sunnuntai 3. maaliskuuta 2019

Sipulikukkakimara

Eikös laskiaissunnuntaihin sovi mäenlaskukuvien sijasta täydellisesti keväinen sipulikukkaloisto? Omasta puutarhasta ei juuri nyt sellaista irtoa, joten on lähdettävä ryöstöretkelle. Minulla on iso kansiollinen kuvia niiltä ajoilta, kun vielä asuin kotona, joten salaa lainaan sieltä muutaman otoksen.
'White Lion' -narsisseja etualalla, taustalla vaaleanpunaisia Darwin-tulppaaneja. Tämä on mielestäni yksi kauneimmista narsisseista. Ihana!
Kaunis on myös tämä 'Thalia' -orkideanarsissi. Näitä löytyy omastakin puutarhasta. Taustalla helmililjoja, keltaisia 'Carlton'-narsisseja sekä vaaleanpunaisia tulppaaneja.
Narsissi 'Ice King' on aluksi keltatorvinen, mutta kukinnan edetessä torvi vaalenee valkoiseksi.
'Chato'-tulppaanin kerrannainen kukka muistuttaa sekä väriltään että muodoltaan pionin kukkaa.
'Miranda'-tulppaani on hieman eri tyyppinen. Hyvä pari 'Ice Follies' -narsissien kanssa.
Tulppaani 'Spring Green' kukkii myöhään. Taustalla olevissa pionin versoissa näkyy jo isoja nuppuja.
Tulppaani 'Toronto' kukkii ahkerasti vuodesta toiseen ja lisääntyykin mukavasti.
Tällä nimettömällä tulppaanilla on koristeelliset valkokirjavat lehdet ja 'Spring Greenin' tapaan vihreänkirjavat kukat.
Runsas ketju tulipunaisia Darwin-tulppaaneja uudehkolla istutusalueella.
Sekoituspussi, jossa oli vaaleanpunaisen kirjavien seassa yksi kaunis, raidallinen tulppaani.
Ryöstöretki kuvakansion syövereihin jatkukoon toisella kertaa. Pitää vähän säästellä, jos vaikka sattuu tulemaan pitkä, kylmä kevät ja ihmetellään hankia vielä toukokuun lopussa. Toivotaan kuitenkin yhtä vauhdikasta ja aurinkoista kevättä kuin viime vuonna, eikös vain!

30 kommenttia:

 1. Joka kevät minäkin kiittelen itseäni syksyisestä ahkeruudesta sipulikukkien istutuksissa. Ne tuo niin paljon iloa ja väriä kevääseen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sipulien istuttaminen ei ole mielipuuhaani ja aina yritän edes osan sipuleista valita niin, että lisääntyisivät vuosi vuodelta. Jos vaikka jonain keväänä huomaisi, että nyt on tarpeeksi sipulikukkia eikä tarvitse syksyllä istuttaa yhtään lisää. Iloa keväisestä sipulikukkaloistosta olisi aivan valtavasti.

   Poista
 2. Voi kyllä sopii:) Niin kauniit kuvat ja ihanaa kukkaloistoa! Aurinkoista ja leppoisaa laskiaissunnuntaita❤

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Aurinkoista tänään olikin :) Aurinkoista alkavaa viikkoa!

   Poista
 3. Vähän aikaa sitten mietinkin, että ehkä kevätkukat ovat kukista kaikkein tärkeimpiä. Jotenkin sen pitkän talven jälkeen oikein kaipaa kukkaloistoa ja mikäs sen parempaa kuin seurailla tulppaanien ja narsissien sekä muiden kevätkukkien kasvua ja kukintaa. Tuo Spring Green -tulppaani on muuten suosikkini, joka kasvaa minunkin kukkapenkissäni.:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sanopa muuta! 'Spring Green' onkin todella kaunis, minulla ei vielä sitä ole.

   Poista
 4. Hyvä ryöstöretki💚. Upeaa kukintaa! Erityisesti nuo valkeat narsissit ovat upeita

  VastaaPoista
 5. Tämä jäätävän kylmä pakkaskeli on todella parasta aikaa katsella tällaisia kevätkukkakuvia. Syntyy toiveikas tunnelma, että kohta on se hetki. Valkoiset narsissit ovat kaikki kauniita, mutta olen huomannut niiden vähenevän pikku hiljaa keltaisten rinnalla. Hyvää sunnuntaipäivän jatkoa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Varmaan kaikki jalostetummat narsissit taantuvat helpommin kuin perinteisemmät lajikkeet, jotka yleensä taitavat olla keltaisia. En tiedä, pitäisikö nopeammin taantuvia sitten nostaa joidenkin vuosien välein ylös ja jakaa. Sipulikukka-aika onkin aivan pian täällä :) Kiitos, hyvää sunnuntai-iltaa ja alkavaa viikkoa!

   Poista
 6. A great post! I love your blog < 3
  I am following you and invite you to me
  https://milentry-blog.blogspot.com

  VastaaPoista
 7. Ihanan keväistä. Chato-tulppaanit näyttävät täydellisiltä ja narsissit ovat suloisia.
  Huomenna taitaa tänne iskeä kunnon takatalvi, mutta toivottavasti sen jälkeen kevät tulee kohinalla!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin on. 'Chatot' olivat upeita. Harmi vain, että jäivät yhden kesän ihmeiksi, niin kuin useimmat kerrannaiset tulppaanit. Se hyvä puoli tällä vyöhykkeellä asumisessa on, että ei ole vielä päässyt niin kevään makuun, että lumisade ja pakkanen maaliskuun alussa tuntuisi takatalvelta :D

   Poista
 8. Vastaukset
  1. Kiitos! Oli oikein mukava penkoa kansioita ja valita sieltä parhaita paloja :)

   Poista
 9. Paljon ihanampia kuin pulkkamäkikuvat :D
  Kevään ensimmäiset kukkijat ovat ne kaikkein ihanimmat, jokaista yksilöä tulee ihailtua erikseen. Kesemmällä alkaa olla kukkia niin paljon, että yksilöt hukkuvat massaan, vaikka kyllä kesäkin on ihmisen parasta aikaa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin minustakin :) Talven jälkeen ensimmäiset kukat tuntuvat paljon ihanammilta kuin jos samat kukat kukkisivat keskellä kesää.

   Poista
 10. Olipa kaunis kuvasaalis ryöstöretkeltä :) Raidalliset lehdet tulppaanissa, eipä niitä kovin usein näe.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Nuo raidalliset tulppaanit olivat hauskan näköisiä, mutta en nyt muista jäivätkö suht lyhytikäisiksi vai kukkivatko useamman vuoden.

   Poista
 11. Ihanaa kukintaa. Minä istutin myös narsisseja aika paljon mökkipuutarhaan syksyllä .Taisivat olla kaikki valkoisia. Ne on minun mieleeni väreistä .

  VastaaPoista
 12. Ei tartte ihimetellä, mistoot kukkatartunnan saanu :) Pitääs löytääkki sellaane lisääntyvä tulppu, ettei tarttisi joka syksy istuttaa uusia.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ai eikö? :D Niin, ehkä sillä saattaa olla pikkuisen vaikutusta... Lisääntyvät tulput olisivat kyllä kivoja. Syksyllä istutin lummetulppaaneja, joiden luvattiin olevan pitkäikäisiä. Katsotaan, kuinka käy.

   Poista
 13. Kunpa tulisi jo kevät... Ihanan värikästä <3

  VastaaPoista

Kiva kun piipahdit blogissani. Jättäisitkö myös viestin käynnistäsi, ilahdun jokaisesta kommentista! Tervetuloa uudelleenkin!