torstai 15. maaliskuuta 2018

Lunta ja taimikuulumisia

Ihanaa, että muutaman lumituiskupäivän jälkeen tuli aurinkoinen keli. Kahtena peräkkäisenä päivänä kävin lapioimassa kulkuväyliltä puolisääreen ulottuvat nietokset pois. Mistä ihmeestä tätä lunta oikein riittää? Saisi tulla poikkeuksellisen lämmin kevät, että pääsisi ennen juhannusta vielä kukkapenkkiin!
Näkymä olohuoneen ikkunasta. Noin 150cm korkeasta pihavalaisimesta näkyy kolmasosa.
Kyllä tuota kivikkorinnettä jo kohta pääsee kitkemään :D Mittatikkuna pitkälle ihmiselle sopiva rappuharja.
Kaikki kylvökseni ovat itäneet. Totesin, ettei keittiön työtaso ole sittenkään riittävän turvallinen paikka taimilleni, joten ne ovat nyt kodinhoitohuoneessa lapsiportin takana. Sinne pitää kyllä saada joku pöytä, sillä nykyiselle hätäratkaisutasolle ei mahdu ruukkuja sitäkään vähää, mitä keittiöön.
Osa taimista auringosta nauttimassa.

Lobelia
Lobeliat itivät aika epätasaisesti tänä vuonna: isoimmassa purkissa on jo isot taimet, toisessa pienemmistä ruukuista on vasta ensimmäiset siemenet hädin tuskin itäneet. Niin ihana kun lobelia onkin kukkiessaan, niin pikkutaimivaiheessa niiden kastelu on hermoja raastava tehtävä! Pikkuinenkin vesipisara, niin puolet taimista kaatuu ja se oli sitten siinä. Kai se on myönnettävä, että aluslautasen kautta ne on kasteltava. Karpaattienkellokin näyttää toistaiseksi olevan samaa hentoista sorttia.

'Dark Opal' -basilika
'Dark Opal' -basilikoissa on sekä punaisia että vihreitä taimia. Punertuvatkohan vihreät taimet kasvaessaan vai onko siemenpussiin eksynyt myös vihreää basilikaa? Tällä kertaa ei ainakaan ole kylväjän vika, sillä vihreää basilikaa ei ollut lähimaillakaan noita kylväessäni. Oletteko muuten huomanneet, että basilikan taimet näyttävät ihan uunikintailta? Tai Kermit-sammakolta laulamassa taivasta kohti :D
Timjamin siemenet taisi tulla ripoteltua hieman epätasaisesti.
Teidän muiden taimikuulumisia on ollut hauska lukea. Toivotaankin ympäri Suomea aurinkoisia kevätpäiviä, että saavat taimet (ja niiden hoitajat) valoa. Mukavaa loppuviikkoa kaikille!

10 kommenttia:

 1. Hyvältä näyttävät taimet😊 Tuo kastelu on kyllä hankalaa oikein pienten ja hentovarsisten taimien kanssa ja sitten toisaalta tuntuu ettei se altakastelu riitä. Sain jouluna englantilaisen messinkisen sumutinpullon, jolla on kätevä sumutella varovasti. Tuntuu, että monet sumutinpullot ovat liian tehokkaita eivätkä sovi hennoille kasveille.
  Mukavaa viikonloppua! 😊

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minulla on myös uusi sumutinpullo, jolla saa tosi hienoa sumua aikaiseksi. Sillä saa sitten olla sumuttelemassa minuuttikaupalla yhtä purkkia, että saa sen kastumaan tarpeeksi syvältä :D Onneksi ei kestä kauaa, kun hennoimmatkin taimet kasvavat niin vahvoiksi, että voi kastella normaalisti. Mukavaa viikonloppua! :)

   Poista
 2. Tervetuloa lukijakseni! Tosi kiva kun liityit :) Siitäpä tiesin tulla kurkkaamaan sinunkin blogiasi. Mukava tänne on liittyä lukijaksi. Pysyn sitten kärryillä sinunkin kuulumisistasi. Arvaan, että tiedossa on runsasta kukintaa taimikasvatuksista päätellen. Minulla ei ole kylvösen kylvöstä itämässä :( Olen vain juossut ja venytellyt kun muut ovat ahkeroineet kylvösten kimpussa ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tervetuloa myös minun lukijakseni! Minunkaan ei pitänyt paljoa esikasvatella, kun ei ole kuin pari pientä ikkunaa lasten ulottumattomissa, mutta kuinkas sitten taas kävikään :D

   Poista
 3. Jopas on muhkeet kinokset sielläpäin. Kivasti on lähteny siun kasvit itämään. Lobeliat on kyllä aika hankalia. Pitää laittaa reilusti, et edes joku selviää. Tomaatit miulla on vasta taimella. Tänä aamuna kylvin basilikan, kerrottua petuniaa,tavallista petuniaa,lilaa lobeliaa mikä ainakin viimekesänä oli sinistä kuitenkin. Huhtikuulle jäi sitten vielä joitakin perennoja punapäivänkakkara ja morsiusharso. Mukavaa viikonloppua.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, tänä vuonna tuli lunta monen vuoden edestä. Ei kaivata tässä vaiheessa kevättä kyllä yhtään enempää, ettei hukuta, kun alkavat sulamaan :D Kohta on sinullakin taimia nurkat pullollaan ja kesällä kukkaloistoa. Hyvät valinnat olet tehnyt :)

   Poista
 4. Tulin toivottamaan mukavaa viikonloppua sinne hankien keskelle.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, sinulle myös! Ainakin viikonloppu näyttää alkavan mukavan aurinkoisessa säässä :)

   Poista
 5. Hyvännäköiset taimet! Lunta on tosiaan aivan valtavasti. Toivottavasti pian jo lämpenisi tai sulamiseen menee iäisyys. Hyvää viikonloppua!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ja toivottavasti lämpenisi ilman vesisadetta, ettei tule tulva. Kiitos, hyvää viikonloppua sinullekin!

   Poista

Kiva kun piipahdit blogissani, jättäisitkö myös viestin käynnistäsi. Tervetuloa uudelleenkin!