keskiviikko 18. joulukuuta 2019

18: Pieni joulusatu

Pienet tontut miettivät kuumeisesti, mistä saataisiin lisää koristeita valesypressille. Vuorenrinteiltä ei löytynyt mitään käyttökelpoista sen enempää kuin vuoren juurelta levittäytyvältä laajalta aukealtakaan. Vielä ei tuntunut joululta, sillä jotain puuttui. Yhtäkkiä kaikki hiljenivät. Jostain kuului raskaita askelten ääniä ja matalaa hyräilyä. Kuka oli tulossa? Pian lumikinoksen takaa ilmestyi iso tonttu, joka kantoi sylissään kahta paksua oksaa. Se kertoi nähneensä punatulkun monta päivää aiemmin. Lintu oli kertonut, että vuorenrinteellä tehdään joulua. Tonttu tiesi, että olipa miten paljon koristeita tahansa, joulu ei ole mitään ilman joulun tuoksua. "Mmm, tuoksuu joulupuurolta!" hihkuivat muut tontut ja haistelivat ilmaa silmät nautinnosta puoliummessa. Suuri tonttu myhäili, sillä oltuaan nuoruusvuosinaan joulumuorin keittiöapulaisena, hän oli oppinut, että joulun salaisiin resepteihin kuuluu kaneli. Ja toden totta: ilmassa leijuva kanelin tuoksu sai tunnelman heti astetta jouluisammaksi.
"Tapasin kanelitankoja etsiessäni erään tontun, joka lupasi myös tuoda tänne jotain", suuri tonttu kertoi. Kukahan on tulossa ja mitä joulusta vielä puuttuu?

4 kommenttia:

  1. Kaneli - ja kaikki jouluaikaan kuuluvat muut mausteet ja tuoksut. Tuo ei tullut mieleenikään, hyvä huomio!:)

    VastaaPoista
  2. Tuoksut, ilman muuta joulun elementtejä.

    VastaaPoista

Kiitos visiitistä, toivottavasti viihdyit blogini parissa! Voit jättää kommenttiin myös pienen muiston käynnistäsi tai ajatuksia juuri lukemastasi postauksesta. Tervetuloa uudelleen!