sunnuntai 30. kesäkuuta 2024

Vain kolme kuvaa kuukaudessa: kesäkuu

Melkein jäi kesäkuun haastepostaus tekemättä mutta viime hetkillä ehdin mukaan. Haaste on lähtöisin Kristiina K:n blogista ja nyt kesäkuussa on tarkoitus kuvata k-alkuisia juttuja. Niitähän löytyy.

Ensimmäisen kuvan päätähti on KARTANOKIMALAINEN mutta kuvaan voisi myös liittää sanan KULLANKELTAINEN pionin sisällä hehkuvien heteiden mukaan. Mietin vaihtoehdoksi myös kurjenmiekkaa, keijunkukkaa tai keijupuutarhaa, mutta kuvia kameralta tietokoneelle siirtäessä näytölle tupsahti hyvin onnistunut otos kukkaa kohti kaartavasta karvaisesta kimalaisesta eikä muita vaihtoehtoja tarvinnut enää pohtia.
Seuraavassa kuvassa on KARO KURJENPOLVIEN KESKELLÄ. Karo piti ilman muuta saada kesäkuun kuviin ja kun kurjenpolvet kerta kukkivat nyt komeasti, niin missäpä parempi poseerauspaikka kuin niiden seassa.
Postausta ei voi tähän aikaan kesästä lopettaa ilman päivän kärhöä, eli KÄRHÖ on haasteen kolmantena kuvana. Loistokärhö 'Beautiful Bride' talvehti maassa ja olin kovin innoissani siitä, että se lähti keväällä reippaasti kasvuun ja väänsi pian ensimmäisen nuppunsakin esille. Nyt nuppuja on monta joka versossa ja ensimmäinen kukkakin auki. Olin unohtanut muuten kokonaan laskuistani sen kaverina kasvavan JOSEPHINEN eli 'Evijohillin'. Huomasin eilen, että siinäkään ei näy vielä elonmerkkiä, joten sittenkin seitsemän kärhöä on vielä unten mailla. Ei mahda mitään.

Loistokärhö 'Beautiful Bride'.
Tänään sää on selvästi viileämpi ja koska ensi viikolle on luvattu sateisempaa keliä, taitaa tänään olla tiedossa kunnon kitkemisurakka ja ehkä illasta tai huomisaamuna myös kastelua. Saa maa kostua taas kunnolla syvältä asti, niin pärjää seuraavan hellejakson yli. Siis jos sellainen on vielä tulossa tälle seudulle. Pörriäisiä näyttää lentelevän paljon mutta yritän kytätä myös ritariperhosta, jonka näin toissailtana. En ehtinyt kameran kanssa tarpeeksi nopeasti paikalle, mutta jospa se eksyisi vielä uudelleen tälle tontille ja pysähtyisi sen verran, että saisi räpsäistyä edes yhden kuvan.

19 kommenttia:

  1. Hauska kimalaiskuva. Aivan kuin se hämmästelisi edessä olevaa kullankeltaista buffettia. Kaikenlaisia pörriäisiä on nyt runsaasti, mikä on kiva juttu. Olen nähnyt muutaman perhosen, vaan juuri silloin kamera ei ole ollut käsillä.
    Kuvauksellisen kukkaisa Karo kellii kauniissa kurjenpolvessa.
    Toivottavasti heräämättömät kärhösi pitävät välivuoden ja nousevat taas ensi keväänä esiin.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tarpeeksi monta kuvaa kun ottaa, niin joku aina onnistuu. Tuo kimalainen sattui tulemaan juuri sopivasti paikalle.
      Kylläpä keksit kivan kommentin Karosta.
      Välivuotta toivon minäkin enkä lopullista menetystä.

      Poista
  2. Mahtava otos kimalaisesta. Ja Karosta <3 Onneksi se on taas terve!
    Voi hitsi noita Ruususen unta viettäviä kärhöjä. Eihän talvi voinut viedä niistä noin paljon! Täytyy niistä ainakin osan olla hengissä.
    Toivottavasti teille vielä palaa lämmin kesäsää. Meillekin on luvassa taas ensi yölle sadetta, toissa yönäkin satoi. Tämä on erinomainen alku heinäkuulle.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Onneksi Karo on tosiaan taas ennallaan.
      Toivottavasti kärhöt ovat vain unten mailla eivätkä kokonaan kuolleita.
      Tänään päivällä oli suht lämmintä, tosin tuulista mutta nyt on aika koleaa. Ennusteen mukaan ei pitäisi mennä kovin kylmäksi mutta tuulista näyttää olevan. Toivottavasti sateet painottuisivat vain muutamalle päivälle eikä ripsisi vähän väliä niin, että joka hetki olisi maa ja kasvit märkänä. Täälläkin alkoi olla jo melko kuivaa, joten sade on ihan toivottua tähän väliin.

      Poista
  3. Kimalaiskuva on kyllä huippu! Ja Karo tietenkin söpö kurjenpolvien keskellä!
    Kärhöt ovat oikukkaita, meilläkin osa unessa, toivottavasti ei iki-sellaisessa.
    Tänään voisi tosiaan kitkeä, ehkä kantata ja vaikkapa kasvattaa kukkapenkkiä:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Toivotaan, että kummankin kärhöt vielä nousevat. Itselläni jäi puutarhahommat tänään kitkemiseen ja parin kasvin siirtoon. Tarpeeseen tulivat kumpikin toimenpide, tosin kantatakin olisi voinut.

      Poista
  4. Your photos are wonderful!
    I really like the one with the bee and the peony!!

    VastaaPoista
  5. Tuo kimalaiskuva on kyllä upea! Ja kaksi muutakin kuvaa ovat kyllä hienoja. Hyvin ehdit vielä mukaan :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Niin, olihan tässä vielä melkein kokonainen päivä aikaa osallistua.

      Poista
  6. Meillä molemmilla oli kiirettä tämän haasteen kanssa . Hyvät kuvat sait mukaan .
    Minä olin näkevinäni Häive perhosen sitä en ole ennen täällä nähnyt . Oli jopa miehen kädessä mutta ei avannut siipiään ja pyrähti äkkiä lentoon .

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Viime tippaan meni mutta ehdittiin kuitenkin.
      Täällä päin ei taida häiveperhosta ollakaan mutta sitä kovasti muistuttavan haapaperhosen olen nähnyt joskus. En kyllä tänä kesänä vielä sitäkään. Komeita perhosia kumpikin.

      Poista
  7. Aivan ihanat kuvat! Meillä on tosi kuivaa, tälle päivälle luvattiin sadetta, mutta ohi taisi mennä sekin lupaus. Hyvää viikkoa!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Täällä on satanut koko päivän. Toivottavasti teillekin vielä osuu joku sadekuuro. Hyvää viikkoa!

      Poista
  8. Tää on niin hauskaa, mun poika on Karo, niin kuin koiruus. Kimalaiset on niin huikeita: paksuja pörriäisiä, jotka osaa lentää. Ne on niin hyväntahtoisia, ettei niitä tarvi edes pelätä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Sattuipa hauskasti. Lapsilla oli joskus päiväkotiryhmässä myös Karo ja välillä tuli hauskoja sattumuksia, kun ei kuulija ihan heti ymmärtänyt, kummasta Karosta oli kysymys.
      Kimalaiset ovat sympaattisia otuksia ja melko helppoja myös kuvata.

      Poista
  9. Ihania kuvia 😊
    Meillä olisi tänään saanut moneata kimalaisesta kuvia 🤭 sateen tauotessa löysimme niitä nurmikon apilankukista pilvin pimein! Vähän tuskastutti ajatella kuopiksen jalkoja, kun hiippailee säällä kuin säällä avojaloin ulkona 😅 ja niitä kimalaisia oli kirjaimellisesti metrin välein 🙈 ei nyt vielä onneksi tullut täysosumaa, ehkä huomenna leikataan nurmikko niin on taas vähän vähemmän kukkia hetken aikaa 🤭

    VastaaPoista

Kiitos visiitistä, toivottavasti viihdyit blogini parissa! Voit jättää kommenttiin myös pienen muiston käynnistäsi tai ajatuksia juuri lukemastasi postauksesta. Tervetuloa uudelleen!