sunnuntai 13. marraskuuta 2022

Puutarhan miesoletetut

Hyvää isänpäivää kaikille isille, ukeille, papoille, vaareille, taatoille ynnä muulle iskäväelle! Tiesittekö muuten, että tämä kulunut viikko on ollut miestenviikko ja ensi lauantaina on vielä miestenpäiväkin?  Aiheesta inspiroituneena kävin läpi puutarhani kasviluetteloa ja tutkin, löytyisikö sieltä miehen nimillä muistettuja kasveja. Niitä löytyikin juuri sopivasti yhtä postausta varten, joten tästä jutusta tuli olla isien lisäksi myös kaikkia muitakin miehensukuisia ja mieheksi itsensä laskevia henkilöitä juhlistava postaus.
Kaunopunahattu 'Magnus'
Nepalinhanhikki 'Ron McBeath'
Loistokärhö 'Jan Pawel II'
Ei niin selvä nimiyhteys: alppiruusu 'Mikkeli' eli toiselta nimeltään 'St. Michel'.
Ukkolaukka
Ihan varma en ole nimestä, mutta saattaa olla suikeroesikko 'John Mo'.
Etelänmunkki 'Blaulicht' sopii myös tähän postaukseen. Tai ainakin minä olen siinä käsityksessä, että munkit ovat miehiä.
Rotkolemmikki 'Alexander's Great'
Tarhakeijunkukka 'Hans'
Pensasmustikka 'Jorma' pääsi postaukseen leiskuvassa syysasussaan (kuva otettu lokakuun alussa), nyt hän jo nakuilee, heh.
Millaisia "mieskasveja" teidän puutarhoissanne kasvaa?

17 kommenttia:

  1. Hauska idea! Ukkeleita varmaan on tosi paljon, kun on ruusuja, joille on usein annettu ihmisten nimiä, pioneillekin. Seuraava postaus voisikin sitten olla lööppiainesta: Naku Jorma vietti isänpäivää pihalla! Katso kuvat!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hyvää isänpäivää teidän isukeille!

      Poista
    2. Ja kuten aina lööpeissä, otsikko on mehevämpi kuin itse juttu :D Tuli juttua kirjoittaessa mieleen sama, että ruusuissa onkin paljon miesten mukaan nimettyjä lajikkeita. Kärhöistä en äkkiseltään muistanut kuin pari eikä niitäkään löytynyt omalta pihalta.

      Poista
  2. Tähän päivään täydellisesti sopiva puutarhapostaus ♡ Hyvää isänpäivää kaikille isille!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kerrankin tuli sopiva aihe mieleen sen verran ajoissa, että ehti tehdä siitä jutun.

      Poista
  3. Tosi hauska idea :D ja nauratti tuo Sailan kommentti edellä.
    Hans on kyllä harvinaisen hempeä kukkanen.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Sailan otsikkoehdotus olikin vallan mainio, nauroin sille itsekin.

      Poista
  4. Joitain miehisiä hahmoja taitaa olla kuten maksaruoho 'Bertram Andersson'. Ruusuissa on 'Alain Blanchard'.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Nyt kun maksaruohot mainitsit, niin minulta löytyi vielä syksyllä hankkimani 'Jose Aubergine'. Siitä ei vain ollut kelvollisia kuvia. Ruusuissa on paljon miesten nimiä.

      Poista
  5. Hauska idea, kiitos! Päässä alkoi raksuttaa oman puutarhan kasvien nimet ja mahdolliset miespuoliset. Pitääpä jossain vaiheessa pureutua asiaan tarkemmin.
    Mukavaa miestenviikkoa ja miestenpäivää, kun isäinpäivä ehti jo mennä!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiva, että tykkäsit. Oli vähän erilainen lähestymistapa puutarhan kasveihin tällä kertaa. Miestenviikkokin loppui jo eilen mutta miestenpäivä on sentään vielä tulossa.

      Poista
  6. Jestas mikä postaus tuli hyvälle mielelle. Voi olla että minullakin niitä löytyy jos vaan tietäisi kaikkien nimet.

    VastaaPoista
  7. Tämäpä tosiaan hauska ja hyvin ideoitu postaus 😄 sai kyllä hymyilemään 🤭
    Minulla taitaa ainakin ruusuja ja pioneja olla miesten nimillä, pensasmustikoitakin oli, mutta en muista nyt äkkiseltään mitkä niistä kuoli 😅🤭 saattaa olla muitakin, olen vain niin huonomuistinen, että nimet pitäisi selata aina jostain listalta 😂

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Minulla on kaikki kasvien nimet kirjoitettuna puutarhakansioon, joten sieltä oli helppo kerätä postaukseen kasvit. Muistan kyllä kasvit ja lajikkeet kun näen ne puutarhassa mutta ulkomuistista kun alkaa miettiä nimiä, niin menee jo hankalammaksi.

      Poista

Kiitos visiitistä, toivottavasti viihdyit blogini parissa! Voit jättää kommenttiin myös pienen muiston käynnistäsi tai ajatuksia juuri lukemastasi postauksesta. Tervetuloa uudelleen!