torstai 30. heinäkuuta 2020

Ilmojen halki käy puutarhurin tie

Edellisessä postauksessa kerroinkin jo, että Irmeli-drone pääsi pitkästä aikaa ilmaan. Eikä kerta riittänyt, vaan kuvia otettiin ensin aamuauringossa ja illalla auringonlaskun jälkeen vielä muutama lisää ylivalottuneiden tai muuten epäonnistuneiden tilalle. Puutarha on muuttunut niin paljon taas vuodessa, että oli jo aikakin saada päivitetyt ilmakuvat tänne blogiinkin. Tehdäänpä siis puutarhakierros vaihteeksi muutaman metrin korkeudelta. Lentoonlähtö onnistuu parhaiten kadun päästä, joten aloitamme kierroksen kivikkorinteestä ja aurinkopenkistä.
Kivikkorinne. Tästä näkyy myös ulko-oven edustan uusi kiveys ja keltaisen nurkan laajennukseen istutetut päivänliljat.
Aurinkopenkki näyttää aika kirjavalta, mutta nyt värit ovat kuitenkin vähän paremmin sopusoinnussa keskenään, kun siellä ei ole mitään keltaista.
Aurinkopenkin kaarevaa reunaa myötäillen matka jatkuu varjokujalle, jonka Irmeli sujuvasti ylitti. Sen verran oli tuulista, ettei uskaltanut lähteä seikkailemaan kapeaa kujannetta myöten. Isäntä ohjasi siis kopterin talon yli suoraan takapihalle.
Köynnöskuusama kurkkii jo portin huipulta maailmaa. Seinän vieressä näkyy kasa lasten rikkomia raparperilaattoja.
Takapihalta on nyt kaksi melkein samanlaista kuvaa. Ensimmäinen tuli blogiin vahingossa, sen piti jäädä vain omia suunnitelmia varten. Koska se nyt lipsahti muiden seassa tänne, niin paljastettakoon sen verran, että vasempaan reunaan on suunnitteilla jotain uutta. En kerro, mitä ja millä aikataululla, hih.
Vahinkolaukaus. Luumun edessä olevan vaalean läntin kohdalla oli kasa koivunoksahaketta kuivumassa.
Ja tässä se, mikä piti laittaa blogiin. Eri väriset kasvien lehdet erottuvat kivasti yläilmoista.
Kierrämme talon ja grillikatoksen välistä patiota kohti.
Violettilehtiset purppurarevonhännät sopivat minusta kivasti pation vaaleanharmaaseen sävyyn.
Suoraan ylhäältä erottuu hyvin kiemurtelevat kivipolut sekä luonnonkiviset yksityiskohdat.
Patio kärhökaaripenkin suunnasta. Grillikatoksen edessä oleva kolmiopenkki on vielä vähän karun näköinen, mutta siitä se vehreytyy, kun pensaat kasvavat.
Osa kärhökaaripenkistä yläilmoista. Kopterin kamera taltioi hienosti 'The Presidentin' sävyn.
Vielä yksi kuva koko pihasta suoraan ylhäältä. Kunhan saan piirrettyä ja nimettyä tähän kuvaan eri istutusalueet, laitan sen tuonne Kasviluettelot-välilehdellekin.
Kopterivahti nautti viilentävästä ilmavirrasta kun Irmeli laskeutui metrin päähän. Kuvausaamuna olikin jo aika helle.
Blogger oli vaihtanut oma-aloitteisesti itsensä uuteen versioon, joten kokeilin tehdä tämän postauksen sillä. Kuvien siirto toimi nyt aivan samalla lailla kuin vanhassakin versiossa ja muutenkin tämä toimi nyt paremmin kuin kesäkuussa. Olen edelleen sitä mieltä, että toiminnot ovat turhan monen klikkauksen takana, mutta ehkä kaikkea ei voi saada. Pahin ongelma oli kuitenkin korjattu. Mukavaa loppuviikkoa!

18 kommenttia:

  1. Mukavia kuvia saa näin yläilmoista ja paremman näkymän kokonaisuudesta. Kiva vehje varmaan tämä. Teillä on siisti piha meidän mökkipihaan verrattuna jos me otettaisiin tällaisia kuvia minä varmaan pyörtyisin kun näkisin kaiken kauheuden yhtäaikaisesti kuvissa. Nyt näkee vain kappaleen sieltä täältä. No kaikki aikanaan. Rakentaminen teettää kaikenlaista. Kiva postaus, kiitos

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Dronesta on kieltämättä huvia ja hyötyä puutarha-asioissa. Kyllä minäkin aika monta rytöläjää siivosin ennen ilmakuvien ottoa, se täytyy rehellisyyden nimissä myöntää :D Ilmakuvissa on se hyvä puoli, että rikkaruohot eivät erotu eivätkä ihan kaikki seinän vieressä olevat tavarat näy räystään alta. Rakentaessa ei voikaan olla joka nurkka tip top. Teilläkin puutarha siistiytyy kunhan rakentaminen loppuu.

      Poista
  2. Tosi kauniin näköistä! Ilmakuvat tosiaan selkeyttävät puutarhan hahmottamista. Oli kiva nähdä tuoreet kuvanne, paljon on tosiaan vuodessa tapahtunut teilläkin. Ihanaa loppuviikkoa!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Ilmakuvista näkee joskus muutosten laajuuden selvemmin kuin maasta käsin. Ihanaa loppuviikkoa!

      Poista
  3. Yläilmoista saakin hyvin kokonaiskuvan kauniista pihastanne.

    VastaaPoista
  4. Valaasevia kuvia. Saa hyvin hahamotettua kokonaasuuret. Kivasti mutkitteloo varijokujan poloku. Teillähän on takapihalla tilaa vaikka mille. Neitseellistä nurtsia vaikka kuinka palio.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Takapihalle on tarkoituksella jätetty lapsille peli- ja juoksutilaa. Kyllä sinne istutuksia tulee sitten aikanaan.

      Poista
  5. Monta kivaa yksityiskohtaa on pihallasi! Olisikin kiva kuvata tonttinsa yläilmoista! Koirulainenkin ihmettelee yläilmoissa surisevaa otusta.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Karo seurasi kopteria herkeämättä. Laskeutuminen oli aika hankalaa, kun Karo meinasi tulla alle koko ajan.

      Poista
  6. Olipa kiva nähdä piha linnun silmin katsottuna. Minutkin blogger ohjasi "väkisin" uuteen versioon. Kuvat latautuivat hyvin mutta väärässä järjestyksessä ja joitain toiminta piti vähän hakea. Mutta parempaan on menty.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Uusi kuvakulma on aina hauska. Minä en edes huomannut tarkistaa, missä järjestyksessä kuvat tulivat, kun olivat jo ennen siirtoa sekaisin. Monta vikaa on jo uudesta bloggerista korjattu.

      Poista
  7. Ilmasta kuvattuna puutarha ja koko tontti näyttäytyy havainnollisesti ja kivalta näyttää. Todella paljon on tapahtunut muutosta ja kasvua viime vuoden jälkeen.
    Minä olen käyttänyt uutta bloggerin versiota jo jonkun postauksen ja mielestäni monta ongelmaa on jo korjautunut, ehkä vielä tulee lisää hienosäätöä parempaan.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Ainakin tyhjä multapinta-ala on kivasti täyttynyt ja luumupuutkin näyttävät isommilta kuin vuosi sitten. Bloggerin uutta versiota on selvästi paranneltu sitten viime kokeilun.

      Poista
  8. Näistä ilmakuvista saa selkeän kokonaiskuvan puutarhastanne. Hyvän näköistä, kivikäytävät ovat todella hienoja. Tilaa muutoksillekin löytyy, mutta toki tässä vaiheessa on järkevää huomioida lastenkin tarpeet.
    Lyhyen kokeilun jälkeen palasin vanhaan bloggeriin. Koskahan minut ohjataan jälleen uuden pariin?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Minulta ei edes kysytty, haluanko kokeilla uudestaan uutta bloggeria. Se vain ilmestyi omine aikoineen ja päätin testata, onko parannuksia tehty.

      Poista
  9. Ai miten kiva näkökulma pihaan, kun on ilmasta kuvattu, Koetan nyt vähän talven mittaan selailla puurarhablogien kesäjuttuja läpi, kun en ole pitkään aikaan käynyt niissä. Kärhöjutut kiinnostavat, joten niitä mielenkiinnolla tutkailen sinultakin, kunhan ehdin :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Talvella onkin hyvä pyöriä blogeissa. Voi vaikka saada ideoita kesää varten :D Kärhöjuttuja löytyykin aika monta, sillä ne kuuluvat suosikkikasveihini. Talven mittan on ainakin yksi kärhöpostaus tulossa, kunhan vain ehdin tehdä.

      Poista

Kiitos visiitistä, toivottavasti viihdyit blogini parissa! Voit jättää kommenttiin myös pienen muiston käynnistäsi tai ajatuksia juuri lukemastasi postauksesta. Tervetuloa uudelleen!