tiistai 8. maaliskuuta 2022

Hyvää naistenpäivää!

Leikkokukkia ei olekaan näkynyt täällä blogissa pitkään aikaan, joten laitetaanpa teidänkin iloksenne muutama kuva isännän minulle tuomasta naistenpäivän kimpusta. Paikallisen kukkakauppiaan tekemä asetelma kuivuu myyjän mukaan kauniisti, joten siitä pitäisi olla pitkäaikainen ilo.

Ruusuissa on kaunis, pehmeän persikkainen sävy.
Kimppu on tällä hetkellä vedessä, joten irrotin sen ympärillä olleen kuitukankaan (?) ja sitaisin uudelleen maljakon ulkopuolelle.
Kimpun suurin kukka on protea. Pitkään mietin, mitä ovat nuo kävyn näköiset pollukat. Protean nuppuja kenties? 
Oletteko muuten koskaan katsoneet ammattilaisen tekemiä kimppuja tai asetelmia tarkemmin? Minä yritän usein tutkia, kuinka kukat on sommiteltu, jotta voisin itsekin onnistua paremmin kesällä oman puutarhan kukkia asetellessani. Tässä kimpussa oli selvästi pidetty mielessä kolmion muoto kasveja sijoitellessa. Vai oletteko eri mieltä, kun katsotte suoraan ylhäältä otettua kuvaa? Ruusut ja protean nuput muodostavat niin itsestään selvät hahmot, etten niitä merkinnyt erikseen. Sen sijaan pienemmistä kasveista muodostuvat kolmiot saattaisivat helposti jäädä huomiotta.
Valkoisen kolmion kärjissä ovat neilikat, sinisen kärjissä tummanvihreät lehdet ja mustan kärjissä hennommat leikkovihreät. Mustan kolmion oikeanpuoleinen kärki kylläkin osui vähän liian ylös, mutta hoksaatte idean: kolmioita eri asennoissa.
Toinen merkillepantava asia on se, että kimpussa on erilaisia tekstuureja. Vähän niin kuin masterchefissä haetaan annoksiin erilaisia suutuntumia. Vaikka asetelmaa harvemmin hypistelläänkään, saati sitten maistellaan, tuovat erilaiset pinnat silmille mielenkiintoista katseltavaa. On suurta, pientä, kiiltävää, mattapintaista, paksua, harsomaisen ohutta, pyöreää, neulamaista... Tässä kimpussa värit ovat pääasiassa murrettuja ja pehmeitä ja melkeinpä kaikkia kimpussa esiintyviä sävyjä löytyy proteasta. Isännälle oli kuulemma ensin esitelty valkoista kimppua, mutta hänpä tuntee rouvansa ja tiesi, että väriä pitää olla.
Pitsimäisen ohuet kuivuneet lehdet tuovat herkkyyttä ruusujen ja protean rinnalle.
Pienempiä yksityiskohtia, joista en tunnista varmaksi kuin kanervan ja neilikan. Tummanvihreä leikko on mielestäni leikkodanee (ruskus) ja onko vasemman alakuvan vihreä hienohelma? Muista kasveista ei ole aavistustakaan.
Ja vielä yksi kuva yläviistosta.
Hyvää naistenpäivää!

12 kommenttia:

  1. Erittäin kaunis kimppu. Minä olen saanut myös joka vuosi paitsi nyt korona aikaan emme ole käyneet missään muualla kuin ruokakaupassa ja lapsenlapset on ollut hoidossa. Mutta näillä mennään nyt meillä. Mutta kyllä kukat ilahduttaa ja antavat pirteyttä ympäristöön.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Minustakin kimppu on kaunis. Kyllä ammattilainen osaa. Kukkakimpuista on paljon iloa erityisesti talvella kun oma puutarha on hangen alla. Isäntä tuo välillä markettikukkia ja joskus ihan kukkakaupasta kimpun. Kaikki yhtä mieluisia yllätyksiä :)

      Poista
  2. Ooh, onpa ihanan värinen kimppu täynnä tutkittavaa! Hauskaa kimppuanalysointia.
    Hyvää naistenpäivää!

    VastaaPoista
  3. Ihanan kimpun saitkin - ja varmasti kestävän! Hyvää naistenpäivää sinullekin!

    VastaaPoista
  4. Hyvää naistenpäivää! Sait kauniin kimpun. Tuli mieleen, että en ole itse saanut koskaan kukkia naistenpäivänä, mutta olen iloinen, että saan taimia kesällä 😊.
    En uskalla ottaa kantaa kimppujen sitomisen perusteisiin, varmaan joku ammattilainen on siinä parempi. Kaunis on kuitenkin.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos näin jälkikäteen! Taimet kesällä ilahduttavat varmasti yhtä paljon kuin kukat naistenpäivänä. Rehellisiä jos ollaan, niin unohdan aina itse naistenpäivän (ja kaikki muutkin vastaavat merkkipäivät). Isäntä on minua tarkkanäköisempi ja huomaa ruokakaupassa käydessään mainokset, joten hän pysyy perillä tällaisista.

      Poista
  5. Ihana kimppu ja vielä ihanampi mies sinulla, kun tuo naistenpäiväkukkia. Ukkokulta ei naistenpäivää edes muista. Merkkipäivinäkin hän on surkea lahjojen antaja ja kirjoittaakin siksi ytimekkäitä lahjakortteja, joilla lupaa kustantaa valitsemiani asioita (multaa, perennoja, kirjoja, milloin mitäkin).
    Tutkin ja ihastelen saamiani kimppuja. Analysoit kimppuasi fiksusti. Tuplasti terapiaa -blogin Pirjo opiskelee parhaillaan floristiksi. Seuraan innolla hänen postauksiaan opinnoista.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Minä kuulun itse samaan kastiin Ukkokultasi kanssa; unohdan kaikki vastaavat merkkipäivät enkä edes älyä kiinnittää huomiota mainoksiin. Lahjojen antamisessakaan minulla ei ole minkäänlaista mielikuvitusta ja mieluiten kysyn, mitä toinen haluaa ja käyn hakemassa sen kaupasta. Isäntä on meistä se tarkkanäköisempi ja hänellä on muutenkin tapana tuoda silloin tällöin kukkia ilman että olisi mitään merkkipäivääkään. Usein hän nappaa ihan markettikimpun, mutta silloin tällöin yllättää kukkakaupan kimpullakin. Kumpikin yhtä mieluisia minulle, kukat ilahduttavat aina. Eipä ole huono tuo Ukkokultasikaan tapa muistaa. Tulee ainakin itsellesi mieluisia/tarpeellisia lahjoja.
      Minuakin kiinnostaa Pirjon jakamat vinkit ja kokemukset floristiopinnoista. Edellisessäkin postauksessa oli asetelman sommittelusta mielenkiintoisia tietoja, joita voisi yrittää soveltaa kesällä itse.

      Poista
  6. Kaunis kimppu <3 Naistenpäivää emme erityisesti vietä, mutta onnittelut mieheltäni toki saan. Meillä on alkuvuodesta elämä yhtä juhlaa, niin tämä naistenpäivä jää juhlien jalkoihin :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Emme mekään sitä muuten vietä, mutta mies tuo yleensä kukkia tai suklaata. Itsehän en edes muistaisi koko naistenpäivää :D

      Poista

Kiitos visiitistä, toivottavasti viihdyit blogini parissa! Voit jättää kommenttiin myös pienen muiston käynnistäsi tai ajatuksia juuri lukemastasi postauksesta. Tervetuloa uudelleen!