perjantai 27. toukokuuta 2022

Huomenna myynnissä!

Lupasin tehdä tälle päivälle postauksen kasveista, joita minulla on huomenna Siilinjärven Kasurilassa taimipäivillä myynnissä. Vähän jäi myöhäiseksi tämän naputtelu, mutta ei sentään ihan yömyöhään. Kaikista en laita kuvia, vaan lisään postauksen loppuun listan puuttuvista kasveista.

Mukana on kolme juhannuspionia, joista tässä yhdessä on nuppukin.
Lohenpunaisia pelargoneja on kaksi, kumpikin jo kukassa.
Oikeassa reunassa näkyy kolme Viipurin punaluumun tainta sekä paljon kaukasianmaksaruohoa.
Väärässä paikassa kasvavia valkoisia lemmikkejä löytyi muutama.
Tässä vielä koko setti auton kyytiin pakkaamista odottelemassa.
Ja loppuun vielä luettelo niistä kasveista, joiden nimiä ei kuvateksteissä mainittu:

jaloangervo 'Weisse Gloria' (valkoinen, korkea)
jaloangervo 'Weisse Gloria' tai 'Amethyst' (violetinpun, korkea. En ole varma, kumpaa kaivoin).
isokirjokuunlilja 'Albomarginata'
isotähtiputki (tummanpunainen)
komeakuunlilja 'Gold Standard'
mukulaselleri 'Prinz'
pelargoni (valkea)
sormivaleangervo
tarhakeijunkukka 'Hans'
varjolilja (valkea)

Muistinkohan nyt varmasti kaikki? No, suurin osa ainakin tuli lueteltua. Käyhän moikkaamassa, jos olet huomenna taimipäivillä!

14 kommenttia:

 1. Hyvää myyntiä. Toivotavasti kauppa käy ja löydät myös jotain uutta itsellesi. Luulisin, että muo kasvit menevät hyvin kaupaksi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Joka kerta olen löytänyt pari-kolme uutta kasvia. Ainakin esikoita on ollut yleensä hyvin tarjolla. Toivottavasti huomennakin löytyisi jotain jännittäviä erikoisuuksia. Yritin ainakin valita sellaisia kasveja, joita en ole nähnyt kenelläkään olevan myynnissä aikaisempina vuosina. No, ehkä kaukasianmaksaruohoja on jollain muullakin, mutta hinnan kun pitää tarpeeksi alhaalla, niin eiköhän nekin käy kaupaksi. Jos ei, niin istutan sitten takaisin omaan puutarhaan.

   Poista
 2. Onnea myyntireissulle! Tuossa naapurikunnassa on vastaava tapahtuma ensviikolla, taijampa käyvä kahtomassa tarjonnan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Kauppa kävi vilkkaasti. Kyllä noissa taimitapahtumissa kannattaa aina käydä katsastamassa tarjonta. Monta ihanaa kasvia olen minäkin tänne sieltä löytänyt.

   Poista
 3. Onnea myyntiin! Toivottavasti löydät jotain kivaa itsellesikin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Löytyi oikein kivoja kasveja, joista yksi oli ehdottomasti hankittavien listalla ja kaksi muutakin sellaisia, jotka oli kiva saada omaan puutarhaan.

   Poista
 4. Kiva kun jaat puutarhaihanuutta muillekin. Varmasti löytyy ostajia.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oli mukava tavata toisia puutarhaihmisiä ja tutkia myös heidän valikoimiaan. Mukaankin lähti muutama kasvi. Ihan kaikki taimet eivät menneet kaupaksi, mutta suurin osa onneksi tuli myytyä ja tienattua vähän taskurahaa kukkaostoksia varten.

   Poista
 5. Hienoa, että sait hyvän myyntipäivän ja löysit kivaa itsellekin!

  VastaaPoista
 6. Tuollaiset myyntipäivät on varmasti mieluisia. Mukavaa, että sait myytyä ison osan taimista ja löysit itsellesikin jotain uutta. Noista taimistasi olisi jokunen varmasi päätynyt omaan ostoskoriini, jos olisin ollut taimipäivillä. Kiva, että olet jakanut aarteitasi muille alan harrastajille. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Näin kahden taimipäivän kokemuksella voin sanoa, että on ollut kivaa olla myymässä taimia. Tuli juteltua paljon kasveista ja opin vähän uuttakin kokeneilta puutarhaharrastajilta. Pitäisi vain olla joku kaveri myyntiapurina, niin voisi tehdä rauhassa kierroksen myös toisten myyntipisteillä. Nyt ehdin pikaisesti juoksemaan yhden kerrallaan aina silloin kun ei näyttänyt olevan ihmisiä tulossa omaa autoa kohti. Kaikki erikoisuudet menevät aina ensimmäisenä kaupaksi, joten varmasti joku sellainen kasvi, jonka olisin itse ostanut, oli jo myyty muille siinä vaiheessa kun itse ehdin ostoksille.

   Poista

Kiva kun piipahdit blogissani, jättäisitkö myös viestin käynnistäsi. Tervetuloa uudelleenkin!