keskiviikko 9. syyskuuta 2020

Tyyli vapaa, sanoi tomaatti!

Ihmisen näkökulmasta katsottuna näyttää välillä siltä, ettei ihan kaikilla puutarhan asukeilla ole aina välttämättä selvät sävelet puuhissaan. Postaus sisältää tänä kesänä kameran muistikortille taltioituneita kasvi- ja eläinmaailman mielikuvituksellisia tyylinäytteitä sekä sopivalla hetkellä napattuja otoksia höystettynä huumoripitoisilla teksteillä.
Meden saaminen myskimalvan kukasta vaatii välillä akrobatiaa.

Kuvasin mustaa kivikkokimalaista tarhakeijunkukassa, kun samaan kuvaan pörähti photobombus!

Siivetön kimalainen etenee hyppimällä kukasta kukkaan. Doing!

Veeeenyyyytyys. Okei. Tämä näytti hauskemmalta luonnossa kuin kuvassa. Yksittäiset kukat taipuivat sen verran kauas toisistaan, että kimalainen joutui ruokailemaan äärimmilleen venyttäytyneenä.
Hyötykasvipuolellakin osataan esittää persoonallisia tyylinäytteitä.
'Markana' -herneen kärhit olivat vielä heinäkuun alkupuolella melko maltillisia. Loppukesällä koko kasvusto oli yhtä sekasotkua ja repaletta, kun palkoja joutui repimään irti kärhien seasta. Itse asiassa koko hernepenkki lojui pitkin maata, sillä tukikepit pettivät kasvuston painosta.

Etsi kuvasta tomaatin latva. Vihje: latvan näköinen osa kohti kuvan oikeaa ylänurkkaa on varas. 'Rosella' taisi varastaa samassa laatikossa kasvavan 'Maskotkan' varastolannoitteet ja sai niistä päänsä sekaisin...

Valkosipulit päättivät tänä vuonna käyttäytyä persoonallisesti: löytyy jättikokoisia yksikyntisiä ja lukuisiin minikynsiin jakautuneita pieniä valkosipuleita. Lisäksi yksi siamilainen kaksonen ja pari "kaunein kankku" -kisoihin osallistuvaa kaksikyntistä. Onneksi ei sentään pitkäkyntisiä...
Jokohan tinttipuussa kypsyvät sinitiaiset ovat valmiita kerättäviksi?
Loppuun vielä pari kuvaa heinäkuulta. Jäin kirjaimellisesti sanattomaksi, kun löysin sarvileukoijan kukissa lepäilevän kimalaisen. Näin persoonallista tyylinäytettä en ole kyllä eläissäni nähnyt!
Kaverilla ei ollut kiire tästä mihinkään.

"Vie se kamerasi nyt hiiteen siitä!"
Piristystä päivääsi!

16 kommenttia:

  1. Hauska näkökulma puutarhaan! Tinttipuun minäkin haluaisin!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tinttipuu oli aika hauska kun kokonainen tiaisparvi eksyi yhtäaikaa pihaan. Mitä lie etsivät oksilta, kun pää alaspäin roikkui suurin osa niistä.

      Poista
  2. Hah hah! :D Kimalaiset lepäilevät kyllä joskus niin oudoissa asennoissa, että käyn niitä vähän tönimässä, että onko kaikki ok. Eivät arvosta moista yhtään!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Minäkin ihmettelin alkuun, että onko se jotenkin jumissa tai peräti vainaa, mutta hyvin eläväinen oli. Aikansa riiputtuaan (ja minulle keskijalkaa näytettyään) tiputtautui alemmalle kukalle ja lähti lentoon.

      Poista
  3. Kiva postaus 🤗😁
    Hyvin olet onnistunut ne saamaan kuviin. ❤

    VastaaPoista
  4. Mainio postaus, sai hymyn huuleen 100-prosenttisesti, kiitos!
    Jos osaa kasvimaailma, niin myös eläimet yllättää. Kyllä kannattaa kurkkia, kyyristellä ja katsella läheltä. Paljon kaikkea kivaa saa nähdä.
    Vitsi, millainen hernekärhiviidakko. Ei päätä, ei häntää.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos, hauska kuulla. 'Markanan' kasvutapa tuotti hirmuisesti päänvaivaa. Varmaan puolet paloista jäi kasvuston sekaan, kun ei niitä erottanut kärhien seasta.

      Poista
  5. Hauskoja kuvauksia! Mikähän kimalaiselta on siivet vieny! On sotkus tuossa herneessä ja tomatit herkästi kallistuttaa latvuksiaan.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kimalaisen siivet vei kamera ;) 'Markana' teki varmasti enemmän kärhiä kuin vartta ja lehtiä yhteensä! Sillä pitäisi varmaan olla joku aitaverkko, mihin saisi kaikki kärhensä kieputeltua ja taimien pitäisi olla kauempana toisistaan, etteivät menisi solmuun keskenään.

      Poista
  6. Kaikkea hauskaa sitä näkee puutarhatouhujen lomassa:)
    Herne on kyllä joku viidakkoversio;)

    VastaaPoista

Kiitos visiitistä, toivottavasti viihdyit blogini parissa! Voit jättää kommenttiin myös pienen muiston käynnistäsi tai ajatuksia juuri lukemastasi postauksesta. Tervetuloa uudelleen!