torstai 10. helmikuuta 2022

Elinan päivän pioni

Tajusin aamulla, että tänään on Elinan nimipäivä. Kun kansioista löytyi vielä muutama ennen julkaisematon kuva 'Elina'-nimellä kulkevasta perintöpionistani, niin mikäs olisi sen sopivampi hetki laittaa niitä esille kuin tänään. Viikon pisin työpäivä lykkäsi postauksen tekemisen iltaan, mutta vielä ehtii. Näiden kuvien myötä toivotankin kaikille Elinoille ja muille tänään nimipäiväänsä viettäneille oikein mainiota Elinan päivän iltaa!

Vasta auenneessa kukassa vadelmanpunaiset viirut ovat vahvimmillaan.
Eri-ikäisiä kukkia.

Aukeamassa olevasta kukasta kuuluu tyytyväinen surina. Tämä kuva on julkaistu ennenkin, mutta oli ihan pakko laittaa uudelleen. 'Elinan' kukissa on runsaasti siitepölyä kimalaisille.

Osa kukista kasvaa hyvin korkeiksi, tosin suurin osa jää tätä etualan palleroista matalammiksi.

'Elina' sopii hienosti violetin kurjenpolven kanssa yhteen.
Näihin kesäisen aurinkoisiin tunnelmiin on hyvä lopettaa. Hyvää yötä!

12 kommenttia:

  1. Elina sopiikin todella hyvin kurjenpolven kaveriksi. On se kyllä tavattoman kaunis ihan yksikseenkin. Onpa ihana katsella pionikuvia ulkona näkyvän valkoisuuden vastineeksi.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. 'Elina' on minusta hyvin kaunis väriltään ja se on muutenkin oikein mainio pioni. Yhteen varteen saattaa tulla jopa viisi kukkaa, joten kukinta jatkuu myös aika pitkään.
      Talvella on kiva katsella kukkakuvia, olivatpa ne pioneja, kärhöjä tai ihan mitä tahansa. Pitkän päälle valkoiset maisemat alkavat kyllästyttää minuakin, vaikka muuten minulla ei ole mitään talvea vastaan.

      Poista
  2. Minäkin huolisin tuollaisen Elina pionin :). Ajatella, noita ei ole kuin teillä!
    Vaaleanpunainen pioni kurjenpolvien kanssa on tosi hemaiseva näky, pitää muistaa tämä yhdistelmä. Iloista viikonloppua tätäkin kautta!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Eipä löydy 'Elinaa' kovin monesta huushollista. Minulla ja äidilläni sitä on, ja muistaakseni myös tädilläni. Ja voihan hengissä olla vielä se alkuperäinen emokasvi, josta 'Elina' silloin 50-luvulla on jakopalana saatu. Sitähän ei tiedä, mihin kaikkialle siitä on jakopaloja vuosien saatossa lähtenyt. Olen yrittänyt selvittää 'Elinan' historiaa toistaiseksi tuloksetta, mutta ehkä se vielä joskus selviää.
      Kiitos! Iloista viikonloppua!

      Poista
  3. Vastaukset
    1. Ainakin nämä ovat vähän värikkäämpiä kuin maisemat ikkunasta katsellessa :)

      Poista
  4. On se vaan mahtava pioni. Kukkiiko joka kesä noin runsaasti?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. 'Elina' kukkii vuosi vuodelta runsaammin. Viime vuonna taisi kahdella yksilöllä mennä jo sadan kukan raja rikki, jos en ihan väärin muista. En laittanut tähän postaukseen kuvaa runsaammin kukkineesta yksilöstä, sillä olin julkaissut siitä kuvia jo viime kesänä. Aika paljon tuossa pienemmässäkin oli kukkia. 'Elina' tekee valtavasti sivunuppuja, joten kukkien määrä on moninkertainen varsien määrään nähden. Viime kesänä löysin useita varsia, jossa oli pääkukan lisäksi peräti neljä sivunuppua, jotka kaikki jaksoivat aueta. Suurimmassa osassa oli "vain" kolme sivunuppua.

      Poista
  5. Onpa topakan oloinen pioni, kivat raidat keskustassa. Onko ollut pitkäänkin suvussa?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Syksyllä tulee täyteen 65 vuotta siitä kun isomummoni sai 'Elinasta' jakopalan itselleen. Aika pitkään se on siis ollut suvussa.

      Poista

Kiitos visiitistä, toivottavasti viihdyit blogini parissa! Voit jättää kommenttiin myös pienen muiston käynnistäsi tai ajatuksia juuri lukemastasi postauksesta. Tervetuloa uudelleen!