torstai 3. tammikuuta 2019

Ruudun täydeltä ruusuja, osa 1

Nyt on pari postausta mennyt talvehtijoita ja keskeneräisyyksiä ihmetellessä, joten on jo aika kaivella kuva-arkistojen kätköistä kukkia ihasteltavaksi. Kävin alkusyksyllä Kuopiossa Valkeisenpuiston Rosariumissa, johon on kerätty erilaisia ryhmäruusuja. Pensasruusuilla on oma paikkansa puiston itäosassa, missä en sillä kertaa ehtinyt käydä. Vaikka puistovisiitilläni oli jo syyskuu, oli Rosariumissa silti paljon ihanasti tuoksuvia ruusuja kukassa.
Maanpeiteruusu 'Aspirin Rose'
Maanpeiteruusu 'Schneekönigin'
'Music Box' kuuluu Easy Elegance -ruusuihin, kuten muutama muukin tämän postauksen ruusuista. Ne ovat omajuurisia, jatkuvakukintaisia ja terveitä,
 ja niiden sanotaan olevan helppohoitoisiakin.
Tarhakurtturuusu 'Sävel' ei ollut enää oikein edustuskelpoinen.
'Clementine'
'Hansestadt Rostock'. Tässä on mielestäni ainakin tämän postauksen kaunein kukan malli, tuollainen leikkoruusun näköinen.
'Champagne Wishes' on myös Easy Elegance -ruusu. Ainut kukkiva yksilö oli jotenkin ihmeen punainen, luulin, että tämä lajike olisi valkoisempi.
Maanpeiteruusu 'Jazz'. Jos joskus ruusuihin hurahdan, niin tässä olisi aika herkullisen näköinen yksilö.
Tertturuusu 'Ballade' kukki silloin komeasti, tosin kukat näyttävät kuvassa pikkuisen liian valkeilta. Kameran tepposia.
Tässä 'Balladen' oikea väri näkyy paremmin.
Hurjan kerrannainen 'Maria Theresia'.
'Maria Theresia'. Meneekö tämä teidänkin mielestänne vähän överiksi? Ihan pikkuisen?
Maanpeiteruusu 'Satina'
Maanpeiteruusu 'The Fairy'
Tässä näkyy osa Rosariumista. Kuva on otettu lammen suunnasta...
... ja tämä ylempää rinteeltä lammelle päin.
Jos kesällä satutte liikkumaan Kuopiossa, tässä olisi yksi varteenotettava tutkimuskohde. Puistossa on kahden ruusualueen lisäksi myös upeita perenna- ja pensasistutuksia. Aikoinaan Kuopiossa asuessani kävin kesäaikaan melkein viikoittain kävelemässä lammen ympäri ja tämä onkin yksi lempipuistoistani siellä. Rosariumista tuli otettua niin paljon kuvia, että niitä riitti vielä toiseenkin postaukseen. Ruusufaneille on siis lähiaikoina tiedossa lisää ihasteltavaa. Mukavaa loppuviikkoa!

20 kommenttia:

 1. Voi mahdoton, aivan ihania! Yritän olla hurmaantumatta erityisemmin ruusuihin, ihailen niitä aina! Minusta tuo Maria Theresia on ihanan kerrannainen, sadekelillä se varmaan kerää kukkansa täyteen vettä eikä ole siten niin kaunis. Vierailun arvoinen paikka! Tällaiset kukkakuvat talvipakkasella ovat mukavaa katseltavaa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minäkin ihastelen ja tuoksuttelen sujuvasti ruusuja missä vain näenkin, mutta en sen kummemmin halua niitä omalle pihalleni. Kaksi isoa ruusupuskaa hävitettiin tältä tontilta heti ensimmäisten joukossa :D Sadekeli ei kaunista oikein mitään kukkaa, mutta tosiaan todella kerrannaiset lajikkeet kärsivät sateesta eniten.

   Poista
 2. On siinä kaunottaria toinen toisensa jälkeen. Tällaisia kuvia katsellessa alkaa taas tiukka pohdinta, pitäisikö muutama ruusu taas kesän tullen hankkia....

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minulle käy samalla tavalla kärhöjen kanssa. Ruusut ovat kyllä todella kauniita ja tuoksuvat ihanalle. Voisi sitä rahoilleen huonompaakin käyttöä keksiä ;)

   Poista
 3. Maria Theresia on minun unelmaruusuni, ei todellakaan liian kerrannainen. Pitääkin tutustua menestyisikö se meilläkin jos kerran Kuopiossa kasvaa.
  Ja kiitos vinkistä, pitää laittaa paikka muistiin Kuopion reissuja varten.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ole hyvä! Kannattaa kyllä varata aikaa puistokierrokselle, jos Kuopiossa käy :) Tässä se taas nähdään, että makuja on monia. Samahan se on esim. pionienkin kohdalla: toiset rakastavat yksinkertaiskukkaisia, toiset mahdollisimman kerrottuja.

   Poista
 4. Upeita ruusuja, voi, kun saisi omalla pihallakin ruusut noin upeasti kukkimaan. Valkeisen lammen minäkin olen joskus kiertänyt, mutta rosariumista ei ollut tuolloin tietoakaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Puisto on peruskorjattu 2000-luvun alkupuolella, jolloin myös ruusutarha on tehty. Ryhmäruusut ovat upeita. Itse pidän näistä enemmän kuin isoiksi kasvavista pensasruusuista, vaikka ovathan nekin kauniita kukkiessaan ja paljon vaivattomampiakin kuin talvenarat ryhmäruusut.

   Poista
 5. Ompa kauniita ruusuja. Mukava kun Kuopioon on perustettu noin hieno Rosarium, ois käyntikohe hyvä.

  VastaaPoista
 6. Oooh, mikä klikkiotsikko tämmöiselle ruusumaanikolle! Oli upeat kuvat ja kesän fiilis! 'Maria Theresia' talvehti täällä V-vyöhykkeelläkin - kaksi kolmesta istutetusta kukki toisenkin vuoden. Kukka on kyllä hyvin kaunis, vaikka onkin ihan piukkaan kerrottu. Viime kesänä ei sateetkaan kiusanneet, joten loistossa piisasi.

  Hyvä puutarhamatkailuvinkki tuo Kuopio, jonka aion ohi kulkiessani käydä tarkastamassa. Kiitoksia ja hyvää loppuvuotta 2019! Sitä toista postausta odotan ihan innolla :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Arvasin, että pidät tästä aiheesta :) Se on totta, että aina kannattaa kokeilla eikä vain sokeasti luottaa vyöhykesuosituksiin. Toinen postaus onkin jo viimeistelyä vaille valmiina.

   Poista

Kiva kun piipahdit blogissani. Jättäisitkö myös viestin käynnistäsi, ilahdun jokaisesta kommentista! Tervetuloa uudelleenkin!