keskiviikko 1. huhtikuuta 2020

Tintti ja kaheli tonttu

Maaliskuun viimeisinä päivinä oli niin kylmää, ettei puutarharintamalla tapahtunut juuri mitään. Kuvasinkin puutarhan sijaan perheen nelijalkaista, joka sai hirmuiset hepulit, kun tennispallo lähti vihdoin maasta irti. Jos teillä näyttää yhtä lumiselta kuin meillä, niin seuraavat aurinkoiset hepulikuvat ajalta ennen lumimyrskyä tulevat tarpeeseen.
Täältä tullaan!
Ilmojen halki käy...
Ja tehokas jarrutus. Nyt tän vois heittää uudestaan....
Kierrän vähän eri reittiä... whooops, vähän meinasi mennä sivuluisussa! Onneksi pallo pysyi otteessa.
Välillä piti kuvata linnunpöntön elämää. Kuusitiaispariskunta on pyörinyt ahkerasti pöntön ympärillä, taitaa olla pesintä tiedossa. Tämä olikin iloinen yllätys!


Ja karvakaverin hepuli vain jatkuu. Karo leikattiin alkuvuodesta ja sen seurauksena hänestä tuli selvästi aktiivisempi otus. Nälkäisempi myös, mutta kyllähän näissä hepuleissa muutama kalori kuluu.
Välillä pallon voi jättää odottamaan ja juosta vain juoksemisen riemusta.
Ja sitten saa taas pallo kyytiä!
Nurmikolla oli hyvä höykyttää uhria.
Heitäpäs taas ennen kuin tämä hajoaa hampaisiin!
Saalistajan katse ja tarkka tähtäys...
Nappasin!
Hupaisaa huhtikuuta! Muistakaahan varoa jekuttajia!

26 kommenttia:

 1. Aivan ihana kaveri tuo Karo, jekku ilme, viimeisessä kuvassa etenkin!
  Hei, täällä alkaa parin päivän jääkauden jälkeen näyttää pikku hiljaa samalta kuin näissä kuvissas, eli toivoa on!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Karo on mainio kaveri :) Kovia kokenut tennispallo on Karon aarre ja se sai arvoisensa hepulit. Meille satoi eilisen iltapäivän ja viime yön aikana useamman sentin lunta, joten nämä aurinkoiset kuvat ovat vain muisto enää. Mutta jos sieltä on jo "aikainen takatalvi" mennyt ohi, niin muutaman päivän päästä täälläkin sitten alkaa ehkä lämmetä.

   Poista
 2. Eläämellistä menua :D
  Meillon kans plussalla, muttei taira keriitä lumet sulamahan ennen seuraavaa myräkkää.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Välillä täällä blogissakin. Kotona onkin melkoinen sirkus välillä :D Meillä on nyt maa ihan valkoisena eilisen iltapäivän ja viime yön lumimyrskyn jäljiltä. Ehkä jäätikötkin saavat nyt kyytiä kun tulee lumiräntää päälle.

   Poista
 3. Karo on tosi suloinen, nuo koirien hepulit ovat niin hauskoja seurata. Meillä oli tänään aamulla maa valkoisena ja aika ajoin satelee lisää. Tuskin lumi kuitenkaan kestää kovin pitkään.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Karo on kieltämättä söpö. Pienen ja vikkelän koiran kuvaaminen huonolla kameralla on tosin aika haastavaa. Meille tuli yhteensä melkein kymmenen senttiä lunta, joten hyvinkin talviselta taas näyttää. Onneksi välillä oli jo aurinkoista ja keväistä säätä.

   Poista
 4. Ihanat kuvat ja niin suloinen Karo! Näkee että toinen kyllä nauttii elostaan:) Mukavaa alkanutta huhtikuuta🌷🌞💕

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mikäpäs koiran nauttiessa, kun saa juosta vapaana ja vielä oma pallokin löytyi pitkän talven jälkeen :) Kiitos! Mukavaa huhtikuuta sinullekin!

   Poista
 5. Ihana Karo! <3 Ollapa itselläkin yhtä paljon energiaa. Täällä juuri yritän koota itseäni, jotta saisin lähdetyksi lenkille. Meilläkin tiaiset ovat käyneet tarkastelemassa pönttöä, muta mitään kovin aktiivista liikettä ei ole näkynyt. Puhdistin pöntön syksyllä ja nyt mietin, aiheutinko sillä enemmän haittaa kuin hyötyä. Joidenkin lähteiden mukaan olisi parempi, ettei pönttöjä puhdistaisi lainkaan. Toivotaan, että pönttö kuitenkin saisi asukkaat. Teidän tiaispariskunnalle toivotan onnistunutta pesintää! :) Hyvää huhtikuuta sinulle ja rapsutuksia Karolle! <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei se Karokaan aina tuolta näytä, tänäänkin on nukkunut suurimman osan päivästä sohvan nurkassa :D Eipähän ainakaan ole loisia, kun käy putsaamassa vanhat pesätarvikkeet pois. Pidetään peukkuja, että saatte pönttöön asukkeja. Hyvää huhtikuuta! Rapsutukset välitetty Karolle, hän piti niistä kovasti :)

   Poista
 6. Kivat kuvat.
  Ihana karvainen perheenjäsen teillä. Ja mikä määrä energiaa.
  Toivottavasti tintit ovat tulleet jäädäkseen.
  Meillekin tuli viime yönä hieman lunta, mutta päivän mittaan se suli pois.
  Mahtavaa huhtikuuta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Karo saa välillä ihmisten riemuksi noita hepuleita. Tänään hän on makoillut suurimman osan ajasta sohvan nurkassa. Meille tuli lunta lähemmäs kymmenen senttiä, joten ei Karoakaan huvittanut ulkoilu. Kiitos! Mahtavaa huhtikuuta sinullekin!

   Poista
 7. Ihanaa hepulointia, näyttää hauskalta :) Mahtavaa, että siellä on kuusitiaispariskunta pesimässä, niitä on varmasti mukava seurata puutarhapuuhien lomassa. Hyvää huhtikuuta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hauskaa oli sekä Karolla että ihmisillä, kun hepulia seurasimme. Toivottavasti kuusitiaisten pesintä onnistuisi. Hyvää huhtikuuta sinullekin!

   Poista
 8. Sepä onkin hienoa jos saatte kuusitiaiset sinne asumaan! Niitä en ole nähnyt meidän lintulaudalla kuin aina yhden kerrallaan, eli ehkä täällä on viettänyt talvea vain yksi yksilö. Toivottavasti se saa puolison. Söpö Karo <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minäkään en ole nähnyt naapurin lintulaudalla koskaan kuin yhden kuusitiaisen kerrallaan, mutta pöntön ympärillä niitä hääräili kaksi. Jos ne vuorottelevat lintulaudalla ruokailua eivätkä näyttäydy siellä yhtä aikaa? Toivottavasti teillekin ilmaantuu vielä toinen tintti.

   Poista
 9. Mukava on seurata noita Karon touhuja. Virtoo riittää!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Välillä Karo innostuu hepuloimaan, mutta varsinkin huonolla säällä hän viihtyy vaikka koko päivän sohvan nurkassa.

   Poista
 10. onhan se riemukasta, kun vihdoinkin pitkän talven jälkeen löytää lempi lelunsa. Karo on täynnä elämänhalua ja virtaa. riemuissaanhan me ihmisetkin olemme, kun jään alta pilkistää ensimmäiset piipot!
  huhtikuu alkoi kaikin puolin keväisenä, räntää puottaa, välillä jopa kunnon hiutaleita, et on Räntämummolle edes jotain huiskittavaa;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Onhan se tennispallo paljon parempi lelu kuin lumipallot. Virtaa kerätään viettämällä sadepäivät sohvan nurkassa. Karon riemu tennispallosta oli suoraan verrattavissa emännän riemuun ensimmäisistä piipoista, tosin minä en juossut kukkasipuli suussani ympäri pihamaata :D Täälläkin tuli lunta ja räntää ihan urakalla. Jospa ne sulattaisivat alta jäätiköt pois.

   Poista
  2. No se oliskin ollu näky, kun talon emäntä viipottaa kukkasipuli hampaissa riemusta ratketen :D:D Mutta kyllä pystyn myös samaistumaan tuohon koiran riemuun, kun jää vihdoin antaa periksi keväälle! :) Meilläkin on nyt lunta maassa 10 senttiä. Jäi myös puutarhan tonkiminen myöhemmäksi.

   Poista
  3. :D Epäilemättä! Siinä olisi taas naapureille ollut hupia. Äkkiä ne lumet sulavat kun kevät etenee.

   Poista

Kiva kun piipahdit blogissani. Jättäisitkö myös viestin käynnistäsi, ilahdun jokaisesta kommentista! Tervetuloa uudelleenkin!