tiistai 10. joulukuuta 2019

10: Pieni joulusatu

Tontut olivat heränneet ja puuhastelivat kuka mitäkin, kun punatulkku lennähti heidän luokseen pieni tiuku nokassaan. Punatulkku kertoi löytäneensä tiu'un lumesta ja päättäneensä tuoda sen valesypressin oksaan roikkumaan ja ilahduttamaan vienolla kilinällään. Punatulkku ei nimittäin tiennyt, oliko kukaan muu vielä löytänyt yksinäistä valesypressiä ja kiveä. Lintu oli selvästi mielissään siitä, kun puun luona oli käynyt jo näin monta vierailijaa. Tontut keskustelivat kilvan siitä, mikä oksa olisi paras tiu'un ripustuspaikkana, jotta tuuli pääsisi soittamaan sitä. Ne osoittivat punatulkulle parhaan sijoituspaikan ja lintu lensi viemään tiukua sinne. Kaikkien harmiksi valesypressin oksat olivat liian hennot kestämään tiu'un painon, ja kerta toisensa jälkeen tiuku putosi lumeen.
Harmillinen takaisku. Tiuku pitää saada roikkumaan, sillä ei se lumihangessa soi. Mikäs nyt neuvoksi?

12 kommenttia:

  1. Pieni tiuku kyllä antaisi kivaa jouluista tunnelmaa jos sen saisi vain kiinnitettyä jonnekin ja jotenkin.

    VastaaPoista
  2. Jännä seurata, vaikka en aina kerkii kommentoijakkaan!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mukava kuulla! Ei aina tarvitsekaan kommentoida, varsinkaan kun näitä joulukalenteripostauksia tulee sen verran tiheään tahtiin :)

      Poista
  3. #Eiköhän jokin konsti löydy...

    VastaaPoista
  4. Jännittävä tarina! Kaikkea hyvää viikkoosi!

    VastaaPoista

Kiitos visiitistä, toivottavasti viihdyit blogini parissa! Voit jättää kommenttiin myös pienen muiston käynnistäsi tai ajatuksia juuri lukemastasi postauksesta. Tervetuloa uudelleen!