maanantai 7. lokakuuta 2019

Ruskaa ja uudet voittajat

Raivostuttavan sitkeä flunssa kaikilla mahdollisilla lisämausteilla on estänyt tehokkaasti puutarhapuuhat, joten puutarhaa on pitänyt ihastella lähinnä ikkunasta käsin. Nyt kun lumet ovat taas sulaneet, niin ruskan sävytkin paljastuivat uudelleen. Olen sijoitellut luotettavimmin komeaa ruskaa tarjoilevia kasveja niin, että ne näkyvät hyvin sisälle. Tässäpä kuvasarja ikkunoista katsottuna.
Pensasryhmän puistoatsalea 'Illusia' tarjoilee loistavanpunaista ruskaa.
Aurinkopenkin 'Illusia' on aina ollut tummemman punainen. Johtuisiko kuivemmasta kasvupaikasta? Siperiankurjenmiekka ei välittänyt pakkasista, ja on oikein komea pari atsalealle. Aivan vasemmassa reunassa näkyy hieman komeamaksaruoho 'Herbstfreuden' kukintaa.
Aurinkopenkin ritarinkannukset ovat kellastuneet. Taustalla naapurin punainen aronia-aita.
Pieni pätkä naapurin aronia-aitaa. Hieno väri ja linnutkin tykkäävät!
Keittiön ikkunasta tulee katseltua alas kadulle päin. Tarkennus on missä sattuu, mutta tämä värisuora on oikein mainio näky.
Takkahuoneesta näkyy pensasmustikoiden puna. Oli oikea ratkaisu istuttaa rönsyakankaalia niiden aluskasviksi. Kontrasti olisi tosin vieläkin hienompi, jos olisin päässyt kitkemään kaikki nuo voikukat pois.
Olohuoneen ikkunasta näkyy kauneimmillaan kukkivat syysasterit. Kuunliljat ovat jo pahasti rupsahtaneet, mutta onneksi alppiruusu ja jouluruusu ovat ryhdikkäämpiä. Alppiruusussa näyttäisi muuten olevan ainakin yksi nuppukin.
Punainen ja sininen setti on nyt arvottu uudelleen, sillä en saanut aikaisempia voittajia tavoitettua. Punainen setti lähtee Maalaiskaupungin pihan Tuulalle. Sinisen setin onnetar valitsi Ullalle, Rannanpihassa-blogista. Laitatteko sähköpostiini (hiidenkivella@gmail.com) yhteystietonne, niin pistän siemenet postiin. Jos oikein nopeita olette, niin siemenet lähtevät jo tämän päivän aikana, kuoret ovat osoitetietoja vaille valmiina odottamassa.

Värikästä viikkoa, pysykää terveinä!

21 kommenttia:

 1. Todella kauniit näkymät ja onneksi ikkunastakin avautuu noin hieno ruskamaisema. Pikaista paranemista!
  Atsaleat ovat niin hienoja, voi jestas. Täytyy yrittää niitä uudestaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Enpä muista, milloin olisin näin perusteellisesti ja pitkään flunssaa sairastanut, alkaa tympiä jo koko tauti! Atsaleat ovat kauniita keväästä syksyyn. Kannattaa ehdottomasti kokeilla uudestaan niiden viihtymistä.

   Poista
 2. Sitkeä flunssa on riehunut työpaikalla, työkaverit poteneet viikkotolkulla. Kyllä maisemat nyt kylpevät väreissä. Toivotaan nyt voittojen menevän perille :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Auts, toivottavasti en itse joudu viikkotolkulla sairastamaan. On ollut ihan riittämiin jo tässä vajaassa viikossakin kestämistä! Olisi kyllä aikoihin eletty, jos palkinnot eivät toisellakaan yrittämällä mene perille! En tiedä, mitä sitten keksin, jäävät varmaan minulle.

   Poista
 3. Flunssaa kuuluu olevan paljon liikkeellä. Toivottavasti se jättää sinut nopeasti, että pääset taas puutarhaan laittamaan syksyä.
  Sinun ikkunoistasi kelpaa ulos katsella, kun näkymät ovat noin värikkäät. Illusia on upea. Laitanpa sellaisen hankintalistalle. Huomasin omassa pihassa rönsyakankaalissa hienon syysvärin. Sille pitää tarjota parempi paikka.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Täällä on myös paljon flunssaa liikkeellä. Lapset toivat sen meille päivähoidosta ja se on kiertänyt vuorotellen jokaisen perheenjäsenen. Osa on peräti toisella kierroksella jo. Olen lopen kyllästynyt tähän sairastamiseen, en edes muista, milloin olisin näin perusteellisesti viimeksi sairastanut flunssaa. 'Illusia' on ehdottomasti hankinnan arvoinen kasvi.

   Poista
 4. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

  VastaaPoista
 5. Nyt onkin kaunista ruskaa ihailtavan paljon näkyvissä vähän kaikkialla. Illusialla on kerrassaan upea ruskapuku. Pikaista paranemista sinulle.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! 'Illusia' on värittynyt joka vuosi todella kauniisti, olipa millainen kesä tai syksy tahansa.

   Poista
 6. Pahoittelut vielä tätäkin kautta viivästyksestä!
  Vastasin sähköpostiisi.
  Auringonpaistetta kaikille syksyyn!
  Hiisukas

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pahoittelut minunkin puolestani, aikaraja oli näemmä puoli vuorokautta liian lyhyt. Pitää muistaa seuraavassa arvonnassa laittaa pidempi takaraja. Aurinkoista syksyä!

   Poista
 7. Upeat ruskan sävyt. Sielu nauttii viimeistä värikylpyä ennen lopullista harmautta. Toivotan paranemisia koko perheelle!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Näistä viimeisistä värikkäistä hetkistä on nautittava, sillä pian kaikki on mustanruskeankirjavaa muhjua ennen kuin lumi peittää kuihtuneet kasvit alleen. Yritetään kovasti parantua, mutta toistaiseksi flunssa on eri mieltä asiasta.

   Poista
 8. Kiitos arvontavoitosta ja onnea muillekkin voittajille. Kaunista ruskoo on teillä, nuo 'Illuusia' on ihanan värikäs. Toivottavasti suat tauvista yliotteen ja piäset pihalle touhuumaan!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ole hyvä! Tässä on toivotettu jos jonkinmoista manausta mokomalle flunssalle, mutta ei vain ole lähteäkseen. Saisi helpottaa ennen kuin sopivat puutarhakelit ovat kokonaan loppu.

   Poista
 9. Ompas klasiista hianoja näkymiä! Toivottavasti vähä lohoruttaa, vaikka mialuummin niitä viärestä kattelis. Toivottavasti tautikiärre katkee pia koko porukalta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, kyllä ikkunanäkymät vähän lohduttavat. Osa poppoosta alkaa olla jo terveen kirjoissa, mutta minä vielä sairastan. Ärsyttävää!

   Poista
 10. Mukavia ikkunanäkymiä sinulla. Pensasmustikoiden punaväri on hieno. Toivottavasti flunssa helpottuu. Minä olen onnistunut vielä sen välttämään.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Pensasmustikoissa on upea väri. Odotan kovasti sitä, että kasvavat isommiksi, niin näkyisivät kauemmas. Flunssa on ehkä vähän jo paranemaan päin, mutta ei tässä vielä lähelläkään terveeltä olo tunnu. Toivottavasti onnistut jatkossakin välttämään flunssan!

   Poista
 11. Ruska on tänä vuonna ollut aivan poikkeuksellisen upea ja leiskunut monin eri värein. Kaunista katseltavaa! Pikaista paranemista sinulle, toivottavasti flunssa pian helpottaa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minusta viime vuonna oli ehkä vielä upeampi ruska kuin tänä vuonna, mutta eipä nytkään ole valittamista luonnon väripaletissa. Kunpa vain lehdet pysyisivät mahdollisimman kauan puissa kiinni. Kiitos, flunssa taitaa olla jo paranemaan päin. Ainakaan olo ei ole enää yhtä jyrän alle jäänyt kuin on ollut monta päivää.

   Poista

Kiva kun piipahdit blogissani, jättäisitkö myös viestin käynnistäsi. Tervetuloa uudelleenkin!