torstai 2. joulukuuta 2021

Nestorin joulu: 2

Kotitonttu Nestori Naavaparralla oli eilen askartelupuuhat menossa. Nyt on työn tuloksena monta korttia valmiina ja osoitteiden kirjoitus menossa. Mahtavatko kortit lähteä toisille kotitontuille vai peräti Korvatunturilla asusteleville joulupukille ja joulutontuille?

Mahtaa olla Nestorilla hyvä muisti kun ei tarvitse osoitekirjaa korttien kirjoittamisessa.

Vai onkohan Nestorin osoitekirja sellaista karvaista ja naukuvaa mallia?
Mitähän jännää huomenna tapahtuu?

6 kommenttia:

 1. Uskon Nestorin muistavan osoitteet. Kissa tietenkin naukaisee, jos kuoreen meinaa vääriä tietoja lipsahtaa. Ehkä Nestori laittaa joulukortit vuoden aikana tapaamilleen muille tontuille. Kenties jopa jollekin kauniille naistontulle, josta hän uumoilee elämänkumppania itselleen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minäkin luulen, että Nestori muistaa osoitteet helposti. Hän on käynyt vuoden aikaan tiivistä kirjeenvaihtoa, joten osoitteet eivät ole varmasti päässeet unohtumaan. Sitä emme tiedä, onko joidenkin kirjeiden kohteena kaunis naistonttu, lapsuudenystävä vai paikallislehden palstalta löytynyt kirjeenvaihtoystävä.

   Poista
 2. Ihana juttu ja kommentit! Minulle tuli ajatus, että Nestori elää sellaisessa viehättävässä maailmassa, jossa ei ole tylsiä ja kovin virallisia katu- ja postinumeroita, on vain saajan nimi, talon nimi ja kylä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kerrassaan nerokas ajatus! Eipä tullut itselleni tuollainen edes mieleen. Ovathan ne katuosoitteet kieltämättä niin kylmän virallisia, ettei sellaisia tietenkään kotitonttujen maailmassa ole. Nestorinkin osoite voisi siis olla vaikkapa: Nestori Naavaparta, Kirjahyllyn punainen mökki, Hiidenkiven puutarha.

   Poista
  2. No niin! Nyt pystyn sitten minäkin lähettämään Nestorille joulukortin, kun osoite tuli :-)
   Ehkä ajatukseni tuli siitä, ettei siitä ole kuin muutama vuosi, kun oma osoitteeni oli talon nimi, saaren nimi ja sitten kyllä postinumero ja -toimipaikka sille lähimmälle saarelle, jossa posti vielä silloin oli. Sitten se lopetettiin ja postitoimipaikaksi tuli tylsempi Nauvo, ja sitten tylsyyden huipennukseksi meillekin tuli kadunnimet, ihan kuin voitaisiin jotain pizzataksia alkaa tilata ;-D

   Poista
  3. Korttia tulemaan vaan :D Tiedä sitten, osaako posti toimittaa kotitonttujen osoitteilla merkittyjä kirjeitä perille vai onko tontuilla ihan oma postilaitoksensa.
   Ne on nuo lain vaatimat välttämättömyydet välillä kummallisia ja siitä huolimatta postit eksyvät tai vähintään viipyvät matkoillaan ties kuinka kauan.

   Poista

Kiva kun piipahdit blogissani, jättäisitkö myös viestin käynnistäsi. Tervetuloa uudelleenkin!