tiistai 29. marraskuuta 2022

Nestorin kesäseikkailuja

Huomasin, että kirjahyllyssämme asusteleva kotitonttu Nestori Naavaparta ja hänen kissansa Minni eivät ole esiintyneet blogissa kertaakaan sitten viime joulukuun. He ovat kuitenkin edelleen mukana elämässämme ja puuhastelevat ahkerasti kaikenlaista niin kesällä kuin talvellakin. Siitä todisteeksi julkaisen kuvia, joita minimittaiset paparazzit ovat kesällä Nestorista ja Minnistä räpsineet. Kaksikolla on ollut varsin vauhdikas kesä ja heidät on nähty niin puutarhassa kuin lomamatkallakin. Kurkataanpa ensin alkukesän kohokohtia.

Tuleeko sitä kalaa lemmikkimerestä?
Ja milläs muullakaan sinne ongelle pääsisi kuin vesijetin tapaisella menopelillä? Hiiuli hei!
Nestori on huvittelun lisäksi ahkeroinut myös kasvimaalla. Kevätkylvöihin hän ei oman kasvimaansa laiton vuoksi ehtinyt mukaan, mutta myöhemmin kesällä hän kävi tekemässä mm. paikkauskylvöjä hernepenkkiin ja kitkemässä rikkaruohoja. Kasvimaapuuhat ovat pitkälti omavaraistaloudessa asustelevalle Nestorille hyvin mieluisia, joten en pannut pahakseni hänen asiantuntevaa puuhailuaan omalla kasvimaallani. Kaikki apu, myös minikokoinen sellainen olikin todella tarpeen avoimiin puutarhoihin valmistautuessa ja harvoina poutahetkinä lisäkädet kitkemisapuna tulivat tarpeeseen, kun rikkaruohot yrittivät valloittaa joka paikan. Nestorin omalla kasvimaalla kun ei rikkaruohoista ole tietoakaan, niin hän ehti hyvin olla minulle apuna.
Minni oli työnjohtajana, kun piti kaivaa herneensiemenelle kuoppa ja kitkeä valkosipulipenkistä vesiheiniä. Taisi Nestori kerätä villivihanneksia ruokapöytäänsä siinä samalla.
Tässä Nestori tarkistaa luumupuun kukinnan onnistumista ja auttelee samalla pörriäisiä pölytystyössä.
Välillä pitää ottaa pienet päivänokoset, jotta jaksaa taas touhuilla.
Nestorin torkkuessa Minni teki omia tutkimusretkiään.
Pidemmät matkat Minni matkusti mukavasti Karo-paikallisliikenteen kyydissä.
Lisäsin muuten blogiin tuonne yläpalkkiin kasviluettelon kaveriksi uuden välilehden, josta Nestorin ystävät pääsevät kätevästi selaamaan Nestorin puuhia. Postaukset tulevat sinne päivämäärän mukaan lajiteltuina tuorein juttu ylimmäisenä. Tai ainakin sen pitäisi toimia niin. Ilmoittakaa, jos siellä on jotain ongelmia, niin yritän korjata. Kännykällä selatessa välilehdet löytyvät yläreunasta Etusivu-palkin oikeassa reunassa olevaa pientä kolmiota klikkaamalla.
Kyllä maittaa uni hyvin kukkaisella pedillä köllötellessä!
Tässäpä olivat pienet maistiaiset Nestorin ja Minnin alkukesän puuhista. Pysykäähän kuulolla, niin näette, mitä kaikkea kesän aikana onkaan tapahtunut! Seuraavaksi ajankohtaista tiedotusta jouluun liittyen. En tehnyt tänä vuonna blogiin joulukalenteria, mutta lisäsin selainversion sivupalkkiin linkit kahden edellisen vuoden joulukalenterien ensimmäisiin luukkuihin (kännykällä ne saa näkyviin klikkaamalla alalaidasta "näytä internet-versio" -linkkiä). Yritän muistaa päivittää niitä ajan tasalle, mutta jos sinne sattuu joskus jäämään vanha luukku näkyville tai ette malta odotella luukkujen avaamista jouluun asti, niin klikkaamalla postauksen lopussa "uudempi teksti" -linkkiä (tai mobiiliversiossa nuolta vasemmalle) pääsette kurkkimaan seuraavaa luukkua. Vuoden 2019 joulukalenterissa oli satu yksinäisen valesypressin ja kivenmurikan joulukuusta ja vuoden 2021 joulukalenterissa Nestorin ja Minnin joulupuuhia. Iloista marraskuun loppua ja joulun odotusta itse kullekin!

18 kommenttia:

 1. Vau, miten ihana kooste Nestorin kesänvietosta. Taisi tuolta lemmikkimerestä jotain kalaa tulla. Ja päiväunetkin taatusti maistuivat luumunkukkien joukossa. Kiva, että laitoit linkin, jotta pääsemme helposti seuraamaan Nestorin touhuja.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva, että tykkäsit, sillä lisää Nestori-juttuja on tulossa talven mittaan. Jos kalansaalis lemmikkimerestä sattuikin jäämään vähäiseksi, niin silmänruokaa sieltä ainakin sai. Olisi minullekin varmasti uni maistunut noin kukkaisalla päiväunipaikalla. Nestorin puuhat ovat tähän saakka löytyneet kootusti kirjoittamalla tunnisteiden yläpuolelle Hae tästä blogista -kohtaan Nestori, mutta omalta välilehdeltään ne on kieltämättä helpompi lukijan löytää.

   Poista
 2. No mutta onpas mukavaa kuulla Nestorin ja Minnin kuulumisia pitkästä aikaa! Kelpo kesä näkyy heillä olleen. Nestori luumupuussa :-D Mukavaa, että hän myös antaa kissan hääräillä kasvimaalla, kun useimmat varmaan häätävät kissan pois, jotta se ei käy vessassa, ikään kuin kissa olisi joku vessakone. Mutta tokihan Nestori kissansa hyvän käytöksen tietää.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu, Minni osaa tehdä tarpeensa sallittuihin paikkoihin eikä edes harkitse kasvimaata moisiin touhuihin ;) Nestori löysi oikein mainion päiväunipaikan eikä tarvittu edes riippumattoa! Kiva, että tykkäsit, sillä samaa lajia on tulossa vielä lisää.

   Poista
 3. Monenlaista on Nestori puuhaillut kesällä. Hi hii, Karo-paikallisliikenne :)

  VastaaPoista
 4. Onpas Nestorilla ollut vilkas kesä 🤭 Nähtävästi kuitenkin ehtinyt nauttia ja levätäkin välillä 😄

  VastaaPoista
 5. Vai on Nestori ollu tyän touhus kesälläki. Luulin, että nukkuus kesäunia ku oli nii toimelias joulunseutu. Nukkumapaikka kyllä on pikkuusen riskialtis. Onko vakuutukset kunnossa?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei Nestori jouda lepäilemään, kun on kaikkea tekemistä ympäri vuoden. En tiedä, millaiset vakuutukset kotitontuilla on. Ainakaan meidän kotivakuutukseen ei ole kirjattu Nestorista mitään. Pitää vain toivoa, että Nestori ei mene kovin tuulisella säällä puiden oksille nokosille tai tee mitään muutakaan kovin vaarallista.

   Poista
 6. Hauskat seikkailut. Luin edellisiäkin postauksia, helpointa vastata tähän yhteen ja samaan. Vuosipostaus oli kiva, teillä saatiin sadetta ja paljon, se jäi minulle mieleen viime kesästä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Sadetta saatiin useamman kesän tarpeiksi. En panisi pahakseni, jos ensi kesä mentäisiin vähemmillä sateilla.

   Poista
 7. Vastaukset
  1. On se! Lemmikit ovat vallanneet tehokkaasti suuren osan takapihasta.

   Poista
 8. Jopa on Nestori ollu ahkera! Lemmikit laajana kasvustona on kauniit.

  VastaaPoista

Kiitos visiitistä, toivottavasti viihdyit blogini parissa! Voit jättää kommenttiin myös pienen muiston käynnistäsi tai ajatuksia juuri lukemastasi postauksesta. Tervetuloa uudelleen!