keskiviikko 24. huhtikuuta 2024

Vain kolme kuvaa kuukaudessa: huhtikuu

Huhtikuu ja H-kuvat Kristiina K:n haasteen muodossa teettivät tähän asti eniten työtä. Kun puutarhassa ei loppujen lopuksi tapahdukaan yhtään mitään mielenkiintoista eikä varsinkaan h-kirjaimella alkavia juttuja, piti heittäytyä taas luovaksi.

HÄMMENNYSTÄ on pikkuisen ollut ilmassa, sillä kohtalonkukkakylvöksestä iti tasan kaksi tainta ja kummatkin niistä ovat selvästi eri lajin edustajia. Toinen lienee kohtalonkukka mutta kumpi ja mikäs toinen on?
Vasemmalla kohtalonkukka? Vai sittenkin oikealla?
HERMOSTUSTAKIN on ollut vaikka millä mitalla, sillä pyykinpesukoneemme on edelleen rikki. Yhden hajonneen osan uusiminen paljasti sen, että toinenkin osa on vaihtamisen tarpeessa, joten se laitettiin tilaukseen ja nyt odotellaan taas pakettia saapuvaksi. Toivottavasti se ei viivy matkalla yli kolmea viikkoa, kuten edellinen osa teki. Ärsytystaso alkaa nimittäin olla jo pikkuisen korkealla tässä vaiheessa eikä sitä helpota yhtään se, että tämä (kerrankin kaikille tasapuolisesti) tullut takatalvi on iskenyt päälle ihan rytinällä eikä meinaa näemmä väistyä millään. Eilisiltana näytti jo lupaavalta, kun lumi ja räntä vaihtuivat puhtaaksi vedeksi mutta vielä tunti sitten taivaalta tuli niin valkoista tavaraa kuin vain mahdollista ja illalla sulana olleet alueet olivat muuttuneet yön aikana valkoisiksi.
Ei näy enää pation laatoitustakaan lumen alta, saati sitten patiopenkin ensimmäisiä piippoja.
Yhteen paikkaan eivät kuitenkaan takatalvet tai mitkään muutkaan vitsaukset iske ja se on minikokoisten kaappiasukkien HYVÄNTUULINEN minipuutarha. Ensimmäiseen pälvipaikkaan puun juurelle ilmestyi yhdessä hetkessä iso lämpäre riemunkirjavia krookuksia. Yritin ottaa lähikuviakin mutta kännykän kamera ei osannut tarkentaa 3-4 millimetrin korkuisiin kukkiin. Pitää tyytyä siis vähän kauempaa otettuun kuvaan. Minikrookukset ovat selvästi isokokoisempia lajikkeita, sillä niiden kukkien koko vastaisi reaalimaailmassa 3,6-4,8cm:n kokoisia kukkia (ja olipa muuten askaretta saada niistä edes niin pieniä!). Korkeutta kasveilla varsineen ja lehtineen on kuitenkin juuri sopivasti, eli reaalimaailmassa 8-12cm.
Nestori ja Inkeri istuttivat syksyllä kukkasipuleita ja nyt aherrus palkitaan.
Jos ei kevät tule omaan puutarhaan, niin tehdään se edes minimaailmaan! Vähän jo mietiskelin, että olisi kiva kokeilla jouluruusun tekemistä, mutta tällä kevään tahdilla pitänee näprätä tulppaaneita, jotta olisi toukokuun haasteeseenkin edes yksi kukkakuva tarjolla.

14 kommenttia:

 1. Voi miten ihana minipuutarha! Nestorin ja Inkerin aherrus palkitaan. Ja siellä eivät tepastele sorkkajalkaiset paholaisetkaan! Täällä lumi ei vielä ole täysin sulanut, niinpä pystyin aamukierroksella toteamaan, että pihani on ristiin rastiin aivan täynnä valkohäntäpeuran sorkanjälkiä (ja tuhoja). Pieniä metsäkauriinkin jälkiä näkyi kyllä. Niin että se siitä pihan aitaamisesta ja aidan tiivistämisestä.
  Onpa tosiaan hämmentävä kylvös! Mitähän tuosta nyt tuumaisi. Toivottavasti kumpikin taimi edustaa jotakin kaunista kukkaa.
  Pikaista lumen sulamista, täällä aurinko pyrkii esiin ja lämpöasteita on 5, niinpä ei taida kulua montaa tuntia siihen, että ollaan taas lumettomia.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei tepastele sorkkajalat eivätkä pitkäkorvat minipuutarhassa. Saisivat pysyä poissa sinunkin puutarhastasi. Millähän esteellä ne saisi pidettyä puutarhan ulkopuolella?
   Sepä olisikin erinomaista, jos toinen taimista olisi myös joku kiva kesäkukka eikä rikkaruoho. Pitää vain saada kumpikin pidettyä hengissä edes siihen saakka että ne tunnistaa.
   Kiitos, lunta on edelleen, vaikka vettäkin on tänään sadellut. Aurinkoa ei ole näkynyt päiväkausiin. Jospa ne lumet kuitenkin pian lähtisivät sulamaan täältäkin.

   Poista
 2. Onneksi Nestorilla ja Inkerillä näyttää kukkaisalta. Meillä lumen alta paikoitellen näkyy vähän jotain väriä, mutta lähes kaikki krookukset ja kumppanit ovat lumen alla piilossa. Voi tylsyys.
  Harmi, että joudutte yhä kärvistelemään ilman pesukonetta.
  Tsemppiä sinnekin, ehkä kevät tulee ensi viikolla takaisin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Edes jossain kukkii runsaasti. Ei näy täälläkään oikein mitään lumen alta.
   Pesukoneen hajoaminen oli harmillinen takaisku ja näin pitkä aika ilman toimivaa konetta on laittanut kyllä vaatehuollon ihan uusiksi.
   Toivotaan, että kevät palaisi takaisin ensi viikolla. Kiitos tsempeistä!

   Poista
 3. Nestorin ja Inkerin kaunista kevätkukkapuutarhaa minäkin täällä ihastelen. Oma puutarha on 20-senttisen lumen peitossa, kuten eilisen jälkeen monella muullakin. Ihme talvi, joka ei vaan meinaa loppua ollenkaan. Jospa alkuviikoksi luvatut kunnon plussasäät tekevät taikatemppujaan eli sulattavat lumen ja tuovat kevään takaisin.
  Nyt sinun ei auta muu, kuin antaa taimien kasvaa nähdäksesi, kumpi on kohtalonkukka. Sinänsä hauska seurattava ja arvuuteltava.
  Otan osaa elämäänne ilman pesukonetta. Olen joskus sanonut, että jos ero tulisi ja lusikat laitettaisiin jakoon, valitsisin ensimmäisenä pesukoneen. On se vaan niin tärkeä vempain. Vielä tärkeämpi, kun perheessä on lapsia. Eikös EU.ssa tehty juuri päätös, että imurit, pesukoneet ja kännykät on valmistettava korjattaviksi? Päätöksestä on tietenkin vielä pitkä matka siihen, että huoltoliikkeillä on varaosia saatavissa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meiltä viimeisimmäksi sataneet lumet alkavat olla jo sulaneet mutta kun sitä entistäkin oli vielä parikymmentä senttiä jäljellä, niin valkoiselta näyttää edelleen maisema.
   Kuinkahan kauan menee ennen kuin taimet varttuvat niin tunnistettaviksi, että lajinmääritys on selvä? Ei tuo toinenkaan ihan perus rikkaruoholta näytä, joten toivotaan, että se on joku kiva kesäkukka.
   Kiitos osanotoista. Ilman pesukonetta pärjää tällä kokemuksella ihan kohtuullisesti pari viikkoa mutta sitten alkaa jo hermoja kiristää. Ihan eniten ärsyttää se, että varaosia joutuu odottelemaan viikkotolkulla.

   Poista
 4. Onhan tämä todella ärsyttävää ja turhauttavaa. Ikuinen lumi eikä mitään tietoa kunnon keväästä.

  VastaaPoista
 5. Täällä meilläkään lumi ei ole vielä sulanut viimeisimpien lumisateiden jälkeen ja lämpötilallakaan ei voi kehua. Parhaillaan vain + neljä astetta. Alkaa kyllä usko paremmista kevätsäistä jo loppumaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Samoissa lämmöissä ollaan täälläkin oltu. Pakko vain uskoa, että kyllä se kevät sieltä vielä tulee, vaikka toistaiseksi näyttääkin kovin epäilyttävältä.

   Poista
 6. No jopa pyykinpesukone rupes temppujaan tekemään. Tarpeellinen ois lapsiperheessä etenkin. Nyt lumet toivottavasti kyytii suavat, sääennustus lupovaa lämpenevää. Minipuutarhassa on kukat loistossaan!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei ollut kovin kiva yllätys pyykkikoneelta. Lasten ulkovaatteita saisi olla pesemässä harva se päivä mutta saavat nyt kulkea kuraisissa vaatteissa. Riittämiin on käsin pesemistä sisävaatteissakin. Kevät etenee nyt hyvää tahtia täälläkin.

   Poista
 7. Tänä vuonna aidot kukkakuvat ovat vasta jossain unelmissa ja suunnitelmissa. Onneksi sentään sinivuokot, valkovuokot ja leskenlehdet ovat ajallaan. Nuo sinun minikukkasi ovat aivan uskomattomia. Miten noin pientä näpräystä edes pystyy tekemään?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No nyt onneksi alkaa olla jo runsaammin kukintaa, vaikka pikkuisen jäljessä aikataulusta ollaan edelleen. Minikukkien näprääminen vaatii kärsivällisyyttä, ohutkärkisiä pinsettejä ja nuppineuloja. Kapeateräiset kynsisakset ovat myös näppärä apu silloin, kun askartelusakset ovat liian kömpelöt.

   Poista

Kiitos visiitistä, toivottavasti viihdyit blogini parissa! Voit jättää kommenttiin myös pienen muiston käynnistäsi tai ajatuksia juuri lukemastasi postauksesta. Tervetuloa uudelleen!