perjantai 6. joulukuuta 2019

6: Pieni joulusatu

6.12. oli hyvin tuulinen päivä. Valesypressistä tuntui, että tuulenpuuskat vielä riuhtaisevat hänet juurineen ilmaan. Ihme, että pienen tontun tekemä lumiukko pysyi paikoillaan. Kivenmurikkaa tällaiset tuulenpuuskat eivät hetkauttaneet suuntaan tai toiseenkaan, mutta häntäkin hieman hirvitti valesypressin puolesta. Yhtäkkiä vuorenrinteen takaa ilmestyi tuulessa villisti kieppuva ja rapiseva asia, joka takertui valesypressin oksiin. Pieni puu säikähti sitä niin kovasti, että melkein pudotti neulasensa!
Kivi tiesi kertoa, että tuulen mukana oli lentänyt Suomen lippu. Se oli tehty paperista, joten ehkä joltain epäonniselta lapsukaiselta oli karannut koulussa askarreltu lippu. Oli nimittäin Suomen itsenäisyyspäivä. Kauaa lippu ei valesypressiä koristanut, sillä kovempi tuulenpuuska riuhtaisi sen irti ja se lähti jatkamaan matkaansa hangen päällä lepattaen. Kuinkahan käy valesypressin? Lähteekö sekin tuulen mukana maailmalle?

Hyvää itsenäisyyspäivää!

12 kommenttia:

Kiitos visiitistä, toivottavasti viihdyit blogini parissa! Voit jättää kommenttiin myös pienen muiston käynnistäsi tai ajatuksia juuri lukemastasi postauksesta. Tervetuloa uudelleen!