lauantai 14. joulukuuta 2019

14: Pieni joulusatu

Vuorenrinteen takaa kuului iloista rallattelua. Pian lumikinoksen takana vilahti punainen piippalakki ja hetkeä myöhemmin koko tonttutyttö ilmestyi näkyviin. Valesypressin ja kiven luona muutaman päivän viettäneet tontut kerääntyivät tervehtimään tulijaa. "Minä löysin jotain, katsokaahan", tonttutyttö ilmoitti ja kaivoi samalla repustaan kolme pikkuruista kärpässientä. "Eivätkö olekin kauniita? Luulen, että nämä sopisivat tarkoitukseen hienosti", se pohdiskeli pitäen sientä ilmassa kasvojensa edessä. Toiset tontut kääntyivät valesypressiä kohti nyökytellen innokkaasti päitään.
"Sopisivat mihin?" valesypressi aprikoi.

10 kommenttia:

 1. On sinulla ollut kova homma tämän sadun kirjoittamisessa. Syntyykö uutta juttua kirjoittaessa vai onko kaikki ollut jo valmiina?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sain idean tästä kalenterista 30.11. illalla, joten alkuun tuli pikkuisen kiire. Lavastin silloin heti muutaman kuvan ja kirjoitin ensimmäisen päivän tarinan. Parin seuraavan päivän aikana suunnittelin tarinan pääpiirteissään, lavastin loput kuvat ja kirjoitin puolet tarinasta. Inspiraation iskiessä olen jatkanut satua. Kahden viimeisen luukun tarina on vielä kirjoittamatta, vaikka juoni onkin selvillä. Yksittäisen päivän tarina syntyy nopeasti, kun juoni on selvillä, mutta kyllähän tähän on saanut aikaa kulumaan, kun on 24 päivän tekstit naputeltavana.

   Poista
 2. joululauluja ja lumisotaa, riemua on tontuilla riittänyt. tonttutyttö suloinen ilmestys, kyl varmaan valesypressi yllättyy siitä, mihin kärpässienet päätyvätkään;)

  VastaaPoista
 3. Vaikuttaa siltä, että sypressi koristellaan ulkona ja se saa jatkaa kasvuaan vielä joulun jälkeenkin. Eikö niin...?
  Tässä on vaarana, että lukijat yrittävät vaikuttaa sadun lopputulokseen.:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Saa kommentoida vapaasti ja arvailla lopputulosta; tarina on kahta viimeistä luukkua vaille valmiiksi kirjoitettu ja viimeistenkin luukkujen juoni on jo valmis. Sen verran pidän kuitenkin kaikkia jännityksessä, etten paljasta, osuuko joku arvaus kohdilleen :D

   Poista
 4. Mä niin rakastan joulusatuja!! Lapsena keksittiin niitä äidin kanssa ja satuilu ei oo kyllä yhtään laantunu aikuisena. Parina jouluna oon kirjoittanu lapsen joulukalenteriin sadun ja niitä on ollu ihana lukea aamuisin yhdessä peiton alla. Sulla tuntuu mielikuvitus laukkaavan ihan samalla lailla, muissakin teksteissäsi huomioinu samoja piirteitä ja niitä on ollu aivan erityisen mukava lukea :) Innolla ootan jatkoa ja käyn lukemassa, vaikka aina ei ehdikkään kommentoida! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Luin lapsena ja nuorena paljon satukirjoja, suorastaan ahmin niitä. Koulun ainekirjoituksissakin mieluiten kirjoitin sadun ja kyllähän niitä on tullut senkin jälkeen välillä keksittyä. Yksikään ei ole kyllä ollut näin pitkä ja suunnitelmallisesti tehty. Tätä on ollut kiva naputella, vaikka aasinsilta puutarha-aiheisiin on vain sypressin oksankärjen paksuinen :D

   Poista
 5. Onpa herttainen tonttutyttö! Ihana seurata tätä satua!

  VastaaPoista

Kiva kun piipahdit blogissani, jättäisitkö myös viestin käynnistäsi. Tervetuloa uudelleenkin!