maanantai 7. helmikuuta 2022

Viehkeä valkoinen, osa 4

Muutama vuosi sitten aloittamani värisarja on kaivannut jo pitkään täydennystä. Valkoisista kukista oli jo kolme postausta mutta jostain syystä valkoista vain tulee jatkuvasti lisää kukkapenkkeihin, joten sarjaan tarvittiin neljäskin osa. Tuttuun tapaan mukana ovat sipulikukat, perennat ja puuvartiset, kesäkukkia en ota mukaan ettei nyt ihan leviä käsiin tämä homma. Kasvit ovat taas suunnilleen aikajärjestyksessä.
Mätäs valkoisia kevättähtiä on vielä pieni mutta leviää toivottavasti muutamassa vuodessa.
Kummitädiltä tullut esikko kukkii runsaasti. Keltainen silmä on sen verran pieni tässä, etten viitsinyt lajitella tätä kirjaviin kukkasiin.
Narsissi 'Acropolis'.
'Lemon Beauty' sai myös jäädä tähän postaukseen, vaikka sillä onkin keltavoittoinen torvihässäkkä. Keltainen osuus kuitenkin pienenee kukinnan edetessä selvästi.
Valkoinen kirjopikarililja kukki meillä perinteistä punaista aikaisemmin.
Valkovarjohiippa 'Niveum' sulostuttaa varjokujalla kantopuutarhassa.
Tarha-alppikärhö 'Albina Plena' kukkii kärhökaaripenkin takaosassa.
Keltaiset osat siperiankurjenmiekan terälehdistä vaalenevat kukinnan edetessä.
Paljon kaikenlaista on kuvassa mutta huomio on nyt valkoisessa mustalaukan kukinnossa.
Nimetön haltiankukka on ihan siinä rajalla, onko valkoinen vai hennosti vaaleanpunainen. Tulkitsin tämän nyt kuitenkin valkoiseksi. Nuput ovat kyllä selvästi punertavia.
Peittokurjenpolvi 'Biokovo' (ehkä).
Purppuraheisiangervon ja tuivion rinnalla pallolaukka näyttää valkoiselta.
Nietospensas 'Yuki Snowflake' on ehdottomasti valkoinen.
Valkoinen isotähtiputki kukki viime kesänä ensimmäistä kertaa.
Sinikatanat 'Alba' kukkivat myös ensimmäistä kertaa näin runsaasti.
Näihin helteisiin tunnelmiin on hyvä lopettaa. Valkoisia kukkia jäi vielä jonkun verran esittelemättä mutta kaikista ei ole kunnon kuvia ja olihan sitä jo tässäkin postauksessa melkoisesti katsottavaa. Siispä jää ensi talvellekin sarjan jatko-osaan aineksia. Jos valkoiset kukat kuuluvat suosikkeihisi, käypä kurkkaamassa myös sarjan ensimmäinen, toinen sekä kolmas osa. Valkoisen lisäksi täydennystä on tulossa ainakin vaaleanpunaisiin ja violetteihin kukkiin kunhan saan pengottua kansioita.

15 kommenttia:

  1. Minut on vallannut jokin esikkohulluus. Tuo valkoinen esikkosi on hurjan kaunis. Ostin vähän saman tyylisen kauapsta kun puutarhamyymälöissä on esikoita myynnissä todella vähän. Toivottavasti saan pidettyä sen hengissä kunnes voi istuttaa maahan. Mietin voisiko sitä pitää välillä jääkaapissa kylmässä?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Anteeksi, kun änkeän tähän väliin, mutta kukkakaupoissa tosiaan laitetaan kukat yöksi viileäkaappiin, voisit kokeilla vaikka sitä, että päivin ihailet esikkoasi ja iltaisin pistät jääkaappiin.

      Poista
    2. Änkeä vaan ihan vapaasti, olisin itse sanonut samaa :) Esikolle tekee varmasti hyvää käydä välillä vilvoittelemassa joko suojasäällä ulkona tai sitten vaikka siellä jääkaapissa. Löytyisiköhän Katjan talosta joku viileämpänä pidettävä huone tai vetoisa ikkuna, jossa esikko viihtyisi? Esikkohulluus ei ole lainkaan hassumpi tauti ;)

      Poista
    3. Kyllä löytyy viileää soppea ja vetoista ikkunaa :D Jääkaappi ei sitten tainnutkaan olla huono idea!

      Poista
    4. Arvelinkin, että vanhasta talosta löytyy esikolle sopivia sijoituspaikkoja. Nyt vain kaupasta hamstraamaan lisää erilaisia :D

      Poista
  2. Oh, ihania! Tällainen valkoinen postaus on paljon enemmän mieleen kuin lumiset talvikuvat!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hyvä, että tykkäsit. Välillä kaipaa itsekin lumisten maisemien tilalle kukkaisampaa katseltavaa. Nämä kesäkuvista tehdyt postaukset vaan vievät tuhottomasti aikaa kun unohtuu selailemaan kaikkea muutakin siinä samalla :D

      Poista
  3. Aika paljon lopulta on valkoisia kukkia sinullakin, vaikka ei olekaan vain valkoista puutarhaa. Monessa valkoisessa kukassa on on tosiaan vähintään ripaus jotain toista väriä ja silti niitä pitää valkoisina.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kyllä täällä aika paljon valkoista näyttää tosiaan olevan. Se tuo kivasti muut värit esiin eikä riitele minkään kanssa, joten niitä on sitten kertynyt. En kyllä jaksaisi pelkkää valkoista puutarhaa.

      Poista
  4. Monta valkoista kukkaa on siulla puutarhassa. Valakoset sopivatkin hyvin värikkäiden kaveriksi.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. On niitä kertynyt aikamoinen määrä, vaikka ei meillä mikään valkoinen puutarha olekaan.

      Poista
  5. Ihania kukkia! Tykkään myös valkoisista kukista ja näistä saikin kivasti nimiä toivelistalle.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mukava kuulla, että sait näistä ideoita itsellesikin hankittavaksi. Kävithän vilkaisemassa myös aikaisemmat postaukset valkoisista kukista? :)

      Poista
  6. Olipa viehkeä sarja valkoisia kaunottaria, näissä on niin monta mieleistä kasvia!
    Kiitos, että teit jatkoa sarjallesi. Näihin voi palata, kun miettii, mitä vielä lisäisi puutarhaan :).

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos kommentista! Kiva, että löysit jotain, mitä sinulla ei vielä ole. Ensi kesänä kukassa on toivottavasti muutama uusi tulokas, jotka olen löytänyt sinun postauksistasi. Inspiraatiota siis puolin ja toisin :)

      Poista

Kiitos visiitistä, toivottavasti viihdyit blogini parissa! Voit jättää kommenttiin myös pienen muiston käynnistäsi tai ajatuksia juuri lukemastasi postauksesta. Tervetuloa uudelleen!