tiistai 27. syyskuuta 2022

Sairasvuoteella

Heipä hei karvaiset (ja tietysti myös vähemmän karvaiset) fanini! Piti tulla ihan itse tänne emännän blogiin naputtelemaan kuulumisia kun näyttää siltä, että emännältä se käy juuri nyt vähän heikonlaisesti. En siis itse ole sairastunut, vaan olen hoitanut hyvin tärkeää tehtävää sairaanhoitajattarena ja nyt siis myös tiedottajana.
Sairaanhoidollisiin tehtäviin kuuluu kuunnella sydäntä ja poistaa samalla stressiä.
Kaikki alkoi lauantai-iltana, kun emäntä alkoi hytistä kylmästä tulikuuman leivinuunin kyljessä. Ihan ihmeellistä! Minä nimittäin pysyin siitä paikasta kaukana, lämpöhalvauksenhan siinä olisi saanut. Sunnuntaiaamuna sama homma ja vielä isännälläkin. Sitten satuin kuulemaan, kun emäntä ilmoitti isännälle, että tikkuun tuli kaksi viivaa. Isäntä meni kovin vakavaksi ja kipaisi itsekin katsomaan mokomaa. Sitten sekin alkoi tunkea jotain puikkoa kirsuunsa. Sen verran ymmärsin, että kyse ei tainnut olla uusista pennuista, vaan jostain, minkä vuoksi kumpikin on ilmeisesti useamman päivän kotona.
Tässä estän emäntää lähtemästä sohvalta pois ja samalla tarkkailen isännän vointia. Pitää olla tehokas.
Vähän väliä emäntä ja isäntä ovat tunkeneet etutassujensa alle sellaista piipittävää härveliä. Varmaan kisailivat, kumpi saa siihen kovemmat lukemat. Emäntä on kuulemma toistaiseksi voitolla luvulla 39,72, mitä se sitten ikinä tarkoittaakaan. Noilta pennuiltahan ne sen taudin saivat. Sellaista voi ilmeisesti sattua, kun lauma keskenkasvuisia viettää monta tuntia yhdessä huoneessa. Viime viikolla kumpikin niistä oli nimittäin kipeinä mutta eivät kyllä tuossa kunnossa kuin isäntäväki. Mistähän se johtuu, että pennut mekastavat yhtä paljon, olivatpa terveitä tai sairaita mutta nuo täysikasvuiset menevät ihan veteliksi, jos pikkuisen joku virus sattuu osumaan kohdalle?
Pitää päivystää ahkerasti vieressä, ettei vointi vain pääse huonontumaan huomaamatta.
Ahkeran hoitamiseni ansiosta emäntä oli jo eilen vähän paremmin tolpillaan ja kävi iltapäivällä hetkisen ulkonakin keräämässä tomaatinraakileet ja 4,4kg luumuja. Vähän nyreänä se oli sisälle tullessaan, sillä kuulemma luumupuusta oli katkennut oksa. Sanoi, että luumut painavat liikaa, mutta olen itse sitä mieltä, että puussa oli rymynnyt orava. Lihovat mokomat näin syksyllä katkoen puista oksat, ja nyt kun on ollut tätä sairaanhoitajan hommaa, niin en ole joutanut ajamaan kurreja pois. Joka tapauksessa keittiön pöydällä on nyt likaisten astioiden lisäksi melkein kymmenen kiloa luumuja, joita kukaan ei ole jaksanut jatkojalostaa eivätkä näytä syömällä hupenevan kovin nopeaan tahtiin. Tai laittoihan se isäntäväki eilen yhden purkin melkein täyteen luumuja ja kaatoivat päälle jotain kirkasta. Kuulemma siitä tulee koronalikööriä ja sitten litkun seasta kerätyistä luumunjämistä aikanaan koronaviinaa ensi juhannukseksi. En aina ymmärrä niiden huumoria.
Emännältä oli muuten jäänyt julkaisematta kuva perjantai-iltana kerätystä kimpusta. Ei se ole tätä kyllä joutanut ihastelemaan kun on pötkötellyt vain sohvalla koko ajan.
Tästä leijonankidasta se sanoo tykkäävänsä paljon. 'Potomac Lavender' kuulemma.
Kävisin lukemassa teidänkin juttujanne ja naputtelemassa emännän puolesta jotain kommenttia niihin mutta en oikein ehdi. Pitää nimittäin lähteä pitämään taas emäntä aloillaan, ettei se ala höyrytä jotain joutavia. Kuulemma sairastaessa pitää muistaa levätä. Päivisin emäntä saakin levättyä hyvin, kun olen pitämässä sen aloillaan mutta illalla minun pitää mennä omaan petiin. Ja mitä tekee silloin emäntä? Hyppää vähän väliä yskimässä ja juomassa vettä! Kyllä pitäisi päästää minut myös sänkyyn hoitamaan, niin paranisi nopeammin!
Nyt se ei ainakaan pääse livahtamaan mihinkään! Ja minähän en siis nuku, vaan pelkästään näyttelen. Kukaan ei henno siirtää nukkuvaa koiraa pois sylistään.
Annan emännälle jossain vaiheessa luvan käväistä pikaisesti tietokoneella kunhan se on tarpeeksi hyvässä kunnossa siihen hommaan. Tiedän kokemuksesta, että ei se malta vain viittä minuuttia siinä istuskella, jos puutarhajutuista on kyse. Parempi siis pitää sairastuvan järjestystä tiukasti oman tassun hallinnassa. Hännänheilutuksiin!

18 kommenttia:

 1. Ihana Karo! Melkeinpä tekisi mieli tulla kipeäksi, että saisi viettää kanssasi tuollaista laatuaikaa, mutta kipeänä on sen verran ikävää, että ei ihan kuitenkaan. Todella antaumuksella hoidat, eiköhän tuosta hyvä tule. Hyvä kumminkin, että olet kärryillä siitäkin, tuleeko teille lisää pentuja :-D
  Voi sentään läskiä kurrea! Toivottavasti ei käy enää katkomassa.
  On tuo Potomac Lavender nätti. Voisihan sitä joskus toistekin kasvattaa, jos siemeniä saa. Taisin tilata ne Englannista ja sieltä ei enää siemeniä saa tilata. Toisaalta kesäkukat saavat minulla niin vähän hoitoa ja huomiota, että ehkä ei kannata.
  Pikaista paranemista isäntäväelle! Karo joutuu ihan ylitöihin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ehkä Musti ja Ransu osaavat myös antaa karvaista sairaanhoitoapua? Minä teen aina tämmöiset hommat hyvin perusteellisesti. Olen seurannut emäntää joka paikkaan, mihin se yrittää livahtaa piiloon. Vessaankin olen yrittänyt monta kertaa, mutta ovi laitetaan aina töykeästi kiinni nenäni edestä. Odotan sitten heti oven ulkopuolella.
   Enimmäkseen kurrenpullukat taivuttelevat noita kuusenoksia mutta ilmeisesti yksi oli lähtenyt etsimään jälkiruokaa emännän luumupuusta.
   Välitän toivotuksesi laumalleni. Ylitöistä viis, nyt on pääasia saada lauma lenkkeilykuntoon! En minäkään viitsisi ihan montaa viikkoa jättää kadunvarren hajuposteja selaamatta. Johan siinä koirakaveritkin alkaisi ihmetellä, missä oikein olen.

   Poista
 2. Ihanan postauksen teit emännän sairastamisesta. Hyvin olet hoitanut hoitajan hommat 😍 Vielä kannattaa vahtia, kunto voi olla heikko vielä pitkään, ainakin väsyy herkästi. Vai on teillä noin suuria oravia, että katkovat oksia😉Tsemppiä sulle ja paranemista isäntäväelle!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitoksia kehuista! Olen hyvin perusteellinen näissä hoitohommissa. Emännän mielestä välillä liiankin perusteellinen. Joo, meillä on ihan jättisuuria oravia! Melkein minun kokoisia. Kiitos! Välitän terveisesi laumalleni!

   Poista
 3. No voi hittara toivottavasti paranette pian ja näin hyvää hoitoa ei kaikki saa. 😁

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hoito saa varmasti täydet pisteet laatuarvostelussa. On ihme, jos tauti ei tällä parane!

   Poista
 4. Erinomaisesti työskennelty Karo! Olet ihan loistava hoitaja, hyvä, että jollakin on hommat hanskassa siellä sairastuvassa. Olipa kurjaa, että isäntäväki sairastui ja kuumekin on noin korkealla. Ai, ettei pentuja kuitenkaan?! 😅. No, on siellä ilmiselvästi ollut läski orava, kun oksakin on murtunut. Eihän sitä yksi vastuukoira ehdi joka hommaan, nyt on hoitotehtävät ykkössijalla.
  Toivottavasti isäntäväki toipuu pikaisesti, että sinäkin pääset tiedottamaan kuulumiset lähialueen tyypeille.
  Kiitos, että jaksoit raportoida tilanteesta kaiken muun kiireellisen keskellä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitän! Ei ollut pentuja tulossa tällä kerralla. Onhan näissä entisissäkin jo aika paljon paimentamista kun juoksevat niin nopeasti. Varmasti olisin ehtinyt oravatkin hätistelemään, jos ei tarvitsisi aina odotella oven aukaisijaa. Jostain syystä ovea ei voi kuulemma pitää jatkuvasti auki.
   Välillä näyttää jo siltä, että emäntä pysyisi paremmin tolpillaan mutta sitten se taas hautautuu sohvan nurkkaan huovan alle. Kumma tauti, mutta kyllä minä vielä sen parannan!

   Poista
 5. Hieno ja tomera kotihoitaja. Muistakaa levätä tarpeeksi ,myös hoitaja.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitoksia! Minä osaan nukkua hienosti koiranunta ja varsinkin öisin myös niin sikeästi, etten huomaa lainkaan, mitä ympärillä tapahtuu.

   Poista
 6. Nythän lankesi Karolle oikea tehohoitokeikka! Puutarhaan pyrkivää emäntää kannattaa pitää silmällä, että malttaa levätä riittävän pitkään, eikä lähde kuoputtamaan kylmään syyssäähän ja kampeamaan niitä kiviä, joita teidän puutarhassa kasvaa! Nestemäiset luumuherkut kuulostavat hyviltä, ihmisten herkkua :) Ihanan kimpun on emäntä saanut puutarhasta kerättyä! Kaikkea hyvää sinne, ja pikaista paranemista! <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei ole onneksi vielä tullut emännälle mieleen lähteä kuopsuttamaan kukkapenkkejä saati sitten kiviä kampeamaan. Kuulemma luumujenkin maasta kerääminen oli ollut kyllin raskasta. Kiitoksia! Välitän toivotuksesi isäntäväelle.

   Poista
 7. Karo, taidat hyvin hoitajan taidot. Pikaista paranemista isäntäväellesi.

  VastaaPoista
 8. Paranemisia ja kyllä siulla on hyvä hoitaja!

  VastaaPoista

Kiitos visiitistä, toivottavasti viihdyit blogini parissa! Voit jättää kommenttiin myös pienen muiston käynnistäsi tai ajatuksia juuri lukemastasi postauksesta. Tervetuloa uudelleen!