keskiviikko 11. heinäkuuta 2018

Hupaisia kesäjuttuja ja pari löytöä

Kuinka leikki-ikäisen riehumis- ja tuhovimman saa valjastettua hetkeksi hyötykäyttöön? Saat miettimisaikaa postauksen loppuun ;)

Talvivalkosipuli tekee aina hauskat kukkavarret. Näitä ei millään raskisi katkoa pois, mutta pakkohan se on, jos haluaa sipulin kasvavan kokoa. Annan parin sipulin kukkia, jotta saan lisäysmateriaalia siltä varalta, että kynsiä tuleekin niukasti.


Ihan kuin ne eivät tietäisi, mihin suuntaan kasvaa.
Harakat löysivät muutaman mansikkapuskamme ja söivät raakileita jo valkoisina, joten mansikoille taivuteltiin tiheäsilmäisestä metalliverkosta häkit. Siinäpä on marjavarkaille pohdittavaa!
Verkkoja tutkittiin ihan ajan kanssa joka puolelta!
Viimein totesivat jääneensä häkille toiseksi ja luovuttivat... tällä erää. Veikkaan, että tässä vielä jokunen yritys nähdään.
Lähdin halpojen kärhöjen toivossa käymään paikallisella taimistolla, mutta eipä siellä enää ollutkaan jäljellä niitä eikä mitään muutakaan minua kiinnostavaa. Ajelin sitten seuraavalle taimistolle ja löysin pari vuotta metsästämäni valkoisen karjalanneidon. Hintaa tasan kaksi euroa eikä todellakaan mikään reppana taimi. Sieltä löytyi myös kolmella eurolla valkoinen riippapelargoni. Kotona vaihdoin molemmat pikkuruukuista amppeleihin.
Ei uskoisi kahden euron ostokseksi.
Näiden kukkien takia luovun ilomielin yhdestä prinsessaliljasta, jotta saan tämän mahtumaan kellariin ensi talveksi!
Kolmen euron riippapelakuu pääsi ulko-oven viereen, mistä se näkyy koko etupihalle ja kadullekin.
Kukassa on kaunis vadelmanpunainen raita.
Amppelikoukut ovat meillä kortilla, joten pari amppelia joutui väistymään näiden uusien ostosten tieltä. Etupihalta mansikka-amppeli siirtyi grillikatokseen ja takapihalta karjalanneidon tieltä lumihiutale pääsi keijunmekon kaveriksi pihdan oksaan roikkumaan. Niiden seuralaisena on edellisten asukkaiden talipallopunatulkku, jonka ripustusnaru on ajat sitten kasvanut oksan sisään. Tai  eihän se naru ole kasvanut vaan oksa... tiedätte kyllä ;)
Punatulkku roikkui narussa alunperin, mutta pujotin sen oksantynkään pois amppelin edestä. Roikkukoon sitten talvella.
Keijunmekkokin alkaa kukkia.
Postauksen alussa esittämääni kysymykseen näkyy vastaus seuraavassa kuvassa.
Näin meillä pidetään kirvat poissa daaliasta! Äiti, lapsi ja daalia olivat tyytyväisiä, kirvat eivät.
Kesäistä keskiviikkoa!

24 kommenttia:

 1. Hienot nuo kukkavarret talvivalkosipulissa ja upeat kukkalöydöt!😊 Meilläkin on kirvoja muutamissa daalioissa ja ruiskuttelin niitä eilen. Toivottavasti eivät haittaa alkavaa kukintaa. Meillä ei ole ennen ollut kirvoja niissä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Näistä kukkalöydöistä tuli kyllä hyvä mieli :) Tänä vuonna kirvoja tuntuu olevan normaalia enemmän ainakin meillä. Niitä löytyy melkein joka kasvista. Kärhöjä eivät onneksi ole vielä löytäneet.

   Poista
 2. Hienot kukkalöydöt olet tehnyt. Ovelia nuo harakat ja sitten tulevat vielä noin tarkkailemaan ja tarkastamaan, että mitä tehty :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Harakat ovat kekseliäitä lintuja. Melkein kuuli, miten rattaat raksuttivat niiden päissä, kun miettivät keinoa saada mansikat parempiin suihin.

   Poista
 3. Hihi, paras kirvantorjuntamenetelmä! :D Myös sipulien kihartuvat kukkavarret ovat tosi hauskoja, pelargoni on nätti - ja voi noita harakoita! :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei ehkä ollut tehokkain, mutta varmasti hauskin keino häätää kirvoja! Harakat näin tänään naapurin pihalla, meidän mansikkapuskissa niitä ei olekaan nyt näkynyt. Edelleen olen varma, että ne jossain vaiheessa tulevat uudestaan yrittämään.

   Poista
 4. Kekseliästä monessa kohtaa! Lapsille hupia ja harakoille pähkäiltävää.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Harakat siirtyivät naapuriin, mutta ihan varmasti tulevat mansikoiden toivossa vielä uudestaan yrittämään.

   Poista
 5. Siis noin voi suunnata lasten energiat puutarhan hyödyksi! Kivaa hommaa varmasti!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oli kivaa, äitikin sai ampua vesipyssyllä (pitihän sitä nyt näyttää lapsille, mihin pitää osua...) :D

   Poista
 6. Erinomaiset ostokset. Ei ole kukilla paljon hintaa ja ilo on monivuotinen, kun kukat talvettaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tottahan toki nämä aarteet talvetetaan. Naapurilla näin ensimmäisenä kesänä täällä valkoisen karjalanneidon ja ihastelin sitä koko kesän. Harmitti älyttömästi, kun en hoksannut kysyä pistokasta tai jopa koko kasvia itselleni syksyllä, sillä naapuri viskasi sen pakkasten tultua roskiin. Aina kun olen ollut keväällä etsimässä sitä, ne on myyty juuri loppuun eikä uusia kuulemma tule ennen kuin seuraavana keväänä. Melkein kiljuin riemusta, kun löysin sen sattumalta ja vielä tuolla hinnalla.

   Poista
 7. Lapsityövoiman hyötykäyttöä :D. Kaikilla muilla, paitsi kirvoilla, on mukavaa kesähellepäivänä.

  Hienot kukat löysit ihan pikkurahalla. Talvivalkkareiden kurjenkaulat katkoin kans heti keulilta. Kyllä se tekee paljon lopullisen sipulin kokoon. Testattu on vuosia. Yleensä mulla tahtoo jäädä vähän myöhäiseen tuo kaulojen katkominen. Tänä vuonna yllätin itseni.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Esikoisella riittää virtaa isommankin kylän tarpeisiin ja sitä on pakko joskus saada valjastettua hyödylliseenkin toimintaan. Harmi vain, että kiinnostus lopahtaa heti kun älyää, että tästähän ei tulekaan toruja :D Itsekin olisin voinut olla aikaisemmin katkomassa valkosipulien kukkavarsia, mutta jotenkin ne vaan yhtäkkiä ilmestyivät siihen. Eipähän se vieläkään liian myöhäistä ollut.

   Poista
 8. Mielettömän hyvät kahden ja kolmen euron ostokset! Joskus käy hyvä säkä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vielä kun olisi ollut niitä euron kärhöjä, niin ostosreissu olisi ollut täydellinen. Näihinkin kyllä olen oikein tyytyväinen :)

   Poista
 9. Olipas mukavia ideoita ja onnistumisia! Lasten hyötykäyttö ihan huipussaan:) Mahtavat ostokset ja nyt voit sanoa harakoille että "voitinpas!"

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu, meillä lapsetkin tekevät töitä ruokansa eteen... ainakin välillä ;) Tänään yksi harakka kävi jo vilkaisemassa mansikoita. Varmaan tarkisti, ovatko verkot vielä paikoillaan :D

   Poista
 10. Hienot alelöydöt ja hauska kikka kirvojen karkoitukeen! ;D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eikö vain olekin :D Tehokkaampiakin konsteja varmaan olisi, mutta tuo on varmasti hauskin!

   Poista
 11. Upea tuo karjalanneito! Lasten apu puutarhassa on ihan parasta ja tuo on kyllä varmasti hauskin kirvojen torjuntakonsti. Pitää minunkin ohjeistaa lapsille uudet maalit vesipyssyleikkeihin.:D Hauskaa viikonloppua!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuo valkoinen karjalanneito onkin tällä hetkellä lempikesäkukkani. Ohjeista ihmeessä lapsille kirvantorjuntaleikki. Muista myös näyttää ensin mallia :D Hauskaa viikonloppua!

   Poista
  2. Tuo valkoinen karjalanneito onkin tällä hetkellä lempikesäkukkani. Ohjeista ihmeessä lapsille kirvantorjuntaleikki. Muista myös näyttää ensin mallia :D Hauskaa viikonloppua!

   Poista
 12. Olipa todella edulliset alelöydöt.
  Hyvä kirvanhäätökeino.

  VastaaPoista

Kiva kun piipahdit blogissani. Jättäisitkö myös viestin käynnistäsi, ilahdun jokaisesta kommentista! Tervetuloa uudelleenkin!