lauantai 16. marraskuuta 2019

Sinivalkoista -haaste

Sain Tiiulta Puutarhahetki-blogista jo muutamana vuotena kiertäneen haasteen, jossa on tarkoitus juhlistaa lähestyvää itsenäisyyspäivää sinivalkoisin postauksin. Osallistuin haasteeseen jo viime vuonna, mutta teenpä nyt uuden postauksen, sillä sinivalkoisia kuvia on toki otettu tänäkin vuonna. Viimevuotiseen tapaan valitsin vain sellaisia kuvia, joissa on sekä sinistä (violetinsiniset lasketaan mukaan) että valkoista.
Reilun viikon takainen kuva puutarhasta oli hyvinkin sinivalkoinen. Valo oli ihan kuin tammikuun alussa, lunta vain vähän vähemmän.
Alkukuusta otettu on tämäkin kuva. Pakkasten lauhduttua syysasterin siniliila väri hävisi ja samalla puutarhan viimeinen kukkija luovutti kesästä kiinni pitämisen.
Esikoisen "kukkaistutus" kesältä: pelargoneja sinisessä hiekkaämpärissä.
Karpaattienkello ja mustilanhortensia.
Loistokärhö 'Elsa Späth' avaamassa kesän ensimmäistä nuppuaan.
Ritarinkannukset ja taustalla töyhtöangervo sekä varjolilja.
Pikkuniityn ensimmäistä kukintaa.
Alkukesällä nähty ohdakeperhonen kesäinen taivas taustanaan.
Sinilemmiö ja hopeahärkit.
Helmililjasekoituksesta ilmestyi sinivalkoisia helmililjoja.
Tummansiniset helmilljat, valkovuokot ja 'Exotic Emperor' -tulppaanit kukkivat yhtä aikaa.
Balkaninvuokkoja luumutarhassa.
Kevätkurjenmiekkoja auringonpaisteessa.
Posliinihyasintin herkän hempeää kukintaa.
Olipas ihana selailla kesän ja erityisesti kevään kuvia. Vielä menee viitisen kuukautta ennen kuin ensimmäiset kevätkukkijat alkavat täällä availla kukkiaan, joten sitä ennen ehtii paneutua vielä monta kertaa viime kesän kuva-arkistoihin. En ole yhtään pysynyt kärryillä siitä, kenet on jo haastettu tähän mukaan, mutta seuraavista blogeista en vielä löytänyt haastepostausta:


Haasteen säännöt:
- kerro postauksessasi, kuka haasteen aloitti (Tiiu/Puutarhahetki-blogista)
- tee postaus, jossa sininen ja valkoinen ovat pääroolissa
- haasta kolme tai useampi blogiystäväsi mukaan
- käy kirjoittamassa postauksesi www-osoite Puutarhahetki - Suurien unelmien puutarha -blogin Sinivalkoista-haaste -postauksen kommenttikenttään
Voit osallistua haasteeseen myös Instagramissa. Merkitse kuvasi silloin #sinivalkoista_haaste ja @puutarhahetki

34 kommenttia:

 1. Aivan ihania kuvia sinulta. Uutta kevättä odotellessa on mukavaa katsella omia ja muiden kuvia.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Omia kuvia katsellessa muistaa, mitä kaikkia ihanuuksia maasta keväällä nouseekaan ja muiden kuvista saa roppakaupalla uusia ideoita :)

   Poista
 2. Kaunista sinivalkoista! Tosisininen tuo sinilemmiö, ja mulle ihan outo kasvi. Kivikkokasviko?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Sinilemmiö on todellakin sininen eikä jää kukkiessaan huomaamatta. Kivikkokasvi on.

   Poista
 3. Kuvia katsellessa tuntuu kevät niin kauniilta, mutta onhan sinne vielä matkaa. Monta kaunista kukkijaa löysit tänne iloksemme! Hyvää vikonloppua!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Kevät tuntuu vielä kaukaiselta, mutta sieltä se päivä kerrallaan lähestyy. Hyvää viikonloppua!

   Poista
 4. Ihania sinivalkoisia kuvia! Tuo sinilemmiön sininen sävy on harvinainen puutarhassa, kun yleensä siniset kasvit tuppaavat vivahtamaan lilaan päin. Kiva, että lähdit haasteeseen mukaan! Hyvää viikonloppua!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Puhtaasti sinisiä kasveja on aika vähän. Sinilemmiössä ei ole hitustakaan punertavaa mukana. Tämä oli kiva haaste :) Hyvää viikonloppua!

   Poista
 5. Monta sinivalakoosta kukkakuvaa sultaki löytyy ja ny huamaan, että ittellä o viälä muutama esittelemätön vaihtoehto. Ompa jemmas tulevaasuutta varte :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Löytyy noita muutamia. Mitähän olet jättänyt vielä esittelemättä? ;) Ehkäpä näemme ne vuoden päästä.

   Poista
 6. Taatusti oli kiva selata kesäkuvia, kun jo niiden katseleminenkin on mukavaa. Sinilemmiön kukka on todella intensiivisen sininen. Hieno!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sinilemmiö on parin kesän perusteella ollut oikein mukava tuttavuus. Toivon pitkää ikää hänelle.

   Poista
 7. Ei voi kuin huokailla, kun puutarhassasi on niin somaa.

  VastaaPoista
 8. Paljon kauniita sinivalkoisia ja niiden yhdistelmiä löytyy puutarhastanne. Haasteen myötä pääsee palaututtamaan suven muistot mieleen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Kesäkuvia on aina mukava penkoa ja haasteen myötä niitä tulee selattua vielä tarkemmin silmin.

   Poista
 9. Kiitos haasteesta! Kevätauringossa otetut kukkakuvat saavat sydämen sykkimään kovemmin, kyllä tuo kevät on niin ihmisen parasta aikaa! Sipulikukkia, ensin pieniä ja sitten isompia, nousee paljaasta maasta, josta lumi ja jää on vasta hetki sitten sulanut - se on jokavuotinen ihme. Ihanat kuvat.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ole hyvä! Kevätauringossa on jotain ihmeellistä ja siinä, miten pikkuruiset kevätkukkijat säitä uhmaten puskevat kukkansa esille. Kiitos!

   Poista
 10. Sinulla on puutarhassa uskomaton valikoima sinivalkoiseen kukkasarjaan! Ja lisäksi vielä tuore tämän vuotinen lumikuva, ihmeellistä! Sarjasta huomaa, että sinisiä ja valkoisia kukkia löytyy keväästä syksyyn!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minulla on aika paljon valkoisia kukkia, joten pakostikin niitä osuu myös sinisten lähelle. Aivan puhtaan sinisiä kukkia on vähemmän, mutta onneksi myös violettiin taittuvia voi ottaa mukaan. Tämän syksyn hanget alkavat olla enää ihana muisto vain, kun on satanut vettä monena päivänä ja ollut useita asteita plussan puolella. Vielä on maa valkoisena, mutta kyllä jo paikoitellen nurmi kuultaa läpi.

   Poista
 11. Ihania sinivalkoisia kuvia!
  Kaikkein sykähdyttävimmät ovat kyllä nuo kevään ensimmäiset pikkuiset siniset ja valkoiset!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Kevään ensimmäisissä kukkijoissa on ihmeellistä voimaa ja sitkeyttä, kun ne säitä uhmaten nousevat maan pinnalle ja jatkavat kukintaa, vaikka tulisi takatalvi päälle.

   Poista
 12. kuten pioni juur tuos yllä kirjoitti, minuakin sykähdytti nuo kevään ihka ensimmäiset herkät kukkijat, aivan kuten joka kevät omassa puutarhassakin.
  todella mukavaa lukea näitä Sinivalkoista- haasteen postauksia marraskuisen harmauden keskellä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kevään ensimmäisiä kukkijoita on odottanut koko pitkän talven ja loputtoman pitkältä tuntuvan kevättalven ajan. Niiden sitkeys on niin ihmeellistä eikä takatalvikaan saa niitä luovuttamaan, vaan sieltä ne puskevat kukkansa näkyville.

   Poista
 13. Hienoja kuvia. Kevään ensimmäiset kukkijat on melkoinen ilon aihe, niitä odotan jo nyt.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Vaikka kevättä jo kaipaankin, niin ei minulla mitään talveakaan vastaan ole. Kunhan vain se tulisi jo tämän marraskuun loskan tilalle!

   Poista
 14. Balkaninvuokot oli suosikkini näistä. Kiitos haasteesta! Kyllä mun pitää yrittää kuvia kaivella ja osallistua, kun monesta suunnasta haastetaan ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sekoituspussin ainoa valkoinen balkaninvuokko oli siinä kuvassa. Toivottavasti niitä kukkisi enemmän ensi keväänä. Ole hyvä! Kaikki haluavat nähdä sinunkin sinivalkoiset kuvasi ;)

   Poista
 15. Kiitos haasteesta Minna, tartun siihen mielelläni! Aivan ihania sinivalkoisia kuvia olit löytänyt. Kukkaistutus hiekkaämpärissä on hykerryttävä :) Mukavaa viikkoa sinne teille!

  PS. Blogissani on sinulle vastahaaste :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Lapset keksivät aina kaikenlaista hauskaa. Minut ehdittiin jo aiemmin haastaa tuohon haasteeseen ja juuri julkaisin siitä postauksenkin. Kiitos kuitenkin muistamisesta :D Mukavaa viikkoa!

   Poista
  2. Hasteeseen vastattu :)
   https://valkoistasalviaa.wordpress.com/2019/11/20/sinivalkoista-haaste/

   Poista
 16. Hienot kuvat. Kyllä niitä kevään ensimmäisiä kukkia vuottaakin. Meillä on loukutettu ahkerasti myyriä, toivottavasti eivät kaikkia tulppaania söis!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Täällä on myös paljon myyriä. Jo nyt on jäänyt rämpsyyn enemmän kuin koko viime talvena yhteensä! Jospa eivät ihan kaikkia kasveja puutarhasta söisi talven aikana.

   Poista

Kiva kun piipahdit blogissani, jättäisitkö myös viestin käynnistäsi. Tervetuloa uudelleenkin!