lauantai 18. joulukuuta 2021

Nestorin joulu: 18

Tämänpäiväinen Nestorin puuha ei taida sen kummempia esittelyitä kaivatakaan. Se on nimittäin tuttuakin tutumpaa touhua varmasti jokaiselle. 

Tästä se lähtee: Minni on huolehtinut työvälineet pöydälle sillä aikaa kun Nestori on käynyt hakemassa taikinan.
Odota Minni vähän, taikina pitää kaulia ensin!
Näin se käy kun on ammattilaiset asialla. Seuraavaksi paistetaan, sitten koristellaan ja maistetaan.
Riittoisaa oli taikina... Tai sitten sitä oli useampi erä kylmässä odottamassa leipomista. Ethän Minni ole ilman lupaa maistelemassa?
Bongaa jouluinen yksityiskohta! Etsi jokin aikaisemmin esittelemättä jäänyt jouluinen yksityiskohta. Niitä on useampiakin, mutta käyttämästäsi laitteesta ja näkösi tarkkuudesta riippuen kaikista ei välttämättä saa ilman mielikuvitusta selvää.

10 kommenttia:

 1. Huh, näitä aamuisia aivopähkinöitä? Olohuoneen pikkupöydällä näyttäisi olevan valkoinen pikkukuusi? Oikean laidan ikkunan alla on tonttuovi ja samaisesta ikkunasta näkyy punainen lintulauta? Ensimmäisen kerran huomasin, että lattialla on kaksi punaista kuppia. Taitavat olla Minnin ruoka-astioita.
  Ihailen taitoasi tehdä miniatyyrikokoisia juttuja Nestorin kotiin.
  Mukavaa viikonloppua!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Näyttävät olevan hyvinkin koukuttavia, kun heti aamun alkajaisiksi käyt niitä etsimään. Päivä lähtee kieltämättä hyvin käyntiin pienellä aivojumpalla.
   Lapset tekivät muutama päivä sitten Nestorille (hieman epämääräisen muotoiset) joulukortit ja ne ovat siinä olohuoneen pikkupöydällä. Toisessa taisi olla tontun kuva, kuopuksen tekeleestä en enää muista, mitä se esitti. Tonttuovi vilahti jo itsenäisyyspäivän postauksessa, joten se ei ollut etsittävien joukossa. Jotain muuta uutta sen lähettyvillä sen sijaan on. Tonttuoven yllä olevasta ikkunasta näkyy Nestorin ulkohuussi, joka on luonnollisesti ollut Nestorilla alusta lähtien. Keittiössä on tosiaan Minnin ruokakipot. Ne harvemmin näkyvät mistään kuvakulmasta kun ovat niin takana, matalalla ja pikkuruisia. Jotain minipientä sinulta jäi vielä löytämättä, joten lystiä riittää vielä loppupäivänkin iloksi.
   Kiitos! Mukavaa viikonloppua sinullekin!

   Poista
  2. Pitänee hommata suurennuslasi tai muuten tulee niska kipeäksi Nestorin kuvia tuijottaessa. Tonttuoven eteen on tullut jotain harmaata. Ei taida olla lunta. Olisiko kivi tai muuta materiaalia askelmaksi?
   Nestorin touhut ovat totisesti koukuttavia. Uutiset lehdistä luettuani on pakko tsekata, mitä Nestorille kuuluu.

   Poista
  3. Ainakin kännykällä saa zoomattua kuvia isommaksi. Vähän sumeitahan ne silti ovat kun ei Nestorin sähkövalaistus ihan riitä kameran tarpeisiin ja salamalla tulee kummallisesti valottuneita kuvia. Olen kokeillut erilaisia ratkaisuja saada lisävaloa ilman että tulisi jyrkkiä varjoja tai muuta kummallista, mutta toistaiseksi en ole keksinyt toimivaa ratkaisua.
   Tonttuoven edessä todella on lunta. Siinä on myös pieni kuusi, jota ei meinaa erottaa kuvasta, vaikka sen tietäisikin.
   Mukava kuulla, että Nestorin puuhille on kiinnostuneita seuraajia.

   Poista
  4. Näinä päivinä kuvaaminen sisällä on ongelmallista vähäisen valon vuoksi. Ongelma varmasti korostuu Nestorin minikokoisessa ympäristössä.
   Sunnuntain kuvassa tonttuoven edessä on selvästi lunta ja pieni kuusi. Lumikin on valkeaa, eikä harmaata, kuten tässä ehdotin.

   Poista
  5. Nestorin kämppään pitäisi saada muutaman sentin välein himmeähköjä valoja ympäri kattoa, jotta kuviin tulisi riittävästi hajavaloa, mutta milläs laitat kun huonekorkeutta on vain parikymmentä senttiä. Toistaiseksi olen joutunut tyytymään lisävalona kännykän taskulamppuun, jonka osoitan viistosti kattoa kohti. Tumma katto tosin ei heijasta kovin paljoa valoa varsinkaan taka-alalle mutta pääkohteet näyttävät jo kelvollisilta. Olen harkinnut Nestorin katon "maalaamista" tai "paneloimista" valkoiseksi mutta se taas muuttaisi asunnon tyylin selvästi modernimmaksi. Toisaalta ehkä se ei haittaisi Nestorin kaltaista kekseliästä ja mutkatonta kotitonttua. Toinen vaihtoehto olisi tehdä pieniä sähkötöitä, jolloin valopisteitä saisi tasaisemmin pitkin asuntoa.

   Poista
 2. Nyt meni niin vaikeaksi että tuumaan vaan että pipareita ei ole aiemmin näkynyt, eikä piparitaloa :D
  On sinulla kyllä aika taitoa väkertää noita pieniä juttuja! Ihan mahtavaa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No ei ole niitä näkynyt :D Kiitos paljon! Kokeilemalla monta kertaa joku lopulta onnistuu.

   Poista
 3. Minä en ole seurannut näitä kaikkia mutta mukavaa kun Nestorikin on innostunut leipomaan pipareita ja tekemään piparitaloa.

  VastaaPoista

Kiva kun piipahdit blogissani, jättäisitkö myös viestin käynnistäsi. Tervetuloa uudelleenkin!