maanantai 1. tammikuuta 2024

Uuden puutarhavuoden ennustusta

Illalla käytiin katselemassa raketteja melkein 20 asteen pakkasessa.
Vuosi vaihtui ja on aika ennustaa tulevaa puutarhavuotta. Meillä on ollut käytössä mehiläisvahatinat jo muutaman vuoden ajan ja teimme niistä taas eilen valokset. Tai siis minä tein omien lapsien ja sukulaisperheen kuopuksen kanssa, muu porukka ei niin innostunut tämänsorttisesta viihteestä. Hahmoja katseltiin taskulampun valossa ja mietittiin, mitä ne ennustavat tälle vuodelle. Otin omasta valoksestani muutamia kuvia ja tein niistä ennusteen uudelle puutarhavuodelle. Katsotaanpa, millainen tästä vuodesta on tulossa. Heittäkää kommentteihin lisää ideoita, jos näette valoksissa jotain jännittävää.
Selvästi tässä kaahailee auto niin vauhdikkaasti, että renkaatkin irtoavat maasta. Taimiston alennusmyynteihinkö matka vie?
Hmm... isännän ilme sen jälkeen kun emäntä on kotiutunut taimistoreissulta?
Nutturapäinen rouva kurkkii äkäisesti ympärilleen, pään päällä pikkulintu ja sylissä maahan istutettava puska.
Selvästi ennusteessa on siis halua hankkia enemmän kasveja, mihin puutarhassa on tilaa. Vanhempien puutarhojen omistajat varmaan tunnistavat tilanteen: täyteen istutettuun puutarhaan on hankala mahduttaa uusia kasveja, mutta taimistojen valikoimien laajetessa tekisi kuitenkin mieli hankkia kaikkea uutta ja kivaa. Meillä tosin on vielä jonkun verran tilaa, mutta ei enää valtavia tyhjiä mulloksia, joihin uppoaisi kasvi toisensa perään. Toisaalta, syksy oli litimärkä, sen jälkeen kipakkaa pakkasta pari viikkoa ja vasta sitten satoi lunta. Tietävätkö valokset siis, että syvälle jäätynyt märkä maa on tehnyt paljon tuhoja kukkapenkeissä ja tarvitaan massiivisia täydennysistutuksia?
Kivien kantamista on tiedossa niin paljon, että käsivarret pitenevät ja hauikset kasvavat. Pitkänokkainen lintu kököttää olkapäällä.
Tässä on nostettu epämuodostunut juures ja pikkuinen kuokka on voitokkaasti olkapäällä. Tai sitten puutarhatonttu roikottaa kuokalla teurastettua vesimyyrää...
Tarkoittavatko lintuhahmot sitä, että on tulossa paha tuholaisvuosi, mutta luonnon omat torjuntajoukot rientävät hätiin? Osa juureksista voi kärsiä tuholaisista mutta jospa sato olisi silti edes kohtuullinen. Toivottavasti kuitenkaan puutarhatonttujen ei tarvitse rientää hätiin vesimyyriä torjumaan. Mutta mistä ihmeestä aion taas tonkia kiviä?
Tässä kömmitään selvästi levittelemään hallaharsoja. Lannistuneen kumarasta asennosta päätellen ei ollut ensimmäinen kerta, joten kylmä kesä on siis luvassa. Oi voi...
Harsot levitetty, pyrstö pystyssä vasemmalle päin konttaava monsteri kurkkaa olkansa yli ja peukuttaa.
Johan oli ennustukset! Vesisadetta, sateenvarjoja tai muita märästä kesästä kieliviä hahmoja en kuitenkaan mehiläisvahoista löytänyt, joten ehkäpä meillä on vihdoin ja viimein kuivempi kesä. Kukkaisaa, satoisaa ja kaikin puolin onnistunutta uutta puutarhavuotta kaikille lukijoilleni ja blogissa piipahtaville!

22 kommenttia:

  1. Hahhahhah, auto kaahaamassa taimistolle - tai kotiin päin, sillä näyttää siltä, että joku rehu siellä viilettää, pistää takaluukusta... Mainioita ennustuksia ja varsin puutarhapitoisia ;-D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Taitaa olla joku puuntaimi kontissa, kun ei ole mahtunut kokonaan kyytiin. Ehkä matka suuntautuukin taimistolta toiselle? Tulihan noista varjokuvista vaikka minkä sortin hahmoja mieleen mutta valitsin kuitenkin tähän ne puutarha-aiheiset tulkinnat.

      Poista
  2. Hallaharsojen levittäjä oli hauska. :) Kiitos samoin oikein hyvää uutta vuotta! ♥

    VastaaPoista
  3. Tunnistettavia tapahtumia näissä ennusteissa. Näen myös jonkinlaisia jooga-asentoja, mikä ilmeisesti merkitsee runsaasti kaivamista, kivenpyörittelyä ja mullan kärräämistä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mullan kärräämistä ainakin tulee olemaan, kun muistaa, miten täynnä puutarhakompostori oli syksyllä. Toivottavasti ei kuitenkaan kovin paljoa muuta kaivelua ole, ettei lopu tontti kesken.

      Poista
  4. Hyvimpä oot tulkinnu ennusteita! Tuo hallaharson levittelijä on kyllä näkönen, kiviäkin näyttäs olevan kannettavaks.

    VastaaPoista
  5. Olipa hauskoja ennustuksia, toivottavasti hallaennusteet eivät sentään toteudu. Oikein mukavaa tulevaa puutarhavuotta. Tässä itselläkin tammikuun vaihtuessa heräili jälleen keväänkaipuu ja tulevan kauden suunnittelu.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kylmää kesää runsaine hallaöineen ei varmasti toivo kukaan meistä. Päivien pidetessä se puutarhainnostus aina iskee, vaikka talvea onkin vielä runsaasti jäljellä.

      Poista
  6. Hiano rakettikuva ja varsin hauskat ja osuvat tinatulukinnat. Hyvää uutta puutarhavuatta!

    VastaaPoista
  7. Mainioita tulkintoja tinoista🤣 Hyvää Uutta vuotta 🌟🥀🌼

    VastaaPoista
  8. Sinähän varsinainen ennusta eukko olet . Et tarvitse edes kristallipalloa . Toivottavasti kuitenkaan ei kaikki toteudu ja joskus on otettava onni omaan käsiin . Hyvää alkanutta vuotta .

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Eihän sitä näin modernina aikana kristallipalloa tarvita! Toivottavasti ei tule ainakaan kylmä kesä. Hyvää alkanutta vuotta!

      Poista
  9. Hauskat! Jos vanhat merkit pitävät paikkaansa, niin kivien kantamista on edessä niin siellä kuin täällä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tuskinpa ne kivet ovat yhtäkkiä mihinkään kukkapenkeistä hävinneet ja uusia kasvaa kuin sieniä sateella.

      Poista
  10. Hauskoja ennustuksia:) Minusta näytti siltä, että useammassakin kuvassa joku toi sinulle jotain, taimia vissiin;)

    VastaaPoista
  11. Hyvin ennustettu! Koitapa lepytellä isäntää kevään aikana, ennen kuin auto starttaa taimiostoksille... :)

    VastaaPoista

Kiitos visiitistä, toivottavasti viihdyit blogini parissa! Voit jättää kommenttiin myös pienen muiston käynnistäsi tai ajatuksia juuri lukemastasi postauksesta. Tervetuloa uudelleen!