keskiviikko 15. tammikuuta 2020

Vaaleanpunaisia unelmia, osa 2

Koska ulkona näyttää samalta kuin normaalivuonna marras-joulukuun vaihteessa, jatkamme värisarjan parissa. Kuten ounastelinkin, oransseja kukkia ei viime kesänä tullut yhtään lisää, joten hypätään suoraan lempiväriini vaaleanpunaiseen. Vaaleanpunaisia kukkia minulla on paljon ja määrä vain lisääntyy koko ajan. Yritin ensin mahduttaa kaikki pinkin sävyt samaan postaukseen, mutta eihän siitä tullut tälläkään kerralla mitään, joten mennään vanhalla kaavalla ja laitetaan hattaraunelmat tähän postaukseen ja jätetään vahvemmat sävt seuraavaan kertaan.
Espanjansinililjan herkkä kukinto ilahduttaa yllättävän myöhään, vasta kesäkuun puolivälissä,
Kesäkuun alussa kukkiva alppiruusu 'Mikkeli' avaa kukkansa vaaleanpunaisina ja haalistuu kukinnan edetessä valkoiseksi.
Varjorikko löytyi puutarhatapahtumasta ja pääsi sulostuttamaan pation luona olevan istumakiven ympäristöä.
Kivikkosuopayrtti saa tehdä vaaleanpunaisen kukkapilven patiolle johtavan kulkuväylän viereen.
Rusolaukat nostavat mielikuvissani aikanaan kukintonsa luumutarhaa peittävien kurjenpolvien (taustalla peittokurjenpolvi 'Cambridge') seasta.
Neidonkurjenpolvi ryppyisine kukkineen on yksi luumutarhan kurjenpolvilajeista.
Tässä vaiheessa aletaan lähestyä jo loppukesää.
Rusokurjenpolvi 'Southcombe Double' kukki hyvin vaatimattomasti ensimmäisenä kesänään, mutta jospa se tänä kesänä näyttäisi jo vähän todellista luontoaan. Tämäkin kasvaa luumutarhassa.
Kuivuudesta kärsinyt turkestaninmaksaruoho sulostuttaa kivikkorinteessä.
Etualalla jaloangervo 'Europa'. Vasemmassa reunassa ja taustalla näkyvä japaninjaloangervo 'Peach Blossom' (?) oli jo aiemmassa postauksessa.
Jaloangervo 'Rheinland' kukkii kärhökaaripenkin laajennusosassa.
Purppurapunalatva ja perhoset ovat syksyn ilo.
Tokihan yksi kärhökin mahtuu tähän unelmapostaukseen.
Loistokärhö 'Kaiser' kukki viime keväänä eteisessä, mutta sille on paikka suunniteltuna, joten jatkossa hänen keisarillinen korkeutensa saa kukkia ulkona.
Näitä kuvia oli varsin ihana selailla tällaisen syksy-talven keskellä. Hyvää viikkoa!

24 kommenttia:

 1. Vaaleanpunainen on mun lempiväri puutarhassa. Enpanjansinililja yllätti minut ja kukki viime vuonna jo toista kesää.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vaaleanpunainen taitaa olla minunkin lempivärini, vaikka pidän monestakin väristä. Toivoisin, että minullakin espanjansinililjat kukkisivat myös tänä vuonna. Viime vuonna niiden kukinta hukkui muiden sekaan, kun en istuttaessani arvannut, että ne kukkivat niin myöhään. Siirsin osan niistä näkyvämpään kohtaan tulevaisuuden varalle.

   Poista
 2. Ihania kuvia talveen todellakin! Mulle taas vaaleanpunainen on väri, josta vähiten pidän niin pukeutumisessa kuin kukissakin, mutta tietyt hempeät sävyt, joita tässä postauksessa nimenomaan oli, ovat ihastuttavia!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Siinä oli toinen syy, miksi jaoin vaaleanpunaiset värin voimakkuuden mukaan kahteen postaukseen. Enkä halunnut ahtaa kaikkia muutenkaan yhteen maratonpostaukseen. Oikein herkät, hempeät sävyt ovat ihania ja niitä on helpompi yhdistellä muihin väreihin kuin räväkämpiä.

   Poista
 3. Rusokurjenpolvi on minulle ihan outo, kurjenpolvia on niin valtavasti erilaisia. Tuo espanjansinililja pitää muistaa syksyn sipuleita ostaessa, näyttää ihanalle.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. En minäkään ollut kuullut siitä ennen, nappasinpahan vain mukaan, kun siinä luki, että se olisi kerrottukukkainen ja vaaleanpunainen. Espanjansinililja on kaunis, toivottavasti kukkisi tänäkin vuonna ja mieluusti vielä lisääntyisikin.

   Poista
  2. Ihania kukkijoita. Minäkin olen vaaleanpunaisten kukkijoiden ystävä. 😊😊

   Poista
  3. Kiitos! Vaaleanpunainen on ihana väri kukissa :)

   Poista
 4. Ihanaa kukkaterapiaa talven ankeuden keskelle. Vaaleanpunaisista kukista pidän minäkin, vaikka muuten en ole suuri vaaleanpunaisen ystävä. Mutta kukkiin väri sopii kauniisti. Mukavaa loppuviikkoa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tähän aikaan vuodesta ja erityisesti tällaisella säällä tarvitsee kesäisiä kuvia. Kiitos, mukavaa loppuviikkoa sinullekin!

   Poista
 5. Tällaiset värikoosteet ovat kivoja. Tästäkin löytyi pari uutta kasvia, kuten esimerkiksi rusokurjenpolvi. Tykkään vaaleanpunaisista kukista, vaikka niitä ei jostain syystä ole sen kummemmin tullut kerättyä. Ihana kuva muuten Mikkeli-rhodosta lemmikkien keskellä.

  Mukavaa viikonloppua sinulle!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Minullekin rusokurjenpolvi on uusi tuttavuus. Toivottavasti se talvehtisi hyvin, vaikka sää on mitä on. Lemmikkien väri sopii täydellisesti 'Mikkeliin'. Mukavaa viikonloppua!

   Poista
 6. Luumutarhan kurjenpolvet ja rusolaukka suunnitelma vaikuttaa ihanalta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Toivottavasti sekä kurjenpolvet että rusolaukat lisääntyvät ahkerasti. Luumutarhassa on vielä nimittäin neliön verran tyhjää maata :D

   Poista
 7. Vaaleanpunaiset kukat ovat minunkin suosikkeja!

  VastaaPoista
 8. Täytyy myöntää, että vaaleanpunainen on herkistävä väri puutarhassa!

  VastaaPoista
 9. Beautiful flowers, nature is extraordinary.
  I especially liked the photo with the butterfly.
  Have a nice weekend

  VastaaPoista
 10. Kyllä tykkeen miekin vaaleanpunaisesta puutarhassa. Mukava miärä siulle on jo kertynykkin er lajeja! Tuo loistokärhö on hieno!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vaaleanpunaiset kukat ovat kauniita. Onneksi lajikevalikoimaa riittää niissä. 'Kaiser' kukkii käsittääkseni edellisvuoden versoilla tuollaisena täysin kerrannaisena. Ajattelin silti istuttaa sen keväällä kokonaan maahan, kukkikoot millaisin kukin tahansa.

   Poista

Kiva kun piipahdit blogissani. Jättäisitkö myös viestin käynnistäsi, ilahdun jokaisesta kommentista! Tervetuloa uudelleenkin!