torstai 2. toukokuuta 2024

Vappubuffetti

Puutarha alkaa herätä eloon pitkän talven ja hirmuisen pitkältä tuntuneen huhtikuun jälkeen. Nuppuja poksahtelee auki melkein silmissä ja  viimeiset lumetkin hupenevat hirmuista vauhtia. Lumesta joskus toiste, sillä tähän juttuun riitti täytettä sapuskaa etsivistä pörriäisistä sun muista.

Kartanokimalainen löysi evästä 'Barr's Purple' -tähtisahrameista.
Siitepölyn kuorruttama mantukimalaisryhmän kuningatar tuli vieressä olevaan ryppääseen.
Ei tarvitse käyttää energiaa lentämiseen, kun voi vain tallustella kukasta toiselle.
Kärhökaaripenkissä on jo sen verran sulapaikkoja, että 'Vanguardit' alkavat kukkia. Isokevättähtiä on nupulla vieressä.
Kärhökaaripenkin jouluruusutkin alkavat paljastua lumen seasta. Toiseksi vanhin vaaleajouluruusu paljastui lumesta täydessä kukassa, punaiset vähän vaihtelevissa voimissa. Näyttäisi siltä, että Saaripalstan punaiset tarhajouluruusut ovat hengissä tai ainakin niiden lumesta paljastuneet lehdet ovat komean vihreät. Tyvialueella on vielä sen verran lunta, ettei saa selvää, onko nuppuja jo tulossa. Tarhajouluruusu 'Pretty Ellen Spotted' näyttää melko harmaalta mutta jospa se versoo tyveltä uudelleen. Toki puolet puskasta on vielä lumen alla, joten sieltä voi löytyä vielä vihreitä lehtiä. Toissa syksynä itäneet vaaleajouluruusun siementaimet taitavat olla kaikki hengissä. En nyt ihan tarkalleen muista, montako niitä tuli kesällä istutettua, mutta on niitä ainakin tarpeeksi. Takapihalla kasvava vanhin vaaleajouluruusu on vielä puoliksi lumen alla mutta hengissä näyttäisi olevan sekin.
Tarhajouluruusu 'Hello Amber' yllätti erittäin iloisesti. Muutamia nuppujakin näkyi tuon melkein avonaisen kukan lisäksi.
Vaaleajouluruusu on nopean toiminnan ystävä, sillä eilen tämän päällä oli vielä lunta.
Ensimmäiset lehtoimikät ovat kukassa. Nämäkään eivät ole montaa päivää olleet lumettomia.
Tässä on hyönteisvieraille tullut esiteltyä jo aika monta eväspaikkaa, joten vaihdetaan välillä sorttia. Katoin nimittäin pöytiä koreaksi myös linnuille. En siemenillä, vaan vähän lihaisammalla appeella. Kävin nimittäin siistimässä pikkuisen kivikkorinteen talventörröttäjiä ja samalla kurkistelin viimevuotisten lehtien alle. Se puuha kannatti, sillä löysin aika paljon lehtokotiloita. Pari näytti olevan jo hereillä mutta suurimmalla osalla oli vielä "talviluukku" selvästi kiinni. Keräsin kotiloita kivikkorinteen pengerkiville ja mätkäisin moskaksi isommalla kivellä. Siinäpä on linnuille tai miksei sapuskaa etsiville muurahaisillekin helppoa evästä. Pitänee lähipäivinä ripotella löytämättä jääneille kotiloille ferramolia tarjolle, niin on kaikenlaisille eliöille sapuskaa.
Reilun neliömetrin alueelta löytyi seitsemän kotiloa. Onneksi tämä oli ainoastaan tihein esiintymä eikä tilanne joka kohdassa.
Jonkun verran löytyi onneksi myös tyhjiä tai rikottuja kuoria. Ja onneksi selvästi alle puolet kaikista löydetyistä kotiloista oli vielä keskenkasvuisia, joten ne eivät ole ainakaan ehtineet munia viime syksynä. Jostain luin, että lehtokotilo on sukukypsä sitten kun sen kuoreen tulee valkoinen reunus. Yllä olevassa kuvassa ainoastaan noilla kolmella isoimmalla oli reunus. Eniten kotiloita oli kivikkorinteen rehevämmässä päädyssä kevätvuohenjuurten ja tarhakeijunkukkien lehtien alla. Muutamia löytyi myös kookkaampien maksaruohojen juurelta ja isommista karikekasoista. Siellä, missä oli enemmän kiviä ja vähemmän rehevää kasvillisuutta, kotiloita ei löytynyt. Myöskään oreganojen seasta niitä en bongannut. Liekö oreganon vahva haju epämieluisa kotiloille. Kunhan ehdin, käyn läpi muutkin kukkapenkit, niin eivät kotilot pääse riehaantumaan liiaksi. Lapsille on myös luvattu kotilonkeruupalkintoja.

Aurinkopenkin piipporunsautta. Laukkoja? Isohelmililjaa? Ehkä ei narsissia? Istutinkohan tähän jotain viime syksynä?
Yksi hankalimmista riesoista, eli vesimyyrä, ei ehkä ole tänä keväänä myllännyt aurinkopenkissä. Sen verran reippaasti sieltä nousee kaikenlaista piippoa, että tuskinpa on mikään käynyt sipuleita syömässä. Tulppaanitkin ovat komeasti kasvussa. Aidan takana joutoalueellakaan ei ainakaan vielä tuntunut olevan tunneleita. Nyt toivon, että viime syksynä loukkuun jäänyt vesimyyrä oli ainut tällä alueella rellestänyt yksilö. Seuraan kuitenkin tilannetta tarkasti ja viritän loukut heti, jos tunnelia alkaa ilmestyä.
Vesimyyrältä viime keväänä huomaamatta jäänyt 'Alida' on lisääntynyt mukavasti.
Veikkasin ensimmäisen kevätkurjenmiekan kukkivan 28.4. Olen kytännyt aurinkopenkin ison kiven vieressä sekä luumutarhassa kasvavia kevätkurjenmiekkoja silmä kovana mutta niissä ei näy vieläkään nupun nuppua. Normaalisti kevätkurjenmiekat ovat olleet täällä hyvin vauhdikkaita. Yhtenä päivänä huomaat piipon, seuraavana päivänä se jo kukkii. Tänä vuonna ei totisesti mennyt niin, vaan samat piipot ovat nököttäneet asemissaan parin viikon ajan. En yhtään muistanut, että aurinkopenkissä kasvaa myös vähän taaempana pieni lämpäre kevätkurjenmiekkaa. Huomasin ne vasta eilen iltapäivällä, kun ensimmäinen kukka oli auennut. Oikein kiva vappukukka, vaikkakin sen vauhdikkuudesta (lumet hävisivät sieltä vasta toissa päivänä) tuli mieleen, että kurjenmiekat ovat keskenään sopineet pienestä jekuttamisesta: "ajakaa te vitkuttelemalla puutarhuri hermostuksen partaalle, niin me kukitaan salaa täällä sivummalla".
Ensimmäinen posliinihyasinttikin on jo kukassa.
Nyt, kun krookuksia kukkii vähän siellä sun täällä ja pörriäiset ovat liikkeellä, päätin seurata, millainen trafiikki missäkin värissä käy. Keltaisissa oli niin hiljaista, että melkein luovutin, kunnes myöhään iltapäivällä sinne löysi tiensä peräti kaksi eri lajin edustajaa. Niiden puuhia seuraillessa tulin siihen tulokseen, että keltaisista kevätsahrameista ainakin 'Romance' näyttää kelpaavan siivekkäille. 'Golden Yellowin' kukissa ei käynyt kumpikaan seuraamistani pörriäisistä, vaikka niitä kukki enemmän. Ehkä suuret, lämpimänkeltaiset kukat toimivat kuitenkin houkuttimena, joiden avulla hyönteiset havaitsivat pienemmät 'Romancet' paremmin. Mene ja tiedä. Pitää tehdä vielä jatkotutkimuksia aiheesta.

Joku erakkomehiläinen 'Romancen' kukalla.
Mantukimalaisryhmän pörriäinen tuli seuraksi. Mikä kokoero!
Ette arvaa, kuinka haastavaa oli kuvata pikkuruista erakkomehiläistä kännykällä aurinkolasit silmillä ja vain yhtä silmää käyttäen. Sain nimittäin vapunaattona ripsen silmään ja ilmeisesti se teki jotain minimaalista naarmua silmän pintaan. Kaihertaminen vain paheni yön aikana, joten päädyin viettämään kolme tuntia vapustani päivystyksessä. Jonoja ei ollut mutta koko paikan ainoa lääkäri oli kiinni vuodeosastolla jokusen tunnin kauemmin kuin oli tarkoitus.Viimein pääsin kotiin antibioottigeelireseptin kanssa mutta sen verran silmää vielä päivän ajan aristi, että tietokonehommat jäivät kokonaan. Onneksi aurinko alkoi paistaa vasta sitten kun olin tullut apteekin kautta kotiin, niin terveyskeskuksessa meni ohi vain pilvinen ja kolea osuus päivästä. Ulos pääsin puuhailemaan, kun teippasin aurinkolaseihin muovipussista tuulensuojuksen kipeän silmän puolelle. Nyt silmä onneksi tuntuu jo ihan normaalilta. Se vain täytyy sanoa, että meidän perhe on näemmä erikoistunut näihin pyhäpäivien viettoon päivystyksessä tai sairaalassa eikä alkoholilla tai muulla perinteisellä juhlapyhää edeltävän aattoillan törttöilyllä ole ollut kertaakaan osuutta asiaan. Minähän juhlapäivänä seuraavan kerran testataan julkisen terveydenhuollon palveluja?
Kimalainen yritti ensin tunkea samaan kukkaan mutta väistyi viereiseen, kun huomasi yrittävänsä varattuun pöytään.
Kännykän automaattitarkennus toimi yllättävän hyvin puolisokkona. Räpsin päivän aikana yhteensä 134 kuvaa, joista peräti 43 oli käyttökelpoisia rajaamisen jälkeen. Normaalisti roskakoriin ei päädy yli kahta kolmannesta otetuista kuvista, mutta tässä tilanteessa olin tyytyväinen siihen, että otin "muutaman" varakappaleen ja haluamistani kohteista tuli jokaisesta vähintään yksi onnistunut otos. Tänään on edessä pitkä työpäivä, joten vasta illalla pääsee tutkimaan, onko jotain uutta taas alkanut kukkia päivän aikana. Nupulla on yhtä sun toista.

20 kommenttia:

  1. Voi ei, miten ikävä kuulla silmästäsi! Kaikkea sitä voikin sattua. Onneksi silmä on jo paranemassa.
    Ihania pörriäiskuvia. Tulee mieleen, että kun krookuksiakin on melko lailla jalostettu, niin olisiko joissakin risteymissä huonosti mettä tai siitepölyä? Kukkien risteyttämistä ei liene paljon tältä alueelta tutkittu, ainoastaan sen osalta, tuleeko risteymistä steriilejä.
    Olipa kivaa, että löysit salakukkija-kurjenmiekan. Onneksi niillä on sen verran kookkaat kukat, että ne näkyvät aika hyvin vähän salaisestakin paikasta!
    Siellä on kyllä varmaan Suomen vauhdikkaimmat kasvit lumen alta kukkimaan, tai olisiko pohjoisessa vieläkin nopeampaa – luultavasti. Ihania löytöjä!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ei ollut kovin mukava tapa viettää vappua silmä kipeänä ja päivystyksessä. Eikä se antibioottigeelikään kovin mukavalta tunnu mutta onneksi se on nyt on jo melko normaalin tuntuinen.
      Varmaan noissa pidemmälle jalostetuissa on tosiaan vähemmän mettä ja siitepölyä, sillä muutenhan niissä kävisi kunnon kuhina. Pitää yrittää suosia noita pienempiä lajikkeita, niin eivät pörriäiset jää nälkäisiksi.
      Kurjenmiekkamätäs ei edes ollut missään kovin salaisessa paikassa, vaan ihan penkin etureunassa mutta ei vain niin kulkuväylän vieressä. Siksi se kai jäi aiemmin huomaamatta. Nyt sitä ei voi olla huomaamatta kun kaikki nuput ovat auenneet. Sininen kukkarypäs loistaa kauas.
      Silloin kun routaa ei ole hangen alla nimeksikään, minua ei yhtään ihmetyttäisi supernopeat kukinnan aloitukset. Nyt maa oli kuitenkin aika tukevasti roudassa minkä vuoksi arvelin, että kukinnan alkua joutuisi odottelemaan pitkäänkin. Näemmä nuo nopeimmat kevätkukkijat osaavat ponnistaa vauhdikkaasti myös kohmeisesta maasta. Ei kyllä haittaa yhtään. Minusta ei ole yhtään kivaa tuijottaa viikkotolkulla paljasta maata ja odotella kasvun alkamista, kun jo lumen sulamista on saanut odotella ikuisuuden. Paljon mukavampi niin, että saman tien lumien lähdettyä maasta alkaa nousta kaikenlaista.

      Poista
  2. Voi, silmät ovat niin arkoja tai siis saa varoa niiden kanssa. Olipa harmi, mutta vahinko ei katso viikonpäiviä eikä arjen tai juhlan eroa. Mutta miten nättiä kukintaa siellä onkaan ja karvapyllyt töissä:) Mukavaa ja kaunista toukokuuta sinullekin!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ei näytä tosiaan vahingot, tapaturmat tai sairastumiset katsovan viikonpäiviä. Onneksi silmä on nyt jo melkein parantunut, vaikka antibioottigeeliä pitääkin laittaa vielä pari päivää.
      Kukat ilahduttavat niin karvapyllyjä kuin minuakin. Kiitos, kaunista toukokuuta myös sinulle!

      Poista
  3. Olipa hyvä, että sait avun silmääsi. Vappua olisit varmasti viettänyt mieluummin muualla, kuin jonottamalla päivystävälle lääkärille.
    Kauniisti kukkivat krookukset. Luulen hieman, että minulla on tuota samaa lajiketta, kuin noissa ylimmissä kuvissa olevat krookukset.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Olisihan tuota vappua viettänyt mieluummin vaikka kukkapenkissä kuin terveyskeskuksessa. Onneksi oli kuitenkin päivystys omassa kunnassa eikä tarvinnut lähteä kauemmas jonottelemaan.
      Voi olla, että sinullakin on tuota 'Barr's Purplea'. Siinä on kiva, hieman vaaleanpunaiseen taittava sävy, joka ei noissa kuvissa oikein tule oikeuksiinsa. Sitä on nyt ollut ainakin täällä päin muutamana syksynä useammassa paikassa myynnissä. Varmaan aika samat perusvalikoimat on ympäri Suomea.

      Poista
  4. Onneksi sait apua silmääsi, silmän kaiherrus on tosi kurjan tuntuista. Ihanaa, että sielläkin kukkii jo monta lajia. Tuo jouluruusu on niin kaunis.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kevätkukkijoita onkin odotettu ja kaivattu todella pitkään. Kävin eilen illalla katsomassa taas jouluruusut ja näyttäisi siltä, että nuppuja voisi olla parissa muussakin tulossa.

      Poista
  5. Onneksi sait silmään apua vaikka ikävää se on odotella tunteja .
    Minä en tee omille kuville mitään otan kaikki tapletilla ja ne tulee julkaisuun juuri sellaisena kuin ne on otettu .
    Ihanaa nähdä krookuksia uudestaan kun ne muutamat omat on jo kuihtunut .
    Ihania jouluruusuja. Minäkin löysin pari kolme kotiloa huh .

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Olisi ollut ikävää, jos olisi pitänyt odotella kipeän silmän kanssa seuraavaan päivään.
      Kännykän näyttö on sen verran pieni, ettei varsinkaan aurinkolasien kanssa oikein tahdo saada selvää pienemmistä yksityiskohdista. Olen huomannut, että parhaimmat kuvat saa niin, että ottaa kuvan vähän kauempaa ja sitten rajaa haluamansa kohdan paremmin näkyviin. Kännykän zoomaus ei ole niin hyvä, että voisi ulkona suurentaa vaikkapa kimalaisen kuvan pääkohteeksi eikä hyönteisiä yleensä edes pääse kuvaamaan niin läheltä, että saisi onnistuneita kuvia. Yleisnäkymät tai isommat kukat pystyy hyvin laittamaan blogiin sellaisenaan. Joskus säädän pikkuisen myös värejä tai valotusta, jos se auttaa korjaamaan kuvan luonnollisemman näköiseksi. Sekään ei kyllä aina auta saamaan vaikkapa violetinsinistä tai tietynväristä punaista oikeanlaiseksi, joten niiden kohdalla on tyydyttävä siihen mitä kamera antaa.
      Meillä on vielä osa krookuksista pienellä piipolla eikä ehkä mikään vielä kuihtunut.
      Joko ne kotilot teillekin löysivät? Voi rähmä sentään. Nyt vain ahkeraa keräämistä, niin pysyvät aisoissa.

      Poista
  6. Onneksi kävit päivystyksessä silmän kanssa. Mekin kävimme monena eri juhlapyhänä päivystyksessä, kun lapset olivat pienempiä (milloin korvatulehdusta ja milloin mitäkin). Nykyisin käymme jo paljon harvemmin. Ihana, että siellä kevätkukat olivat heti valmiina, kun lumet lähtivät.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ärsytti hirveästi lähteä päivystykseen ja vielä enemmän ärsytti odotella siellä tuntikausia. Onneksi apua kuitenkin tuli eikä koko päiväkään lopulta mennyt hukkaan.
      Minustakin oli ihanaa, että ei tarvinnut odotella viikkokausia kevätkukkijoita. Varauduin jo henkisesti siihen, että joudun odottamaan vielä maan sulamista ennen kuin pääsen piippojahtiin. Vaikka muut kevätkurjenmiekat jostain syystä nyt jurovatkin, niin onneksi edes yksi rypäs kukkii komeasti. Jospa muutkin ottavat siitä mallia.

      Poista
  7. Hienosti kirii kevät tahtiaan. Upeat jouluruusut, se on ihmeellinen kasvi kun kukkii jopa heti lumen alta paljastuttuaan.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ja kyllä pitääkin kiriä, jotta ei aika lopu kesken ennen syksyä! Jouluruusuilla on ihmeellinen kyky nostaa nuppunsa ylös jo hangen alla. Se oikein puskee lunta tieltään.

      Poista
  8. Oi miten ikävää, päivystyksessä odottelu on aina niin kurjaa, onneksi sait apua! Ihania kevään kukkijoita ja pörriäisiä - tunnet ne todella hyvin, minä en niinkään, no perhoset paremmin! Nyt on monta mesibaaria siivekkäille auki ja se on ihanaa! Kotilot ovat lähteneet aikaisin liikkeelle, meillä niitä ei vielä paljoa ole mutta kai tännekin ovat jo matkalla, nämä luonnonvaraiset vain ja nekin kyllä aina löytäessäni nitistän! Vesimyyräkään ei ole kiva naapuri! Appiukko joskus ruohonleikkurin pakoputkeen laittoi jonkun putken ja kaasutti vesimyyrön onkaloihin, eipä nyt niitä ole vuosiin onneksi näkynyt.

    Kuvahaasteen lopputulemana oli että melkein kaikki vappukukkani kukkivat, vain keltavuokko on vasta nostanut päätään.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Pakko oli mennä päivystykseen, kun ei kotikonstit auttaneet silmään. Mahdotonta olisi ollut ulkonakaan olla toinen silmä koko ajan kiinni.
      Olen yrittänyt opetella tunnistamaan ainakin kaikki tavallisimmat puutarhassa pörräilijät. Ei niitä näin keväällä enää muista, vaan pitää tarkistaa netistä tai edellisen kesän valokuvista. Loppukesällä tunnistuskin käy helpommin. Olen tehnyt tunnukset inaturalist-sovellukseen. Sinne kun lataa kuvia, asiantuntijat käyvät niitä tunnistamassa. Tänään oli tullut tuolle erakkomehiläiselle nimiehdotukseksi hammasmaamehiläinen. Sellaisesta en olekaan ennen saanut kuvia enkä kyllä varmasti erota sitä puutarhassa muista vastaavista mehiläislajeista.
      Olen löytänyt melkein joka kukkapenkistä lehtokotiloita. Ei niitä onneksi joukoittain löydy mutta aina joku sieltä täältä. Meillä on myös niitä harmittomia takkukotiloita ja vastaavia. Ne saavat jäädä tai viskataan metsän puolelle. Lapsetkin ovat oppineet erottamaan ne lehtokotiloista eivätkä enää tuokaan muita kuin lehtokotiloita näytille. Minusta vesimyyrä on vielä lehtokotiloitakin pahempi tuholainen. Tulee mokoma salaa mullan alla ja sen jäljiltä ei ole varsinkaan sipulikukista enää mitään jäljellä. Saattaisihan tuo kaasuttaminenkin auttaa ainakin hetkellisesti vesimyyrän karkottamiseen. Luotan kuitenkin itse enemmän loukkuun. Ei ole ainakaan nalkkiin jäänyt yksilö enää palaamassa kukkapenkkiin tekemään tuhojaan.
      Olipa kiva, että vappukukkaennustuksesi osui kohdilleen.

      Poista
  9. Olipa hyvä, että sait avun silmävaivaan. Sairastumisesta tai loukkaantumisesta on tullut jo uusi pelon aihe, kun ei tiedä, montako tuntia joutuu jossain jonottamaan. Jos apua saa ollenkaan. Pääsiäisen aikaan olimme Ukkokullan vuoksi pyhäpäivänä päivystyksessä. Ihmettelin, kun selvisimme 3.5 tunnilla kaikkine odotuksineen ja tutkimukseen. Onneksi ei ollut mitään vakavaa.
    Auringonpaisteessa kuvaaminen on minusta vaikeaa, kun kirkas valo häikäisee liikaa. Valitin asiaa silmälääkärille sillä ajatuksella, että silmissäni olisi joku korjattavissa oleva vika. Ei kuulemma ole. Aurinkolasit saattavat auttaa asiaa, mutta nekin sitten omalla tavallaan vääristävät värejä.
    Kimalaiset ovat melkoisessa pöllyssä. Niillä vappu jatkuu päivä toisensa jälkeen. Viime päivinä kimalaisia on tullut yksi toisensa perään avoimesta pihaovesta sisälle. Tulkitsin isoimmat mantukimalaisiksi, mutta ovatkin ilmeisesti kontukimalaisia. Tavallinen tulitikkulaatikko niiden pyydystämiseen ja ulos palauttamiseen ei riitä, vaan pitää olla takkatikkulaatikko.
    Imikät ovat käsittämättömiä selviytyjiä. Meillä ne olivat lumikasojen alla talven vietettyään kovin surullisia näkyjä. Näinä lämpiminä päivinä nuput puskevat kuolleen näköisestä massasta ylös terhakkaasti ja tulee sieltä uusia lehtiäkin.
    Lumesta riittäisi juttua, mutta kivasti kaikki lumijärkytykset alkavat painua unohduksiin. Kevään kauneus tempaa mukaansa.
    Mukavaa viikonloppua sinulle!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Terveyskeskuksien jonot taitavat kasvaa koko ajan kun säästöt ovat iskeneet sinnekin ja ainakin täällä meni sote-uudistuksessa palvelut reippaasti alamäkeen. Kiireettömään hoitoon pääsyä saa odotella pienen ikuisuuden eikä päivystykseenkään pääse saman tien ellei ole pää kainalossa. Vappuna olisin selvinnyt varmasti hyvinkin nopeasti, ellei lääkäri olisi ollut vuodeosastolla. Pitää kuitenkin olla tyytyväinen siihen, ettei mennyt koko päivää.
      Auringonpaisteessa kuvaaminen on vähän arpapeliä. Joskus onnistuu, joskus ei. Pitää vain ottaa kuvia useammasta suunnasta ja katsoa jälkikäteen koneelta, onnistuiko yksikään.
      Meille ei ole tullut vielä kimalaisia sisälle. Kovasti joku (kartanokimalainen ehkä?) pyörii autotallin ja liiterin ympärillä etsimässä pesäpaikkaa. Minä en erota eri mantukimalaisryhmän lajeja toisistaan. Kontukimalaista täällä ei ehkä edes ole.
      Toivotaan, ettei lumesta tarvitse enää tänä keväänä jutunjuurta vääntää. Hyvin ne ovat täältäkin jo hävinneet, ei ole enää kuin rippeitä varjopaikoissa jäljellä. Maa tosin on vielä kymmenen sentin syvyydeltä alaspäin roudassa mutta eiköhän sekin pian sula loppuun.
      Kiitos! Mukavaa viikonloppua sinullekin!

      Poista
  10. Ihania vappukukkia!
    Ja onneksi sait avun silmääsi, tosin eihän se päivystyksessä odottelu mitään herkkua ole.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Ei ollut kieltämättä kovin hilpeä vapputunnelma paikallisessa terveyskeskuksessa.

      Poista

Kiitos visiitistä, toivottavasti viihdyit blogini parissa! Voit jättää kommenttiin myös pienen muiston käynnistäsi tai ajatuksia juuri lukemastasi postauksesta. Tervetuloa uudelleen!