tiistai 15. syyskuuta 2020

Arvonnan tulos ja sekoilevat kärhöt

Tehdään pikainen vilkaisu kärhöjen pinkkiin maailmaan ennen kukkasipuliarvonnan voittajien julkistamista. Kesällä ostamani loistokärhö 'Comtesse de Bouchaud' ei nimittäin olekaan sitä mitä piti. Minä kun niin ehdin jo riemuita sen ensimmäisestä aukeavasta kukasta ja kameran kanssa kävin monta kertaa sitä kuvaamassa. Vasta eilen illalla juuri ennen nukahtamista ponnahti mieleen yhtäkkiä selvä muistikuva siitä, että comtessella olisi kellertävät heteet ja kaivoin kännykkää esille tarkistaakseni asian. Kyllä, juuri näin ja minun kärhöni heteet ovat selvästi tummanpunaiset kärjistään. Tarkemmin katsottuna terälehdetkään eivät ole aivan oikean muotoiset. Pahus! Kärhö taitaakin olla 'Hagley Hybrid', joka sekin on kyllä valtavan kaunis ja varsinainen kukintakone, jos pation seinäkkeessä kasvavasta yksilöstä voi mitään päätellä. 

Ei ollutkaan kreivitär, vaan tuiki tavallinen 'Hagley Hybrid'. Reunassa kukkiaan availee 'Piilu'.
No, 'Hagley Hybrid' sopii myös kärhökaaripenkin sävyihin ja korkeutensa ansiosta täyttää hyvin kaariportin vasenta puoliskoa, joten en valita. Patiopenkin Hagley ilmeisesti kyllästyi tavallisiin kukkiin ja alkoi kehitellä erikoisempia variaatioita. Johan hän ehti heinäkuulta saakka kukkia runsaasti isoin, yksinkertaisin kukin ja kukapa sitä koko syksyä viitsisi samoja kukkia esitelläkään.
Aivan kuin kaksi nuppua olisi sulautunut yhdeksi kerrannaiseksi terälehtien ja heteiden sekamelskaksi.

Vierekkäin vanha yksinkertainen kukka ja nuori pörröisempi ilmestys.

Ylempää löytyi vielä toinenkin kerrannainen kukka.

Puutarhatöiden tielle tuli yhden aamupäivän ajaksi kiireellisempää tekemistä, sillä Karo päätti aloittaa ilman mitään ennakkovaroituksia talviturkin vaihtamisen. Melkein kaikki pohjavilla lähti isoina tuppoina ja koira hoikistui ihan silmissä. Nyt kelpaa taas juoksennella puutarhassa.

Siinä lähti koirankokoinen kasa karvaa. Karo oli hieman eri mieltä harjaamisen ja kynsienleikkuun tarpeesta, mutta otti tyynesti kohtalonsa vastaan. Ansaittu palkka tuli toki jälkeenpäin.

Ja sitten siihen kukkasipulipussien arvontaan. Onnettarina toimivat lapset: esikoinen arpoi hänen luonteelleen hyvin sopivasta räjähdysmyssystä narsissi-laukkasetin voittajan ja kuopus työkalumyssystään tulppaani-keisarinpikarililjasetin voittajan. Virallisen valvojan virkaa hoiti tällä kertaa vain Karo, sillä isäntä oli töissä arvonnan aikaan.

*Perusteellista mylläystä ja lappusten rapistelua*

Narsissit ja laukat voitti kaimani Minna (Mama's garden -blogista) ja tulppaanit sekä keisarinpikarililjat Salli M.

Paljon onnea ja virtuaalinen kukkakimppu voittajille! Laitan teille pian sähköpostia.
Iloista viikkoa!

14 kommenttia:

 1. Ihanat onnettaret myssyköineen💕 Olipa päivän piristys tämä voittoni, sai minut nousemaan heti sohvan uumenista ja tulemaan tänne kasvihuoneelle puuhastelemaan, kiitos vielä hirmuisesti onnettarille💕

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva kuulla, että arpajaisvoitto piristi noin paljon. Lapsista oli niin hauskaa arpoa voittajia, että he jatkoivat leikkiä vielä pitkän aikaa varsinaisen toimituksen jälkeenkin. Nyt on lattialla paljon paperisilppua... :D

   Poista
 2. Onnittelut voittajille! Kylläpä lähti iso kasa karvaa. Voisikohan sen säästää kevääksi ja laittaa linnuille pesänrakennusmateriaaliksi, meillä ainakin kelpasi kaikki siskon koiran karvat karvat.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No, kevätpuolella tulee seuraavan kerran samanlainen tai jopa isompi kasa karvaa, kun Karo vaihtaa talviturkin takaisin kesäkarvaan. Karolla on sen verran pitkää tuo pohjavillakin, ettei ihan kaikkea voi laittaa linnuille tarjolle poikasten kuristumisvaaran takia. Olen keväisin kerännyt jalkojen tienoilta lähtevät lyhyet karvat linnuille ja loput roskiin. Jonkun tupon pidempää villaa olen myös silpunnut saksilla lyhyiksi pätkiksi, mutta onhan siinä oma vaivansa.

   Poista
 3. Onnittelut voittajille! On 'Hagley Hybrid'kin hiano, tuplanaki ja seonnehena eritoten :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Onhan se. Aloittaa myös kukinnan aikaisin, mikä on aina hyvä juttu näillä korkeuksilla. Pienet sekoilut sopivat sille erittäin hyvin.

   Poista
 4. Onnittelut voittajille!
  Vau, miten muhkeat kukat Hagley on tehnyt.
  Eikös jotkut tee koirankarvoista neulelankaa?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Aika hienot nuo kerrannaiset kukkaset. Minäkin olen kuullut, että jotkut kehräävät koiran karvaa langaksi. Aika monta vuotta saisi Karonkin villaa kerätä, että sillä edes yhdet sukat saisi neulottua. Noinkin valtava kasa karvaa painoi varmasti alle sata grammaa, hyvä jos edes viittä kymmentä.

   Poista
 5. Voittajille onnittelut, palkinnoista pitkää iloa! Kärhöjen tunniistaminen on aina vaan vaikeampaa, kun uusia lajikkeita tulee kaiken aikaa lisää ja joskus lajike oikkuilee kasvattamalla omia sävyjään ja muotojaan. Toisaalta ei nimi miestä pahenna, ei myöskään nimettömyys kärhöä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joskus nimi jää tosiaan selvittämättä, mutta nyt oli hyvä verrata, kun muutaman metrin päässä kukki 'Hagley Hybrid'. Heteiden ja terälehtien värit olivat tismalleen samat. Mukavampi olisi kyllä saada juuri sitä minkä on ostanut eikä ihan mitä tahansa.

   Poista

Kiva kun piipahdit blogissani, jättäisitkö myös viestin käynnistäsi. Tervetuloa uudelleenkin!