lauantai 11. joulukuuta 2021

Nestorin joulu: 11

Nestori on tällä kertaa laiskotellut ja etsinyt varastojensa kätköistä vain kolme punaista kynttilää.

Takan reunukselta löytyi kynttilöille hyvä paikka. Sinne ei Minnikään kiipeile (ainakaan kovin usein).
Koska Nestorin puuhista ei ollut tällä erää muuta raportoitavaa, laitan pari kuvaa jäätävästä puutarhasta. Kuvaushetkellä pakkanen oli lauhtunut jo siedettävään -18 asteeseen, mutta vain paria päivää aikaisemmin mittarissa komeili peräti -26,8 astetta. Sanoisinko, että oli minusta hitusen kylmää joulukuun aluksi...
Lunta on kolmisenkymmentä senttiä ja lisää on ilmeisesti luvassa nyt kun sää lauhtui.
Vaikka en hirmupakkasista niin välitäkään, niin pidän kyllä näistä lumen ja jään kuorruttamista maisemista. Töihin ajaminenkin on melkein nautinto kun ympärillä on valkoiseksi huurtuneita maisemia, jotka parhaimmillaan säihkyvät matalalla paistavan auringon valossa. Tulevan viikon sääennusteita kun katsoo, niin aurinkoa ei niissä juuri näy. Lunta tai räntää sen sijaan näyttäisi viskovan useampana päivänä. Jossain välissä täytyy siis käydä ravistelemassa puista ja pensaista enimmät lumet pois, jotta niiden oksat eivät katkeile. Myös kohmeinen kompostori pitäisi saada hereille. Pientä ensiapua on jo annettu, joten ehkä kompostori saattaa päästä vauhtiin ilman isompia toimenpiteitä. Näin ainakin toivon.
Aurinko antoi ymmärtää olevansa edelleen olemassa, vaikka valoa ei pilvien läpi tämän enempää meidän pihalle tihkunutkaan.
Mukavaa viikonloppua!


4 kommenttia:

 1. Nyt on kyllä harmaata, mutta itse nautin nollaan lauhtuneesta kosteasta säästä. Iho alkoi olla yhtä hiekkapaperia hytinästä puhumattakaan. Mutta että -26,8!
  Nestorin ja Minnin kuulumiset ovat jääneet monelta päivältä väliin, nyt täytyy tutkia, mitä he ovat viime aikoina puuhailleet. Tuosta kynttilöiden sijainnista tuli mieleen entinen kissani Viljo, jonka raksupaketti pistettiin ikään kuin hyvään jemmaan keittiön hellan huuvan päälle, mutta Viljo hyppäsi hellan reunalle, koukkasi tassullaan paketin lattialle ja alkoi syödä. Se oli kyllä sellainen kaikki mulle heti nyt -tyyppi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meillä on vielä muutama aste pakkasta. Onneksi! En pidä kuraloskakeleistä ja liukkaista teistä. Ei kyllä sen mieluisimpia ole nuo lähes 30 asteen pakkasetkaan. Iho kuivui täälläkin ja autojen lukot reistailivat.
   Nestorilla ja Minnillä onkin ollut paljon tekemistä viime päivinä. Joulukuu on kiireistä aikaa kotitonttujenkin maailmassa.
   Viljo taisi olla neuvokas kissa, joka tiesi, mitä tahtoo ;)

   Poista
 2. Hyrrr, millaiset pakkaslukemat teillä on ollut. Lumiset maisemat ovat kyllä huomattavasti kauniimmat, kuin tänne luvatut plussakelit. Meidän Biolan-kompostori jämähti nollaan. Laitoin sinne kuumalla vedellä täytetyn 5 litran kanisterin, mutta toistaiseksi kompostori ei ole käynnistynyt. Tyhjensin kompostorin loppusyksystä, jolloin toinen puoli yläosan massasta valahti alas, jolloin kompostoriin syntyi suuri tyhjä tila. Se varmaan osaltaan vaikuttaa viilentävästi. Täytyykin huomenna vaihtaa kanisteriin kuuma vesi ja lisätä tehokuiviketta.
  Minnistä on Nestorille hyvää seuraa. Ei tarvitse vanhan miehen yksinään puuhastella.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oli melkoisen vilpoisaa. Meillä ei onneksi pitäisi ennusteiden mukaan juuri plussalle mennä.
   Meillä tulee arkisin liian vähän biojätettä, joten kompostorin toiminta hidastuu väkisinkin. Lisäksi huomasin kertyneen jätteen olevan liian kuivaa, mikä ei edistänyt lämmön pysymistä. Kaadoinkin kompostoriin pari litraa kuumaa tomaattilannoitevettä samalla kun vein uuden satsin biojätettä. Katsotaan, kuinka käy.
   Minni pitää kissamaisilla kepposillaan Nestorin virkeänä.

   Poista

Kiva kun piipahdit blogissani, jättäisitkö myös viestin käynnistäsi. Tervetuloa uudelleenkin!