perjantai 7. toukokuuta 2021

Atleettinen kurre ja jumppapalkinto

Eräänä päivänä oli jopa niin pitkään aurinkoista, että 'Jeanne d'Arc' -krookuksetkin uskaltautuivat aukaisemaan kukkansa.
Arvatkaa, mihin heräsin tänä aamuna. Kuopus oli herättyään mennyt katsomaan ikkunasta pihalle ja tuli totisena kertomaan, että "Äiti, kesä on peruttu. Ulkona on taas talvi". Tiesin kyllä asian enkä olisi varsinkaan halunnut kuulla sitä kesken unien puoli seitsemältä aamulla. Maa on meillä tosiaan kunnolla valkoinen, mutta eiköhän se pian taas kevääksi käänny. Ei harmitella takatalvea, sillä eilen nauroimme katketaksemme parille oravalle, jotka keksivät lintujen talipallotelineen. Toisella oli tyyli ja tekniikka hallussa, toisella taas...

Tästä se lähtee! Napakka ote takakintuilla ja kunnon venytys kohti herkkuja.

Sitten vaan kiskotaan telinettä lähemmäs.
Tässä on hyvä syöntiasento.
Hyvin pitää ote.
Isommat pähkinänpalat voi käydä syömässä seipäällä. Nuotiopaikan vieressä 'Beth Evansit' eivät vielä ole aukaisseet nuppujaan.
Ja lisää herkkuja hakemaan.
Pientä asennonvaihdosta välillä.
Kas näin!
Meille oli jäänyt vielä muutama talipallo, sillä linturuokailijoita kävi talvella aika harvakseltaan eivätkä oravatkaan löytäneet telineelle silloin. Isäntä kävi nyt viemässä loput pallot telineeseen kun ei niitä kesän yli kannattaisi muutenkaan säilöä. Syökööt oravat, niin pysyvät poissa linnunpesiltä. Ruskeaturkkinen kurre sai ilmeisesti vatsansa täyteen, sillä hetken päästä paikalle tuli talviasuinen orava. Se pyöri aikansa telineen alla ja hoksasi sitten runsaammat apajat.
Herkut hoksattu, nyt vain pitäisi päästä niihin käsiksi.
Huuups... etukäpälillä ei saanutkaan otetta liukkaasta kannesta! Herkut jäivät tällä tyylillä saamatta eikä tämän kurren hoksottimet riittäneet atleettisemman kaverin suoritukseen.
Eilisen postin mukana oli Puutarhahetki-blogin arvonnassa voittamani Puutarhan Kesä -lehti. Kiitos Tiiulle! Tässä onkin kivaa lukemista viikonlopuksi!
30 päivän jumppahaasteeni on nyt selätetty. Haasteessahan oli ideana se, että minun piti tehdä 30 päivänä tietty määrä eri lihaskuntoliikkeitä, jotta saan merkinnän listalle. Kun lista on täynnä, saan tuhlata puutarhaliikkeeseen 25 euroa. Ylimääräisistä toistoista tuli pieni bonus toistojen määrästä riippuen. Puutarha-aiheinen palkinto motivoi kummasti, mutta täytyy sanoa, että viimeiset päivät tuntuivat siitä huolimatta pakkopullalta. Tosin haasteen loppukolmanneksen aikana ylimääräisiä toistoja alkoi tulla selvästi helpommin kuin haasteen alussa, joten lihaskunto oli näinkin lyhyessä ajassa parantunut. Bonuksilla tienasin 10,5 euroa lisää puutarhaliikkeeseen tuhlattavaksi ja se oli valikoimaa tutkaillessa hyvin mieleinen asia. Kävin eilen ennen töiden alkua tuhlaamassa osan rahoista. Jäljelle jäi kuutisen euroa, joten vielä pääsee pikkuisen shoppailemaan. Vaikka palkinto olikin mieluinen, ei minusta tullut tälläkään konstilla urheiluhullua. Höpönlöpöä sellaiset puheet, että liikuntaan jää koukkuun, kun sitä tekee säännöllisesti!
Ärsyttävimmästä ja raskaimmasta liikkeestä palkinnoksi ostin 'Tiny Wine' -purppuraheisiangervon.
Ja tässä loput: kaunopunahattu 'Magnus', idänkurjenpolvi 'Birch Double' ja loistokärhö 'Blue Angel'.
Palataan puutarhan kuulumisiin sitten kun talvikin on taas peruttu. Kivaa perjantaita!

22 kommenttia:

 1. Aikamoosta orava-akropatiaa. Mitä ei tekisi herkkupalojen etehen. Nii, säki oot jumpannu taimien etehen :) Hyvä palakinto! Tua iränkurijenpolovi muistuttaa erehryttävästi 'Plenum'ia, joten mun ei tartte tuata hakia. Tuasta kärhöstä tykkään. Kukkii hyvin aika varijoosella itäseinustallaki. Just tänään kaivelin sen juurelle lannoottehia ja näin että elos on.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Näytti olevan sen verran paljon oravan mieleen nuo herkut, että kävi useamman kerran jumppailemassa. Tänään tuli vielä aivan uusia tyylinäytteitä, joille nauroimme vedet silmissä.
   Jumppapalkinto on ihan hyvä, mutta vähän tuntuu siltä, että moinen rääkki olisi vaatinut vielä pikkuisen isomman rahasumman tuhlattavaksi. Äidilläni on sama kärhö ja siksi päätin hankkia sen myös itselleni. Siinä on suloiset kukat ja se on myös kestävä.

   Poista
 2. Onpa mainiot kurrekuvat. Venyttely hoituu syönnin yhteydessä.
  Hyvät jumppapalkinnot ja varmasti kuntokin koheni. Itse olen aika kova liikkumaan ja nautin kyllä siitä, etenkin talviaikaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kurren ei tarvinnut pitää enää erillistä jumppatuokiota ja yleisölle oli pitkäksi aikaa hupia. Minä en ole oikein koskaan pitänyt liikunnasta. Minulta kai puuttuu joku geeni, sillä liikunta ei tuo minulle minkäänlaista mielihyvän tunnetta, mikä innostaisi liikkumaan enemmän. Tällainen matalan kynnyksen kotijumppa tuli sentään vedettyä kunnialla läpi kun sai konkreettisen palkinnon uurastuksesta. Bonuksena sitten se, että kunto tosiaan koheni ainakin pikkuisen.

   Poista
 3. Ihanat oravakuvat. Huomattavasti kivempia vieraita pihassa kuin jänikset. Omassa pihassa olisi ollut reippaasti ylimääräistä idänkurjenpolvea kerrotussa muodossa pois joutavana kun ei lahjoituskohteita tahdo löytyä. Odottavat kaatopaikalle lähtöä etupihan penkin karsinnan jäljiltä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oravien touhuja katseli kyllä mielellään. Voi kun asuisit tässä lähistöllä, niin olisin voinut muutaman kurjenpolven taimen vaikka ottaakin. Oletko kokeillut laittaa niistä ilmoitusta nettiin? Meiltä käytiin hakemassa iso kuorma pihlaja-angervoa ja tuoksuvatukkaa, joten miksei kurjenpolvillekin löytyisi hakija.

   Poista
 4. Sait hurjan hauskan kuvasarjan oravan taiteilusta!
  Onneksi jumppapalkinto oli noinkin hyvä, jos itse liikunnasta ei jäänyt riemua mieleen ;). Minäkin ostin kokeeksi tuota samaa idänkurjenpolvea.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tänään kurre kävi jumppaamassa aivan uudella tyylillä, jolle taas nauroimme vedet silmissä.
   Ei jäänyt liikunnasta riemua, vain helpottunut huokaus, kun rääkki on ohi. En edelleenkään ymmärrä, mikä toisia liikunnassa niin viehättää ja missä se on se hyvänolon tunne, mikä kuntoilusta pitäisi saada. No, ainakin sain konkreettisen palkinnon mokomasta touhusta :D

   Poista
 5. Tuollaiset palkinnot ovat hyviä, tulee sekä fyysinen että henkinen palkkio samalla kertaa! Blue Angel on aivan ihana kärhö, se kannattikin hankkia! Hauskoja oravakuvia!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. En olisi varmaan muunlaisella palkinnolla saanut jumppaohjelmaa vietyä kunnialla läpi. Ylimääräisiä toistojakin tuli vedettyä ihan vain sen vuoksi, että muuten rahasumma olisi jäänyt aivan liian pieneksi. Olen ihastellut 'Blue Angelia' sekä äitini puutarhassa että monilla bloggaajilla. Nyt piti vihdoin saada se itsellekin.

   Poista
 6. Se tunne, kun kuulet aamulla ensimmäiseksi, että lumi on maassa :D Mies ilmoitti talven tulleen kevään keskelle ja kyseli suunnitelmaa töihin menon suhteen. Tuo jumppahaaste on hyvä idea! Käyn kuntosalilla, mutta kotijumppa on jäänyt tekemättä. Nuo oravakuvat ovat lystikkäitä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei ollut mukava herätä sellaiseen ilmoitukseen, varsinkaan tuohon aikaan :D Meillä oli vielä toisessa autossa talvirenkaat, joten töihin lähtö ei tuottanut ongelmia. Ei täällä kyllä kaduilla lunta enää ollut siihen aikaan kun itse lähdin töihin. Jumppahaaste ainakin pakotti tekemään säännöllisesti lihaskuntoliikkeitä. Työ kun on pääasiassa istumista, niin tekee ihan hyvää välillä jumpata. Sitä vaan ei tule vapaaehtoisesti tehtyä, joten tarvittiin kunnon palkinto.

   Poista
 7. Voi kurreja! Että osaakin olla söpö ja hauska otus tuo orava. Niitä katsellessa ihan unohtuu, että ne ovat linnunmunarosvoja sun muuta. Mutta eihän luontoa pidäkään arvostella ihmisen moraalimittakaavalla, vaan kaikkien on syötävä ja kaikilla on osansa maailmassa.
  Heh, tosi hauska huomio tuo, että liikuntaan en todellakaan jää koukkuun. Ei minustakaan. Sen sijaan maankaivuuseen ja puutarhaprojekteihin jää, pahemman kerran! Joskus tulee suorastaan pompattua sängystä aamulla täynnä toimintatarmoa ja ideoita jonkun alueen suhteen. Etenkin tällaisena upean aurinkoisena, tyynenä aamuna, kun taivaalla ei ole pilvenhattaraakaan. Ikävämpi on kuulla teidän lumiaamusta, toivottavasti se töhnä on jo hävinnyt!
  Ihanat palkinnot!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nälkäänsähän se oravakin syö. Nyt ainakin kurreilla oli muuta evästä kuin rosvota linnunmunia. Maankaivuuseen todellakin jää koukkuun! Muutenkin puutarhatöihin. Vielä on pikkuisen talven jäljiltä lunta, mutta toissayönä sataneet lumet olivat jo onneksi eilisiltaan mennessä hävinneet. Oli oikein mukava päivä. Leppeä pilvipoutainen päivä oli.

   Poista
 8. Mainio kuvasarja oravista. Sanon niitä pohjoisen apinoiksi, kun ovat samalla tavalla taitavia otteissaan.
  Kivat ostokset, noiden vuoksi kannatti kuntoilla. Jospa kirjaisit jatkossa pisteitä jumppaliikkeiden sijasta kasvukauden puutarhahommista. Kaivaessa, kärrätessä, istuttaessa tulee tehtyä monenlaisia liikkeitä ja poltettua kaloreita. Kuinkahan monta kilometriä puutarhahommissa tuleekaan liikuttua? Voisit sitten törsätä seuraavana keväänä edelliskaudella kertyneet pisteet ja aloittaa jälleen uuden kauden alusta.
  Toivottavasti lumi on jo sulanut. Ensi viikolle on luvattu hyviä lämpötiloja, joten silloin varmasti viimeiset lumet katoavat.
  Mukavaa viikonloppua ja äitienpäivää!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pohjoisen apina onkin oravalle hyvä nimitys.
   Muuten hyvä idea, mutta lompakko itkisi pahemman kerran, jos kesän aikana kerryttäisi pisteitä kevään kukkaostoksiin! Puutarhatöissä tulee kyllä liikuttua monipuolisesti ja paljon, mutta talvella ei ja siihen tarvittiin jotain motivoivampaa palkkiota kuin oma hyvinvointi.
   Toissayönä sataneet lumet sulivat jo eilisen päivän aikana mutta talven jäljiltä on vielä muutama isompi lämpäre. Muutamassa päivässä varmaan nekin häviävät kokonaan.
   Kiitos! Mukavaa viikonloppua ja äitienpäivää sinullekin!

   Poista
 9. Mainiot oravat. Niiden puuhia on kiva seurata. Enpä ole minäkään jäänyt liikuntaan koukkuun jos ei puutarhassa tehtyä hyötyliikuntaa lasketa sellaiseksi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva kuulla, että meitä liikunnankarttajia on enemmänkin. Puutarhassa tulee liikuttua huomaamattaan paljon ja monipuolisesti.

   Poista
 10. Minä liikun aivan muiden motivaattoreiden keinoin. Liikunta ei siis motivoi. Joskus tosiaan kunnon kohoaminen voi motivoida. Minä kuuntelen samalla äänikirjoja. Se motivoi moneen asiaan, sillä en pysty olemaan ihan paikallaan äänikirjoja kuunnellessa. Ja on paljon asioita, jotka ovat liian tylsiä tehdä ilman muita virikkeitä. Kuten siivoaminen, liikkuminen, kuntoilu, pyykkien viikkaus.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oli mukava huomata, että kunto koheni, mutta ei se itsessään kyllä motivoinut yhtään. Pitääpä kokeilla ensi talvena, olisiko liikkuminen mukavampaa äänikirjoja kuunnellen.

   Poista

Kiva kun piipahdit blogissani, jättäisitkö myös viestin käynnistäsi. Tervetuloa uudelleenkin!