perjantai 21. lokakuuta 2022

Kuusi kuvaa kesästä

Tuplasti terapiaa -blogin jo perinteeksi muodostunut haaste tuli minulle Kottikärryn kääntöpiiriltä. Kiitoksia kovasti! Jutunaiheet alkavatkin jo käydä tässä vaiheessa syksyä vähiin ja inspiraationpuute meinaa iskeä sitä myöten myös bloggaajaan. Kesäkuvia katsellessa aika vierähtää mukavasti ja pääsee fiilistelemään ajasta, jolloin puutarhassa oli lämmintä ja värikästä.

Nimetön pionikaunotar, päivänkakkarat ja pikkuampiaisyrtit muodostivat hurmaavan romanttisen yhdistelmän pensasryhmän päätyyn.
Kesäkuun alkupuolella hämyvuokko kukki ensimmäistä kertaa vuosien paapomisen jälkeen.
Kadun pään joutoalue komistuu vuosi vuodelta. Siellä on sulassa sovussa luonnonkasveja ja perennoja pörriäisten iloksi.
Kärhöt kukkivat hienosti heinäkuun lopulta alkaen. Pation ympäristössä on niistä komeimpia.
Hyvää perhoskesää edustakoon tämä otos keisarinviitan valesina-värimuodon yksilöstä, jonka väri sopi suloisesti 'Cattleya'-jaloangervoon.
Tämä on yksi lempinäkymistäni puutarhassamme. Etualalla loistokärhö 'Voluceau', taustalla kärhökaaripenkki jaloangervoineen ja kärhöineen.

Kuusi kuvaa kesästä -haaste:

- julkaise kuusi kuvaa kuluneelta kesältä
- aihe on täysin vapaa
- haasta muita vastaamaan

Haasteen voi napata myös vapaasti 
ja nämä säännöthän on myös rikottavaksi tarkoitettu;)

Haastan mukaan seuraavat blogit:

30 kommenttia:

  1. Ihania kuvia valitsit! 😊 tulee ihan kesää ikävä 🤭 tykkään ihan hirveästi tuosta ekan kuvan kukkayhdistelmästä 😍
    Kiitos haasteesta 🤭 kesäkuvien innostamana rupean tutkailemaan kuviani postausta varten 😄

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Kesää on todellakin jo ikävä! Ekassa kuvassa onkin todella suloinen kombo, minäkin pidän siitä valtavasti. Ole hyvä!

      Poista
  2. Ihanat aurinkoiset kuvat (ole tietysti valinnut juuri ne ;-)) upeista hetkistä! Lempinäkymä on toden totta hieno. Sitä taisin tässä ihailla syksyn mittaan jossain toisessakin postauksessasi. Jotenkin se näyttää erilaiselta kuin muut blogisi kuvat, tai siis paikka näyttää erilaiselta. Vaikea sanoa, miksi.
    Kadunpään kukkaniitty on aivan ihana, ja takuulla sitä ihastelevat kaikki naapuruston liikkujat. Muistan lapsuudesta yhden talon edustalla olleen kivikkokasvirinteen, joka oli täynnä kukkia kesäisin. Sitä ei voinut olla pysähtymättä katsomaan kauppamatkan varrella.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tottakai piti valita aurinkoiset kuvat tämän ainaisen harmauden keskelle. Tuo näkymä on ollut varmaan parikin kertaa jo esillä ja sama kohta oli viime vuonnakin esillä pariin kertaan. Tänä vuonna otettu kuva on vain vähän rehevämpi ja muutenkin siistimpi, ei näy lasten romppeita :D Ehkä tuo kohta näyttää siksi erilaiselta muihin näkymiin verrattuna, kun tuossa ei näy naapureita tai omia piharakennuksia lainkaan, vaikka näkymä ulottuu pitkälle. Lisäksi varjoisuus tuo oman säväyksensä kun muualla puutarhassa aurinko paistaa yleensä kuvaajan takaa ja kukat paistattelevat auringossa.
      Yritän pikku hiljaa vähentää tuosta kadun päästä malvoja ja oreganoja ja saada tilalle mm. päivänkakkaroita ja kissankelloja sekä vain hillitysti levittäytyviä perennoja. On aikamoinen työ käydä leikkaamassa kuihtuneita kukintoja pois, jotta siementaimet eivät täyttäisi koko tienoota. Mutta onhan se tuoltaan varsin valloittava näky keskikesällä eikä vaadi hoitamista viihtyäkseen.

      Poista
    2. Voi kiitos ihanasta siemenylläristä! Enpä ollut käynyt rannassa hakemassa posteja muutamaan päivään, ihanaa saada oikea kirje. Suurkiitos, olen kyllä harmitellut niiden valkokukkaisten sinikatanoiden taimien häviämistä talven aikana! Ja erikoista saada itse lähettämiään siemeniä bumerangina takaisin :-D En muistanut keränneeni niitä niin ahkerasti. Olin varmaan pistänyt sinulle kaikki siemenet, jotka leijonankidoista irtosivat.

      Poista
    3. Ole hyvä! Ei se varmasti ehtinyt odotella montaa päivää postilaatikossa. Oletin, että kirje olisi perillä vasta alkuviikosta mutta posti yllätti kerrankin vauhdikkuudellaan :) Leijonankitoja oli todella runsaasti, aivan liikaa minun puutarhani tarpeisiin, joten oli ilo palauttaa osa takaisin. Sääli niitä olisi ollut jättää laatikkoonkaan vanhenemaan. Minulle jääneistä siemenistä riittää varmasti vielä muutaman vuoden kylvöihin ja sitten kun loppuvat, lisää voi kerätä omista kasveista. Toivottavasti sekä leijonankita että katana itävät hyvin ensi keväänä.

      Poista
  3. Ihanat kuvat! Ekasta tulee mieleen joku kukkakimppu!
    ja aivan upea niittymäisen oloinen on tuo kadun pään alue! Tykkään!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Tuosta kukkayhdistelmästä saisi kyllä varsin nätin kimpun. Kadun päästä oli tarkoituskin tulla niittymäinen, joten kiva kuulla, että lopputulos on onnistunut myös muiden kuin itseni mielestä :)

      Poista
  4. Viimeisen kuvan seesteinen tunnelma jäi verkkokalvolle. Kaunista. Pidän paljon myös "joutoalueen" kasvirunsaudesta. Eniten varmaan nautit näkymästä itse, mutta on siitä taatusti iloa naapurustollekin. Kehuja ansaitsevat myös upeasti kukkivat kärhösi. Kiittävät sinua hyvästä huolenpidosta.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Naapurit varmaan katselevat kadun pään kukkaniittyä enemmän kuin minä, mutta en tiedä, kuinka paljon he siitä nauttivat. Minä ainakin pidän sen kukkarunsaudesta ja kaikista pörriäisistä ja perhosista, joita alue houkuttelee runsain määrin mutta ne nähdäkseen on tallusteltava pois omalta pihalta. Kärhöt kukkivat tänä vuonna oikein hyvin ja ansaitsevat joka ikisen kehun. Taisin kyllä itsekin panostaa niiden lannoitukseen vähän enemmän avointen takia.

      Poista
  5. Kauniita kuvia ja ihanaa kukkaloistoa.

    VastaaPoista
  6. Oi kesä ja aurinko. Ihania vaaleanpunasävyjä ja upeita ovat kärhösi. Kiitos haasteesta, eikun kuvia selaamaan. Sopivasti syysloman alkaessa pääsee heittäytymään vielä viime kesän puutarhatunnelmiin

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Sattuipa muuten ihan vahingossa hyvin vaaleanpunainen kattaus. Ole hyvä vain :) Tämän haasteen parissa onkin mukava aloitella syyslomaa.

      Poista
  7. Kiitos haasteesta. Vastailen piakkoin. Eilen tupsahti minulle siemenkirje. Se lähtee taas maanantaina matkaan.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ole hyvä! Siemenkirje onkin sitten hyvin aikataulussaan. Huomasin, että olit jo ehtinyt tehdä postauksen, joten pitääpä tulla pian kurkkaamaan.

      Poista
  8. Kiva, että osallistuit! Ihan varmasti kaunis pioni sointuu noin kumppaneihinsa upeasti. En myöskään ihmettele lempinäkymääsi, se on tosi kaunis. Kuten toisetkin ovat todenneet, on kiva, että jaksat hoitaa joutomaata ja ilahduttaa naapureita kukkaniityllä.
    Ja kärhösi ovat upeita!!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Haasteisiin on aina kiva osallistua, kiitos sinulle haastamisesta :) Kiitos kauniista sanoistasi!

      Poista
  9. Ihana kesäfiilis. Kauniita kuvia syksyn sateisiin.

    VastaaPoista
  10. Oi, miten ihania kesäkuvia! Kärhösi kukkivat huimasti, ei ihme, että lempipaikkasi on kärhöjen äärellä!

    VastaaPoista
  11. Tuo viimeinen kuva on todella viehättävä en ihmettele että se on lempinäkymistä. Minulla on työn alla sama haaste. Mukavaa alkanutta viikkoa. 🌷

    VastaaPoista
  12. Lempinäkymäsi on kyllä todella kaunis! Ja nuo kärhöt, upeita!

    VastaaPoista
  13. Ihanat tunnelmat ja varsinkin tuo viimeinen yleiskuva. Odottelen jo malttamattomana sitä sun haastetta, jossa käydään läpi edellistä puutarhakautta :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Pitääpä sitten ottaa harkintaan haasteen laittaminen kiertoon aiempaa aikaisemmin. Yleensä se on jäänyt vuodenvaihteen tienoille mutta jospa tänä vuonna laittaisi sen liikkeelle marras-joulukuun taitteessa. Tässähän on vielä puutarhakautta hetki menossa :D

      Poista

Kiitos visiitistä, toivottavasti viihdyit blogini parissa! Voit jättää kommenttiin myös pienen muiston käynnistäsi tai ajatuksia juuri lukemastasi postauksesta. Tervetuloa uudelleen!