perjantai 10. tammikuuta 2020

Viehkeä valkoinen, osa 3

Reilu vuosi sitten aloittamani värisarja sai jo yhden osan verran jatkoa, kun esittelin edellisessä postauksessa lisää puutarhani valkoisia kukkijoita. Valkoisia kukkijoita tuli viime kesänä niin monta lisää, etteivät kaikki edes mahtuneet yhteen postaukseen, joten tässä tulee jatkoa. Edellinen postaus päättyi kesäkuun alkupuoliskolle, nyt jatkamme siitä eteenpäin.
Tupastiarellat aloittivat meillä kukinnan kesäkuussa ja jatkoivat pakkastentuloon saakka.
Särkynytsydän 'Alba' ei ole vieläkään innostunut kukkimaan kovin näyttävästi, vaikka onkin kasvanut pikkuisen isommaksi joka vuosi. Ehkäpä ensi kesänä...
Valkoinen lemmikki ja koristelaukka 'Cameleon'? Nämä pienet laukat kukkivat aivan eri värisinä mitä niiden piti, joten vähän ihmeissäni odotan ensi kesää. Mitähän maasta sitten paljastuu, kun sipulit ovat toivon mukaan isompia ja kotiutuneet kunnolla?
Isorikko kukkii kesäkuun loppupuolelta heinäkuulle.
Isoin koivuangervoistani kukki komeasti vanhalla paikallaan. Ensi kesänä se kukkii aurinkopenkissä kahden kaverin kanssa.
Myskimalva 'Alba' kukkii kesäkuun puolivälistä jopa pitkälle syksyyn, kun muistaa leikellä kuihtuvia kukkavarsia välilllä pois.
Siirrytään heinäkuun puolelle ja jatketaan kohti syksyä.
Varjoliljasta näkyi sarjan ensimmäisessä postauksessa vain muutama nupullinen varsi töyhtöangervon takana. Varjoliljani on vanhaa suomalaista kantaa ja tuoksuu ihanasti heinäkuun alussa.
Jaloangervo 'Weisse Gloria' kasvaa kärhökaaren viime kesänä tehdyssä laajennusosassa.
Syyshortensia 'Prim White kasvatteli ensimmäisestä kukinnostaan valtavan kokoisen.
Punatähkä 'Floristan Weiss' aloittelee elo-syyskuussa ja jatkaa myöhään syksyyn. Punainen punatähkä houkuttelee mielestäni enemmän perhosia kuin tämä valkoinen.
Miten ihmeessä näitä valkoisia kukkia on näin paljon ehtinyt kertyä? Muutamasta kasvista minulla ei ole vielä kukintakuvia, joten sarjaan on tulossa ehkäpä vuoden päästä vielä neljäskin osa. Seuraavana jatketaan kuitenkin seuraavaan väriin, joka on keltainen. Uskokaa tai älkää, mutta niitäkin on tullut pari lisää.

22 kommenttia:

  1. Voi, miten tuli ikävä kesää! Niin kauniita kukkia. Noita varjoliljoja haluaisin minunkin puutarhaani.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kesää on ollut ikävä jo monta kuukautta! Varjoliljat ovatkin kauniita.

      Poista
  2. Minullakin on paljon pensaita valkoisella kukinnalla. Valkoinen varjolilja on aivan ihana. Kummasti niitä vaan kertyy lisää näitä perennoja. Kiitos sinulle tästä postauksesta.

    VastaaPoista
  3. Minusta koristelaukkasi näyttää ihanalta! Minä istutin syksyllä Napolinlaukan sipuleja ja jännittää nähdä, miltä ne luonnossa näyttävät - toivottavasti kukkisivat. Sinulla on paljon kauniita valkoisia lajeja, ne asettuvat yleensä kauniisti kokonaisuuteen, joten ehkä sen vuoksi ei aina puutarhassa huomaakaan, miten paljon niitä on.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Laukka oli kieltämättä kaunis ja todella herkkä pari valkoisen lemmikin kanssa. Ihmettelin vain sen väriä, kun en muistanut juuri sen näköistä istuttaneeni. Se varmaan noissa valkoisissa kukissa onkin, ettei niiden määrää huomaa samalla tavalla kuin räikeämmän värisiä kukkia.

      Poista
  4. Valkoinen tuo heleyttä puutarhaan ja loistaa iltaisin ihanasti.

    VastaaPoista
  5. Sinulla onkin paljon Kauniita valkoisia kulkijoita. Valkoinen on mun mielestä kauneinta vihreässä puutarhassa. Kiitos hyvistä lajike vinkeistä valkoisten kukkien lisäämiseen.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Valkoisia kukkia on näemmä kertynyt vaikka miten paljon.

      Poista
  6. Valakoone särkynysyrän o mulla hankintalistalla. Oliskohan ens kesänä sen vuaro.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Se on kaunis. Vähän hitaasti kasvaa, mutta ehkä syytä on puutarhurissakin...

      Poista
  7. Kaunista valkoista kukintaa! Tuo varjolilja on aivan ihana<3 Luulenpa, että ensi kesänä hankintalistallani on lähes yksinomaan valkoisia kukkijoita:)

    VastaaPoista
  8. Valkoinen sopii kaikkien kanssa, joten pitäähän niitä olla ;) Oi, tuo valkoinen varjolilja, minäkin haluan, minulla on vain tummia.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Aivan! Ja se on myös hyvä syy hankkia valkoisia lisää :D Minulla taas on vain tuota valkoista varjoliljaa. Sellainen oikein tummanpunainen olisi hieno.

      Poista
  9. Tuo isorikko tekee hmmästyttävän näyttävän kukinnnon lehtiruusukkeidensa suhteen. Minulla on ollut ne jo aika monta vuotta, joten ruusukkeita ja siten kukkiakin on aika paljon.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Näin isorikkoa eräässä julkisessa puistossa ja yllätyin, kuinka näyttävästi ne kukkivat. Minä jaoin syksyllä omani. Toivon, että ne kukkisivat tänä vuonna useamman kukkavarren voimin ja lähtisivät leviämäänkin.

      Poista
  10. Oo, valkoisia varjoliljoja! Niitä olen omaan puutarhaanikin etsinyt!

    VastaaPoista
  11. Nyt kyllä sormet alkoivat syyhytä kukkapenkkien pariin. Ihanaa kukintaa!

    VastaaPoista

Kiitos visiitistä, toivottavasti viihdyit blogini parissa! Voit jättää kommenttiin myös pienen muiston käynnistäsi tai ajatuksia juuri lukemastasi postauksesta. Tervetuloa uudelleen!