torstai 27. kesäkuuta 2019

Pensasruusuja

Valkeisenlammen puistokierrokselta jäi vielä pensasruusujen alue esittelemättä. Kukinta ei siellä ennen juhannusta komeimmillaan ollut, mutta nupuista näki, että kukintaa on luvassa pian. Oli siellä kuitenkin maistiaisiksi jotain kukkivaakin. Ruusupensaiden välissä kuljetaan kiemurtelevaa liuskekivipolkua pitkin.
Ja sitten mennään! Ruusut on istutettu jyrkähköön rinteeseen polun molemmin puolin.
Pääpolku on leveämpi, mutta välillä siitä erkanee tällaisia kapeampia polkuja ruusupensaiden keskelle.
Siellä täällä ruusujen keskellä on tolppia, joihin on ruuvattu metalliset nimilaatat kullekin ruusulle. Minusta tuntuu, että osa nimistä oli vääriä tai sitten en vain löytänyt villiintyneiden pensaiden seasta oikeita tolppia. Ja onhan mahdollista, että jotkut ruusut ovat lähteneet juurivesoilla valtaamaan lisää elintilaa naapurista ja jokin toinen vastaavasti aikaa myöten hävinnyt pois. Korjatkaa kommentteihin, jos olen nimennyt jonkun väärin.
Valkoinen yksinkertaiskukkainen 'Joroisten Kerisalo'.
'Kaisaniemen Harisoninruusu' vasta aloitteli kukintaa. Luonnossa oli nätimmän näköinen kuin tässä kummallisessa kuvassa.
'Ruskealan ruusu' (?) kasvoi hauskan mallisena ja kukki runsaasti.
Tämän tummakukkaisen ruusun pitäisi lähistöllä olleen nimitolpan mukaan olla Orjanruusu. Onko se tosiaan näin tummakukkainen?
Ihastuttava 'Juhannusmorsian'.
Ja se perinteinen, iki-ihana juhannusruusu.
Juhannusruusu helteisenä, aurinkoisena päivänä.
Mökinruusu oli aivan täynnä kukkia. Pensas oli varmaan pari metriä leveä ja kukinta näkyi kauas. Otin myös koko pensaasta kuvan, mutta kirkkaan auringonpaisteen takia se epäonnistui täysin. Onneksi osa siitä oli varjossa.
Suviruusu (?)
Papulanruusu kukki myös runsaasti. Tämäkin on todella kaunis.
Valkeisenlammen puistoalueesta kertovat muut postaukseni löydät seuraavien linkkien takaa:
Valkeisenlammen Rosarium osa 1
Valkeisenlammen Rosarium osa 2
Valkeisenlammen puisto
Niiralan alppiruusupuisto

Käy tutustumassa puistoon postauksistani ja tietenkin myös paikan päällä, jos liikut Kuopion lähistöllä!

12 kommenttia:

  1. Mikä ihana paikka! Ooh.
    Ainakaan täällä ei orjanruusu ole noin tummakukkainen, vaan ihan hailakka vaaleanpunainen. Tiedä sitten, onko niitä monia erilaisia. Harisoninruusu on ihan pakko hankkia, en tajua, miksei mulla ole sitä vieläkään, ja se on niin sievä!
    Papulakin on, aivan unelmanihana. Se multa onneksi löytyykin :-D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Minullakin oli käsitys, että orjanruusu olisi vaaleakukkainen. Nimitolppa ei kyllä ollut tuon puskan keskellä, vaan parin metrin päässä kohdassa, jossa ei ollut muutakaan ruusua. En kyllä parempaakaan nimeä lähistöltä löytänyt, joten ehkä ilkivalta on vienyt nimitolpan. Keltaiset kukat eivät ole niin makuuni, mutta Papula on suloinen.

      Poista
  2. Vastaukset
    1. Niin on, varsinkin sitten kun kaikki ruusut kukkivat kauneimmillaan :)

      Poista
  3. *huokaus* Ihanan näköistä! Pitäisi ehkä käydä useammin Kuopiossa :)

    VastaaPoista
  4. Valkeisenlammen ruusupuisto oli upeimmillaan, suoosittelemassasi Hapelähteen puistossa emme ehtineet piipahtaa tällä kertaa. Kuiopiossa on paljon hyvin hoidettuja puistoja, siksi hieman jäin ihmettelemään sitä, miksi Puijon pihaaluetta ei lainkaan hoideta. siellä juuri käy paljon ulkomaalaisia turisteja ja pihan epäsiisti yleisilme ei ole hyvää mainosta Kuopiolle! toki torni on nyt remontissa ja se voisi olla osa syynä, mut myös aiemmin olen kiinnittänyt huomiota samaan asiaan.
    odotan jo innolla keskuspuiston valmistumista, siitä tulee varmasti upea.
    mukavaa viikonloppua Sinulle!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Silloin oman vierailuni aikaan nupuista näkikin, että hetken päästä on yltäkylläistä kukintaa tiedossa :) Minä olen myös aiemmin kiinnittänyt huomiota siihen, että Puijon piha-alueet ovat vähän ankeita. Viimeksi tornissa käydessämme Puijon majalla oli hääjuhla alkamassa, joten roskaa ja muuta törkyä ei ollut. En tiedä, mikä on syynä epäsiisteyteen. Ilkivalta? Epätietoisuus siitä, kenen vastuualuetta piha on? Välinpitämättömyys? Raha? Minusta on jännä nähdä, kuinka Snellmaninpuisto (ilmeisesti tarkoittamasi keskuspuisto) muuttuu remontissa. Palautetaanko se suunnilleen entiseen asuunsa vai tehdäänkö kokonaan uusilla ideoilla? Ainakin puita ja kukkivia pikkupuita/pensaita sinne on ilmeisesti tulossa. Kiitos, mukavaa viikonloppua sinullekin!

      Poista
  5. Onpa ihania ruusuja. Lapsuudenkodissani kasvaa mökinruusun näköistä ruuusua, olenkin aina ihmetellyt että mikähän se on ruusujaan.

    VastaaPoista

Kiitos visiitistä, toivottavasti viihdyit blogini parissa! Voit jättää kommenttiin myös pienen muiston käynnistäsi tai ajatuksia juuri lukemastasi postauksesta. Tervetuloa uudelleen!