keskiviikko 8. huhtikuuta 2020

Näyttää siltä, että

... pääsiäiseksi on tiedossa pienen pieniä kukkia.
Ensimmäinen kevättähden kukka oli auennut yön aikana.
Valkoinen idänsinililjakin on tehnyt eteisessä suloiset helmiryppäät.
 ... syyssyrikkä on talvehtinut onnistuneesti ja kukkii toivon mukaan komeasti loppukesällä.
Sanokaa, että nämä ovat uuden kasvun alkua eivätkä mielikuvitukseni tuotetta!
 ... loistokärhö 'Kaiser' ilahtui päästessään kellarin pimeydestä varaston puolelle.
Saksien näyttäminen olisi ehkä tarpeen näille kalpeille ja hennoille versoille, mutta en raski: noissa kolmessa pisimmässä saattaa olla kukkanuput latvoissa. Otin myös hortensian varastoon. Nämä olivatkin viimeiset kellarin asukit.
Isoin nuppu on jo raottumassa. Näinköhän siitä tulee pinkki, kerrottu ihanuus, kun on joutunut näin pitkälle kehittymään täydellisessä pimeydessä?
Kasvuvoimasta ja -innosta ei ainakaan ole puutetta!
 ... herukkapensaita pääsee leikkaamaan. Tänä vuonna riittää, että leikkaa vain pari vanhinta oksaa kustakin pensaasta. Viisi vuotta siinä menikin korjatessa edellisen asukkaan jälkiä.
Lunta on vielä, muttei enää pensaiden tyvillä. Tästä punaherukasta lähti kuvan oikeaa alanurkkaa kohti kurotteleva jäkäläinen oksa ja kaksi seuraavaksi vanhinta.
 ... mansikoiden siivoamisen ovat rusakot hoitaneet.
Kuukausimansikat on siististi parturoitu parin sentin sängelle. Työ varmaan viimeistellään heti kun viimeiset jäät sulavat...
 ... raparperi on avantouinnilla, kuten niin moni muukin kasvi puutarhassani.
En tiedä, paleltaako tätä huimapäätä, mutta sen väri sopii ainakin täydellisesti pääsiäiseen.
Tällaisia pieniä aarteita löysin puutarhasta ja eteisestä. Eilen oli niin aurinkoinen ja lämmin päivä, että lumet hupenivat ihan silmissä. T'änään on "vain" kymmenisen astetta lämmintä, joten saavat lumet tänäänkin kyytiä. Jos ennusteet pitävät paikkansa, niin ehkäpä viikon päästä meilläkään ei ole enää lunta ja maa alkaa sulaa roudasta. Olisi hauska saada syyskylvöruukut varastoon ja päästä jännittämään, alkaako niistä ilmestyä pieniä taimia. Siitä ilosta puhumattakaan, mitä puutarhassa heräilevien kasvien etsiminen tuottaa. Pienien ihmeiden täyteistä pääsiäisviikkoa!

21 kommenttia:

  1. Minulla on vielä paljon kellarissa ruukkuja, pitää nyt pääsiäisenä ne katsastaa. Minäkin leikkaan keväällä marjapensaat kun koskaan ei tiedä vaikka talvi olisi tehnyt tuhoja joidenkin oksien kohdalla, niin ei tule sitten syksyllä ja taas keväällä leikkausta. Hyvää pääsiäistä sinne.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Minä olen tuonut kevään mittaan aina muutaman ruukun kerrallaan kellarista eteiseen tai ihan sisälle asti. Nämä viimeiset päätin pitää alusta lähtien varastossa, kun ovat niin isoja. Vien varastoon muitakin sitten kunhan ilmat vielä vähän lämpiävät. Minä leikkasin marjapensaita alkuun sekä keväisin että syksyisin, ettei tulisi kerralla niin rajuja leikkauksia. Edellinen asukas oli saanut aikamoisen sotkun niihin aikaiseksi. Nyt onneksi riittää enää kevyemmät leikkaukset keväisin. Hyvää pääsiäisen aikaa!

      Poista
  2. Kärhölla on tosiaan kasvuvoimaa ja melkoinen into kohti uutta kesää. Syyssyrikässäkin on ihan selvästi eloa, eikä pelkkää mielikuvitusta.
    Nyt saa sinun lumesi ja raparperiuimalasi kyytiä, kun aurinko paistaa lämpimästi, tuuleekin. Pian pääset kaivuhommiin omalla pihallasi.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kärhö saa jatkaa kasvuintoaan tästä kesästä alkaen ulkona ympäri vuoden. Sille on paikkakin jo katsottuna, mutta vähän pitää kaivaa sitä ennen. Uusi kukkapenkki on siis tulossa, kunhan routa sulaa. Lumet ovat sulaneet aikamoista haipakkaa parina päivänä. Nyt alkaa olla jo yhtä paljon maata kuin lunta näkyvissä.

      Poista
  3. Pian on aurinko sulattanut jään raparperin ympäriltä. Minä leikkasin marjapensaat tänään, muutaman vanhimman oksan poistin ja jestas kun karviaiset oli taas piikikkäitä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Karviaisten leikkaaminen on aikamoinen taitolaji. Minä leikkasin myös marjapensaat tänään. Ainokaisesta karviaisestani leikkasin pari vanhaa oksaa pois. Onneksi poistettavat oksat olivat sopivasti pensaan reunamilla, niin ei tarvinnut pahasti tapella puskan kanssa.

      Poista
  4. Ihana kevättähti! Voihan raparperi, minä en ole vielä huomannut katsoa omaani, mutta luulen sen olevan vielä piilossa. Eiköhän sielläkin lumi ja jää jo kohta ole poissa - pääset nauttimaan keväästä :).

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Minäkin luulin raparperini olevan vielä piilossa, mutta eipä ollutkaan. Lumet sulavat hyvää vauhtia nyt kun on lämmintä :)

      Poista
  5. Tosi hieno tuo raparperi. Sitkeä on, kun tulee jään läpi.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kasvit pääsevät välillä yllättämään jään läpi puskiessaan.

      Poista
  6. Kattoon kateellisena, että teilläkö jo kevättähärekki kukkii, mutta sitte hoksasin että purkis :) Huh! Mullon viälä kaikki kärhöt kellaris. Samallaasta valakoosta niistäki nousoo, joten elos ovat. Hortessat jo nostin kellarin rapuulle ja tiätysti novat kirvoja täynnä. Kyllä lumet saa ny kyyttiä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Juu, kukkii kevättähdet jo :D Pitkään saa odotella, että ulkona alkavat kukkia, kun isoimmat krookuksenkin piipot ovat vasta kolmesenttisiä. Kevättähdistä ei näy vielä piiponkärkeäkään. Minullakin hortensia on yleensä keväällä kerännyt kirvoja riesakseen, joten senkin vuoksi en halunnut tuoda sitä eteiseen heräilemään. Jospa varaston viileydessä kirvatkin pysyisivät paremmin kurissa. Lumet ssulavat vauhdilla, kun on näin lämmintä.

      Poista
  7. Kevät on aina löytämisen ja jälleennäkemisen riemua.

    Tänään oli minunkin ihan pakko pöyhäistä talvensuojaturpeita ja kurkata uusimpien istutusten vointia, ainakin Kotiliesi -ruusu näyttää ihan elinvoimaiselta.

    Oikein mukavaa pääsiäisen aikaa sinulle !

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Puutarhalöytöjen aika on vasta aluillaan, mutta onneksi talvetetut kasvit tuovat iloisia yllätyksiä. Kiitos! Oikein mukavaa pääsiäisen aikaa sinullekin!

      Poista
  8. Onnellinen naapuri, minulla on vielä ihan kuollutta, nyyh.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Älä huoli, kyllä sinunkin puutarhassasi pian alkaa näkyä piippoja ja versonkärkiä. Ei täälläkään vielä puutarhasta kasvun ihmeitä juuri löydy ja siksi pidänkin kasvien talvettamisesta. Niiden avulla saa pienen varaslähdön kevääseen.

      Poista
  9. Sieltä ne kevätkukkijat alkavat ilmaantua ihasteltaviksi.
    Hyvää ja aurinkoista pääsiäisen aikaa sinne teille. 🐣🐣🐥🐥

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ainakin ruukuissa :) Pian ehkä ulkonakin. Kiitos! Aurinkoista pääsiäisen aikaa!

      Poista
  10. Kevään kukat ovat uskomattoman uskollisia - sieltä ne taas ilmaantuvat! Hyvää pääsiäisaikaa!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kyllä! Tänään juuri ihastelin kukkapenkeistäkin puskevia piippoja. Nämä eteisessä kukkivat ottivat hiukan varaslähtöä kevääseen. Hyvää pääsiäisen aikaa!

      Poista

Kiitos visiitistä, toivottavasti viihdyit blogini parissa! Voit jättää kommenttiin myös pienen muiston käynnistäsi tai ajatuksia juuri lukemastasi postauksesta. Tervetuloa uudelleen!