torstai 14. marraskuuta 2019

Talventörröttäjät catwalkilla

Marraskuun alkupuoli vietettiin meillä hyvinkin talvisissa näkymissä; lunta oli parhaimmillaan lähes 20cm ja pakkanenkin hipoi -15 astetta. Kuvasin sormet (ja kamera) kohmeessa puutarhan talventörröttäjiä ja vähän muitakin kasveja, mutta en ehtinyt silloin käydä kuvia läpi. Postaus tulee siis vähän jälkijunassa, mutta ainakin itse katselen juuri nyt mieluummin näitä talvenraikkaita kuvia kuin ikkunoista näkyvää vesisadetta ja kuraloskaa. Päästetäänpä mallimme esiintymään!
Kuninkaalliset ensin! Tarhalyhtykärhö 'Princess Kate' valitsi asukseen ekologisen lumiturkin.
Tarha-alppikärhö 'Pink Flamingo' pukeutui tilaisuuteen kuparinsävyyn.
Hatun päähänsä valinnut komeamaksaruoho 'Herbstfreude' pitää sinnikkäästi kesästä kiinni.
Pakkanen sai syysasterin muuttamaan kukkansa normaalia sinisemmiksi.
Koreatörmäkukka ujostelee, tämä on hänen ensimmäinen kertansa talvimuodin mallina.
Väriminttu esittelee graafisia muotojaan ylväästi. Hän tietää itsekin, että musta väri pukee häntä.
Mustaan luottavat myös valeangervot, joilla on tummanpuhuvasta väristä huolimatta keveyttä olemuksessaan.
Komeasinikuunlilja 'Elegans' on kaikessa synkkyydessään dramaattinen näky. Hän onkin kesän hautajaisiin matkalla.
Isotöyhtöangervo (oikealla) pukeutuu tummanharmaaseen. Toisin kuin vieruskaverinsa rantakukka, töyhtöangervo luottaa pelkistetympään tyyliin. Noin pitkiä sääriä voikin esitellä ylpeänä.
Jaloangervot pukeutuvat talveksi ruskean eri sävyihin. 'Brautschleier' valitsi kaakaonruskeaa pitsiä ylleen.
Mustilanhortensia yhdistää pukeutumisessaan tyylikkäästi mustaa ja vaaleanruskeaa. Viehkeän romanttinen olemus, johon musta tuo ripauksen ryhtiä.
Purppuraheisiangervo luottaa purppuranpunaiseen, olipa vuodenaika mikä tahansa.
Punatähkä yhdistelee vaaleanruskean, höyhenmäisen alaosan tummanruskeaan yläosaan. Sangen tyylikästä.
Lampaankorvan leikkaamatta jääneet kukinnot saivat vaalean harmahtavanruskean talviasun, jota laskevan auringon kimallus hangella korostaa.
Vaaleajouluruusu ei ollut vielä ihan mallinmitoissa, joten hän hukkui melkein kokonaan lumihankeen!
Onko teillä talven tullen muotinäytös?

18 kommenttia:

 1. Erustava otos talaventörröttäjiä. Kovin o ruskiasävyystä tämänaijan muati. Suasikkia o nua pitsimääset luamukset :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hillitympi värimaailma on ilmeisesti luonnon mielestä tarpeen kesän ja syysruskan väri-iloittelun jälkeen. Itse kyllä kaipaisin vähän värikkäämpiä muotiluomuksia loppusyksyyn ja talveenkin, mutta ehkä pitää tyytyä näihin ruskean ja mustankirjaviin. Pitsimäiset luomukset ovatkin kauniita :)

   Poista
 2. Jotkut voisivat sanoa näitä rumiksikin. Minä en sano! Hienoja ovat kuuraiset talventörröttäjät. Meilläkin hetki oli näitä pihassa. Pienen hetken kesti se kauneus! Nyt on satanut vettä jo useampana päivänä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minustakin talventörröttäjät ovat kauniita. Minua ei haittaa edes lumettomaan aikaan kukkapenkkien "sotkuisuus", kun kaikki perennojen varret ovat leikkaamatta. Sinnehän ne talven aikana maatuvat ja osa jää kauniisti hangen päälle näkyviinkin. Meilläkin on satanut jo kaksi päivää melkein putkeen vettä. Vielä on maa pääosin valkoinen, mutta maata alkaa jo paikoitellen näkyä. Jos tänäänkin sataa vettä, niin eipä varmaan huomenna ole juuri missään enää lunta.

   Poista
 3. Kuuraisia ja lumihunnutettuja näkymiä katselee tosiaan mielummin kuin pelkkiä vetisen ruskeita. Hieno kuva kuuraisesta pitsistä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Lumiset maisemat olivat niin kauniit verrattuna tähän kuraloskaan. No, puolet marraskuusta on jo mennyt, eli kaiken järjen mukaan ei pitäisi mennä enää kauaa kun talvi tulee oikeasti.

   Poista
 4. Ihana ja hauska juttu! Kesän hautajaisiin matkalla ollut pisti väkisinkin naurattamaan, vaikka se ei ollut kohteliasta eikä etikettiin sopivaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Ei kerrota kuunliljalle, mutta hänen olemuksensa on minustakin niin surkuhupaisa, että on vaikea pidätellä naurua.

   Poista
 5. tälle catwalkille osallistuikin edustava mallijoukko! ah, syksyn kauneimmissa muotiväreissäkin kaikki;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Malleja oli tällä kertaa tarjolla niin runsaasti, että sai vapaasti valikoida mukaan edustavimmat :)

   Poista
 6. Teillähän on siellä tyylikästä väkeä! Erityisesti pidin mustilanhortensian valitsemasta romanttisesta asusta sekä punatähkän charleston-vaikutteisesta röyhelömekosta. Kyllä tuollaisia asuja sopii esitellä! Oikein mukavaa viikonloppua sinulle!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Totta tosiaan: punatähkän mekko on kuin onkin charleston-vaikutteinen! Kuinka en itse postausta kirjoittaessani tuota hoksannut? :D Mustilanhortensian asu on oikein soma. Kiitos, oikein mukavaa viikonloppua sinullekin!

   Poista
 7. Juuri tuollaisia törröttäjiä voisi ihailla talven maisemassa, mutta nyt vesisateet saavat varret pehmenemään ja painumaan maahan. Kaikki ovat kauniita1

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vesisade ei tee talventörröttäjille hyvää, mutta onneksi aina jokin jää pystyyn. Toisaalta maahan painuvat varret maatuvat loppusyksyn ja talven aikana paremmin kuin pystyyn jääneet, joten puolensa siinäkin.

   Poista
 8. Kiva postaus talventörröttäjistä! Ne ovat talvenkukkia ♥

  VastaaPoista
 9. Huomasin kuvistasi, että teillä lumi kimmelsi! Mutta eipä tuo kai ole ihme, kun pakkastakin on ollut jo -15 astetta. Teillä on jo ollut ihan oikea talvi!
  Mustilanhortensia on yksi lempipensaistani ja varsinkin nuo koristeelliset kukinnot, jotka ovat kauniita talvellakin. Talventörröttäjiä parhaimmillaan.:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Lumi tosiaan kimmelsi monena päivänä, aivan kuin tammikuun alkua olisi eletty! Mustilanhortensian kukinnot ovat kivoja, kun eivät hautaudu hankeen samalla lailla kuin vaikkapa perennojen kuihtuneet kukinnot.

   Poista

Kiva kun piipahdit blogissani, jättäisitkö myös viestin käynnistäsi. Tervetuloa uudelleenkin!