sunnuntai 26. helmikuuta 2023

Nestorin päivä

Huomasin, että tänään on Nestorin nimipäivä. Siispä oli ihan pakko laittaa tänne pitkästä aikaa Nestorinkin kuulumisia. Nestorille on riittänyt hankia hiihdettäväksi eikä pieni lumipyrykään ole menoa haitannut. Kevyt kaveri ei uppoa puuterilumessakaan syvälle. Minnehän on pienten suksien matka suuntautunut?
Toissajouluna saadut sukset ovat Nestorilla ahkerassa käytössä. Lapaset kyllä ovat nyt unohtuneet johonkin.
Ohhoh! Nyt on kunnon kuorma Nestorin kelkassa! Toivottavasti matkan varrella ei ole kovin jyrkkiä alamäkiä, ettei käy hiihtäjän hassusti.
Minnikin on tullut ihmettelemään Nestorin tuomisia. Mitähän mahtaa pakaaseista löytyä ja onkohan tupaan tullut toinenkin hiihtelijä?
Hmm... ehkä sinun Nestori kannattaa jättää sen laukun purkaminen toisille. Jos vaikka sisällä ei olekaan mummon vanhat pitsiverhot...
Mihinkäs tämä peili laitetaan? Onkohan Nestorin huushollissa edes tilaa näin suurelle kuvastimelle?
Kirjojakin tuli monta lisää. Taitaa daami olla varsinainen lukutoukka.
Mihinkäs tämä pussukka mahtuu? Hyllylle ei ainakaan, sinne kun on ilmestynyt jos jonkinmoista purnukkaa.
Kaikenlaista tavaraa sitä voikin hameväen mukana tulla!
Kapsäkkien määrästä ja sisällöstä päätellen ei taida Nestorin vieraalla olla ihan pikainen visiitti kyseessä, joten pientä remonttia tai ainakin uusia huonekaluja saatetaan kaivata kotitontun miniresidenssissä. Nestorin tarpeisiin riitti pieni peilihylly hammasharjalle saunan eteisessä, mutta eihän siihen hameväen purkit ja purnukat millään mahdu. Ja ehkä nukkumisjärjestelyihinkin tarvitaan päivitystä, Nestorin sänky kun ei kovin leveä ole eikä kämpästä löydy ylimääräistä patjaa. Voi Nestori rukkaa, mihin liemeen onkaan lusikkansa laittanut! Säilyyköhän kaappiasukeilla sopu ahtaissa nurkissa vai pitääkö huusholliin rakentaa pian lisäsiipi?
Pieni maistiainen siitä, millaisista tarvikkeista minijuttuja voi tehdä. Isoissa kuvissa tarvikkeiden lisäksi malleina toimineet oikea poskipunasivellin ja ripsiväri, ja niiden vierellä samat minikoossa.
Poskipunasiveltimen, ripsivärin ja huulipunan tekemiseen käytin pääsiäistipun koipia, jostain ala-asteen askartelusta talteen otettua tekoturkista, alumiinifoliota, vaatteen mukana tullutta muovista "hintalappuketjua", suklaakonvehdin käärepaperia, mustaa ja valkoista paperia sekä tarra-arkkia, jolla saa muutettua muita materiaaleja tarraksi (vähemmän sotkua kuin liiman tai kaksipuoleisen teipin kanssa näprätessä). Kultatussista otettua kultamaalia levitin nuppineulalla ripsiväripurkin teksteiksi. Harmaa levy on kuminen leikkausalusta, jonka päällä paperiveitsellä leikkaaminen käy helposti ja turvallisesti. Siinä on myös näppärä sentin ruudukko, josta voitte vähän mallailla näiden minijuttujen mittakaavaa. Monta kertaa olen miettinyt, että pitkä- ja teräväkärkiset pinsetit olisivat kova sana, mutta toistaiseksi en ole niitä tullut hankkineeksi.
Saanen esitellä Nestorin salaisen mielitietyn: hän on Inkeri Kieloniitty.
Nestorinpäivän kakkukahvit kuuluvat tietysti asiaan.
Nestorin ja Inkerin täytekakkua saattaa varmaan jäädä sen verran tähteeksi, että siitä riittää myös huomisen juhliin. Blogini täyttää silloin nimittäin viisi vuotta. Tämä puutarhuri on ollut sen verran kiireinen, että tärkeä merkkipäivä pääsi melkein unohtumaan. Ehkäpä myöhemmin tulee jotain aiheeseen liittyvää ainakin postauksen muodossa, ehkä jopa arvontaa, jos keksin jonkun kivan palkinnon. Aurinkoista Nestorin päivää!

22 kommenttia:

 1. Onnea paljon blogillesi :) Nestorille taitaa koettaa mukavat päivät, kun on saanut tuollaisen Inkerin tupaansa. Näyttäisi olevan hyvä leipuri, kakusta päätellen. Kyllä nyt joutuu tehdä lisätilaa tälle parivaljakolle :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Toivottavasti tilanahtaus ei ole kovin suuri ongelma Nestorille ja Inkerille. Lisätilaa miniresidenssiin taitaisi nimittäin saada vain luopumalla Nestorin puutarhasta ja missäs sitten Nestori saa viljellä kasviksensa?

   Poista
 2. Onnea Nestorille sekä nimipäivän että Inkerin johdosta! Inkeri onkin kaunis mielitietty, joka tavaramäärästä päätellen taitaa viihtyä Nestorin luona pidempäänkin. Hiihtoretkeltäkö Nestori on kumppanin löytänyt, kun ei taida ihan Tinder-tyyppi tuo mies olla? Edessä on jännät ajat, kun täällä ruudun toisella puolella pohdimme, laajeneeko Nestorin tupa vai riittääkö Minni-kissan seura?
  Lämpimät onnittelut blogillesi jo tänään! Olet oikea puutarhablogien aarre.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nestori kiittää! Inkerillä oli kyllä melkoisesti tavaraa, joten vierailu voi hyvinkin olla melkoisen pitkä. Syksyllä Nestorin postilaatikkoon tupsahtaneista kirjeistä ja makuuhuoneen hyllyllä pitkään olleesta valokuvasta päätellen Inkeri lienee joku vanha tuttu tai ehkä peräti nuoruudenrakkaus...
   Kiitos paljon! Mieltä lämmittää kuulla tuollaisia sanoja. Voisin sanoa kyllä samaa sinullekin.

   Poista
 3. Nimipäiväonnittelut Nestorille! Eihän Nestorilla oo kevättä rinnas :)
  Nestorin huushollin sisustuksehen on kyllä pitäny käyttää runsahasti miälikuvitusta ja sitähän sulta löytyy.
  Miälenkiinnolla seuraan tilantehen kehittymistä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Taitaa vähän olla... ;) Kiitos! Nykyään pitää vilkaista jokainen pienempi roska sillä silmällä, että voisiko siitä tehdä jotain minikokoista.

   Poista
 4. Onnea Nestorille. Toivottavasti Inkeri tulee tulevaisuudessakin säilyttämään paikkansa Nestorin sydämessä ja salainen mielitietty tulee olemaan jatkossa vähemmän salainen.

  VastaaPoista
 5. Onnea Nestorille ja Inkerille myös 💗 Komea pari! Ja ihania juttuja heillä ja taitava olet 💗 Ja onneksi olkoon blogin synttäreiden johdosta 🌷🌷🌷🌷🌷

  VastaaPoista
 6. Onnea melkein 5v blogille! Nestorilla onkin melkoisen hieno koti sisustettuna. Kyllä kelpaa vieraankin majoittua.

  VastaaPoista
 7. No, kylläpä Nestorin elämässä puhaltavat melkoiset muutoksen tuulet. Varsin sievä Inkeri Kieloniitty taitaa olla asettumassa ihan pysyvästi taloon.
  Mahdottoman pientä askartelua ja kekseliäisyyttä kaiken toteuttamiseen!
  Oikein paljon onnea 5 vuotiaalle blogillesi, on ollut kiva tutustua tätä kautta. Taisimme aloittaa melkein samoihin aikoihin, minulla tuhrautui vain heikolla alustalla turhaan aikaa. Harmi siinä mielessä, että olisi ollut kiva säilyttää kaikki jutut samassa osoitteessa ja kaikki data myös. Helpompi olisi itsekin etsiä vanhempia juttuja, kun kaikki olisivat yksissä kansissa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kevät on muutosten aikaa :)
   Kiitos! On ollut kiva tutustua sinuunkin ja seurata puutarhasi kehittymistä. Ei noista blogialustoista tiedä ennen kuin kokeilee, millaisia ovat käytössä. Olet onneksi saanut aika hyvin kaikki siirrettyä uudelle alustalle etkä ehtinyt vuosikausia (muistaakseni) käyttää edellistä.

   Poista
 8. Jestas vai on Nestorilla mielitietty ihana asia sillä kaksin aina kaunihimpi . Kyllä minun ihmetellä täytyy mistä sinä nämä aiheet ammennat tämän Nestorin touhuissa . Olet kyllä kekseliäs ja viitseliäs . Onnea blogillesi .

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jestas tosiaan :D Aiheitahan löytyy, kun katselee ympärilleen ja miettii, mistä minkäkin tavaran väkertäisi. Kiitos!

   Poista
 9. Onpas kiva, kun Nestori löysi itselleen ystävän 🤭
  Mutta on sinulla siinä ollut näpertelemistä! 😄

  VastaaPoista
 10. Oi ihanaa, Inkeri on saapunut ihan livenä Nestorin elämään! Varmaan hän pitää Minnistäkin, ettei kissa jää vaille ruokaa ja rakkautta. Olipa jännittävä tarina, kun ensin näkyi naisellista hametta ja hihaa, sitten peilistä hahmoa ja ehdin jo miettiä, näytetäänkö naisvierasta ollenkaan.
  Paljon onnea ihanalle blogillesi!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Näin pääsi tapahtumaan. Uskon, että Minni saa nyt kaksin verroin huomiota. Vähän mietin, että jättäisin vielä Inkerin esittelemättä, mutta ehkä se olisi mennyt jo kiusaamisen puolelle. Vihjaillaan ja sitten jätetään lukijat odottelemaan ties kuinka pitkäksi ajaksi :D
   Kiitos paljon!

   Poista

Kiva kun piipahdit blogissani, jättäisitkö myös viestin käynnistäsi. Tervetuloa uudelleenkin!