sunnuntai 1. joulukuuta 2019

Pieni joulusatu

Kerron teille tarinan suuren vuoren juurella kasvavasta pienestä valesypressistä, jonka suurin unelma oli olla joulukuusi. Pikkuisella puulla ei ollut enää yhtään puuystävää, sillä kaikki hänen vierellään kasvaneet kuuset olivat päässeet koristamaan ihmisten joulukoteja. Kukaan ei ollut huolinut vinoon kasvanutta valesypressiä, kun vierellä oli toinen toistaan komeampia kuusipuita. Ainoastaan vanha, juronpuoleinen kivenmurikka piti hänelle seuraa. Vaikka kivi ei paljoa puhellut, pikkuinen puu silti vaistosi, että kivenkovan pinnan alla sykki, noh, jos ei pehmoinen, niin ainakin lämmin sydän.
Marraskuun viimeisinä päivinä oli satanut lunta. Valesypressin mielestä pumpulinpehmoiseen lumeen peittynyt maailma näytti taianomaiselta, jopa ilmassa tuntui olevan taikaa. Mitähän joulu toisi tullessaan?

16 kommenttia:

  1. Valesypressi oli ihan oikeassa, sillä pumpulinpehmeä vastasatanut lumi saa maailman näyttämään taianomaiselta. Rakastan satuja, puita ja kiviä, joten mielenkiinnolla odotan jatkoa tarinalle.:))

    VastaaPoista
  2. Löysin blogi ja liityin seuraajiisi.
    Pieni joulusatu <3

    VastaaPoista
  3. Mikä yllätys - odotan jännittyneenä jatkoa!

    VastaaPoista

Kiitos visiitistä, toivottavasti viihdyit blogini parissa! Voit jättää kommenttiin myös pienen muiston käynnistäsi tai ajatuksia juuri lukemastasi postauksesta. Tervetuloa uudelleen!