin oikealla puolella lattialla jokin puinen teline, mutta en saa päähäni, mikä se oikein on. Ja se näkyy kaikissa kuvissa. Adventtikynttilöistä yhtä on jo poltettu, tai se on jostain muusta syystä muita lyhyempi. Ekassa kuvassa taustalla on ikkuna lumimaisemineen?
  Joulukortit on askarreltu, huomenna ostan postimerkit.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minä pidän niistä ja kaikista muistakin kuvasta etsimistehtävistä edelleen. Ei varmaan tullut yllätyksenä, kun kehittelin sellaisen joulukalenteriinkin.
   Se puinen esine on puunkantoteline. Myös ikkuna lumimaisemineen näkyy joka kuvassa. Sinistä keinutuolia muuten näkyy myös tuossa keskimmäisessä kuvassa. Pitkään piti itsekin tihrustaa, mutta millin siivu sinistä näkyy aivan kuvan oikeassa reunassa Nestorin korvan ja olkapään välissä. Tosin keinutuoli ei ole kovin jouluinen yksityiskohta, joten sekään ei ole oikea vastaus. Poltettu adventtikynttilä sen sijaan osui nappiin. Pirjokin sen taisi hoksata, jos oikein tulkitsin hänen kommenttiaan. Tarkat silmät teillä molemmilla.

   Poista
  2. Ilta-Sanomissa on toisinaan samantyyppisiä kuvatehtäviä, joissa etsitään poikkeamia. Tosin ne ovat huomattavasti vaikeampia, kuin mitä lasten julkaisuissa näkee.
   Keksit kivan jipon kalenteriin. Nyt pitää aamut aloittaa sinun kalenterillasi - jos vain ehtii.

   Poista
 6. Adventtikynttelikköä olisin minäkin veikannut:)
  Ja kiva kuulla mitä Nestorin jouluvalmisteluihin kuuluu!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pari oikeaa arvausta jo tuli, eli adventtikynttelikön ensimmäistä kynttilää on jo poltettu. Lähellä olit siis sinäkin :)

   Poista

Kiva kun piipahdit blogissani, jättäisitkö myös viestin käynnistäsi. Tervetuloa uudelleenkin!