lauantai 13. marraskuuta 2021

Sinivalkoista-haaste

Tämä haaste sopii minusta loistavasti juhlistamaan myös isänpäivää. Sain haasteen suoraan Puutarhahetki-blogin Tiiulta, joka on laittanut sen kiertämään jo useampana vuonna itsenäisyyspäivän lähestyessä. Kiitos Tiiulle haasteesta! Päätin tänäkin vuonna valita postauksen kuvat niin, että jokaisessa on sekä sinistä että valkoista mukana.
Lemmikkikimppu somisti alkukesällä keijujen talon sisäänkäyntiä.
Luumutarhassa kääpiöjapaninakileijat ja valkoiset lemmikit muodostivat runsaan kukkapilven.
Tämäkin kombo löytyi luumutarhasta. Narsissi 'Princess Zaide' melkein hukkui lemmikkien sekaan, vaikka pitkävartinen onkin.
Hieman aikaisemmin keväällä kukkivat herkät posliinihyasintit.
Samoihin aikoihin aurinkopenkissä oli kevätkurjenmiekkojen karnevaalit. Etualalla 'Frozen Planet', taaempana sekaisin 'Harmony' ja 'Alida'.
Helmililjojen yksittäisissä kukissa on söpöt valkeat reunukset, tällä lajikkeella myös kukinnon huippu on aika vaalea.
Sekoituspussin helmililjoja.
Tummahelmililjat ja valkokirjavat kuunliljat.
Pikkusydän 'Alba' taustallaan yksi sininen hyasintti.
Keikahdetaan vähän liilan puolelle, mutta haitanneeko tuo mitään näin hauskan akileijan kohdalla. Vanhempina hyvin todennäköisesti lehtoakileija ja kääpiöjapaninakileija.
Loistokärhö 'Elsa Späth' on myös liilansävyinen, mutta pakko oli saada edes yksi kärhökin kuviin.
Loppuun valkoisen kirjopikarililjan ja balkaninvuokkojen herkkääkin herkempi yhdistelmä.
Haasteen säännöt:
-kerro postauksessasi, kuka haasteen aloitti (Tiiu/Puutarhahetki-blogista)
-tee postaus, jossa sininen ja valkoinen ovat pääroolissa
-haasta kolme tai useampi blogiystäväsi mukaan
-käy kirjoittamassa postauksesi www-osoite Puutarhahetki - Suurien unelmien puutarha -blogin Sinivalkoista-haaste -postauksen kommenttikenttään
-voit osallistua myös Instagramissa. Merkitse kuvasi silloin #sinivalkoista_haaste ja @puutarhahetki, jotta Tiiu löytää ne.

Haastan mukaan seuraavat blogit:

Hyvää isänpäivää kaikille isille!

24 kommenttia:

  1. Ihanat sinivalkoiset. Tuo keijujen mökin ovenpielen kimppu on aivan ylisöpö!
    Olen erittäin kade ihanista lemmikkimeristäsi. Lemmikki kuuluu niihin, jotka eivät minun pihassani ole mitenkään innostuneet valloittamaan alaa, samat kitukasvuiset kaksi pysyvät juuri ja juuri elossa vuodesta toiseen - paitsi että kun ajattelen, niin tänä vuonna sitä toista ei enää näkynytkään.
    Kiitos haasteesta! Täytyypä toteuttaa tässä jonakin kauniina päivänä, tulee hyvä syy kelata kesäkuvia läpi. Juuri tänään tein ruusupostauksen juuri sen takia, että pääsee pläräämään kesäkuvat, ja jokainen lisäsyy plärätä niitä lievittää talven tulon ahdistusta.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Meillä lemmikkejä saa kitkeä ihan urakalla, jos meinaa saada ne pidettyä edes jollain lailla kurissa. Kukinnan mentyä ohi ja kasvien rupsahtaessa revin niitä useamman kottikärryllisen kompostiin, jotta muut kasvit pääsisivät vuorostaan kasvamaan niiden alta.
      Syksyllä ja talvella on kiva tutkia kesäkuvia ja muistella, miltä kukkapenkeissä näyttikään joitain kuukausia sitten. Samalla saa unelmoida, miltä ensi kesänä näyttää.

      Poista
  2. Kiitos haasteesta. Tämän vuoden kesällä lemmikit kukkivat erityisen hienosti ja pitkään. Vielä kun onnistuisi saamaan vaaleanpunaisen version.
    Nyt onkin hyvää aikaa käydä läpi kesän kuvat, tosin kokemuksesta tiedän, että niihin tulee uppoutumaan ja sen johdosta iskee ikävä kesästä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ole hyvä! Vaaleanpunainen lemmikki puuttuu minultakin. Sellainen olisikin aika söpö. Kuvia selatessa kyllä tuli pientä ikävän kaiherrusta mutta toisaalta tuli myös muutamia iloisia yllätyksiä kun muisti, miltä kukkapenkeissä keväällä näyttikään.

      Poista
  3. Oi, miten upeaa väriterapiaa marraskuiseen päivään. Kääpiöjapaninakileijan ja valkoisen lemmikin yhdistelmä on tosi hieno. Miten ihmeessä olet saanut lemmikin pysymään valkoisena ja noin isona kasvustona? Minulla valkoinen ja vaaleanpunainen pysyvät tiukasti omilla alueillaan ja kukkivat niissäkin siniseen verrattuna vähän. Sinistä alkaa olla joka paikassa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Ei meilläkään ollut ensimmäisinä vuosina kuin kaksi yksittäistä valkoista lemmikkitupsua. Suojelin niitä ruohonleikkurilta ja siirsin jossain vaiheessa turvaan kukkapenkkiin. Pikku hiljaa valkoiset ovat runsastuneet ja levinneet laajemmalle. Tuosta luumupuiden alta kitken siniset sitä mukaa pois kun ensimmäinen kukka aukeaa, jotta kasvusto pysyisi valkoisena. Sininen tuntuu olevan lemmikeissä dominoiva väri, sillä metsän reunaan isolle alueelle sinisiä lemmikkejä ilmestyy sekaan vain muutamia yksittäisiä valkoisia vuosittain. Paljon enemmän tulee sinisiä taimia valkoisten sekaan. Vaaleanpunaista lemmikkiä minulla ei olekaan.

      Poista
    2. Kiitos, vinkkiesi avulla voisin tehdä valkoisten lemmikkien alueen johonkin. Tässä on talvi aikaa kehitellä asiaa. Vaaleanpunaista lemmikkiä olen ostanut Hesan kevätmessuilta, Puutarhanikkareiden osastolta. Se ei oikein pysty kilpailemaan siniselle.

      En voinut vastustaa sinivalkoista-haastetta. Niinpä otin sen ihan omatoimisesti käsittelyyn. Postaus löytyy täältä: https://rikkaruohoelamaa.blogspot.com/2021/11/sinivalkoista-haaste-2021.html

      Poista
    3. Omana alueenaan valkoiset ja vaaleanpunaiset lemmikit pysyvät varmasti paremmin erillään ja runsastuvatkin, kuten minulla on käynyt.
      Kaikki haasteet ovat kivoja varsinkin talvisaikaan kun ei muuta puutarhajuttua oikein irtoa. Kävinkin jo lukemassa haastepostauksesi. Sinultakin löytyi paljon sinisiä, valkoisia ja sinivalkoisia kukkia.

      Poista
  4. Ihanaa kyllä katsella kesäisiä kuvia, vaikka täällä ollaankin ihan marraskuun pauloissa. Usko tai älä mutta tänä vuonna tuntuu, että olen oppinut arvostamaan marraskuuta ja jopa ihan pitämäänkin siitä. Marraskuun valo on kuvatessa haastava mutta jollain tavalla se antaa kuitenkin kuviin sellaisen omanlaisensa rauhallisen fiiliksen. Niitä fiiliksiä olen nyt yrittänyt tavoitella ja yhteen kasvihuoneessa ottamaani kuvaan olen ollut erityisen tyytyväinen. Tekisi hirmusti mieli ilmoittautua opiston valokuvauskurssille mutta se on vasta keväällä ja silloin on taas ihan stressaantunut kaikesta kiireestä. Senkin tähden pidän marraskuusta kun ei ole mihinkään kiirettä. No tulipas tästä nyt melkoinen ylistyspuhe marraskuulle😂

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Minua ei ole marraskuu vielä lumonnut. Pimeää, koleaa, märkää ja mustaa... huoh. Joinain vuosina marraskuussa on paljonkin aurinkoisia pakkaspäiviä ja timanttien lailla säihkyvää kuuraa. Tänä vuonna ei ole paljon aurinkoa näkynyt, vaikka välillä onkin ollut pakkasta. Hyvä, että edes joku nauttii marraskuusta minunkin puolestani :)

      Poista
  5. Tosi kauniit kuvat! Hurjan monta upeaa sinivalkoista yhdistelmää löytyykin puutarhastasi ja tuo lemmikkimeri on kyllä aivan mahtava. Kiitos, että osallistuit haasteeseen! Hyvää isänpäivän iltaa ja alkavaa viikkoa!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Sinivalkoisia yhdistelmiä on kertynyt kuin huomaamatta aika paljon. Hyvää pian alkavaa uutta viikkoa!

      Poista
  6. Sinä löysit yllättävän paljon sinivalkoisia kuvia. Itse huomaan, että lähes kaikki siniset ovat enemmän kallellaan lilaan - ihan sinisiä on vähemmän tai sitten en ole muistanut niitä kuvata. Nuo lemmikkikuvat ovat niin suloisia, minullakin kasvaa sitä paljon ja kukinnan jälkeen revin reippaasti kuihtuneet kasvustot pois, mutta miksi en ole ottanut kuvia?
    Mukavaa viikkoa sinulle!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Meillä taitaa tosiaan olla aika paljon sinisiäkin kukkia ja tästä postauksesta jäivät vielä ainakin idänsinililjat, ritarinkannukset ja sinilemmiö puuttumaan. Jos olisin kelpuuttanut enemmän myös liilaan päin taittuvia värejä mukaan, olisi postauksesta tullut varsinainen maratonien maratoni. Niin siinä joskus käy, että jostain "tavallisesta" ei tule otettua kuvia. Kai sitä ajattelee kuvanneensa sen jo moneen kertaan. Kiitos, mukavaa viikkoa sinullekin!

      Poista
  7. Ihanat sinivalkoiset kukkijat tähän pimeään marraskuuhun! Valkoisten lemmikkien suurta joukkoa minäkin ihailen ja ihmettelen, kun en saa niitä omassa puutarhassani kasvamaan. Mutta syynä lienee juurikin tuo vahva sinisen doiminoivuus, ei ole edellytyksiä valkoisilla kasvaa, jos sinistä on lähettyvillä. Helmililjojen kauneus on myös huikeaa ja näin marraskuussa saavat osakseen isot ihailut!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Valkoiset lemmikit pitää vain pitää tiukasti omana kasvustonaan ja kitkeä siniset pois seasta ja lähettyviltä heti kun ensimmäinen kukka aukeaa. Kyllä ne siitä aikanaan sitten runsastuvat. Meilläkin oli vielä viisi vuotta sitten vain pari yksittäistä valkoista lemmikkiä ja nyt niitä on isolla alueella.

      Poista
  8. Kauniit sinivalkoiset kuvat. Mie löysin tuota valakosta lemmikkii mehästä, oiskohan se puutarhalajike, siinä on tummanvihreet kiiltävät lehet ja hyvin kukkii ja levivää. Japaninakileijakin on kaunis puutarhassa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Lemmikkilajikkeita on käsittääkseni aika montaa erilaista. Luulen, että tuo omani on ihan tavallista puistolemmikkiä. Siitä ei kyllä mielestäni erota lehdistä, minkä väriset kukat on tulossa, minkä vuoksi sinisten yksilöiden kitkeminen valkoisten seasta ei onnistu ennen kukintaa.

      Poista
  9. Upea sinivalkoinen postaus, joka juhlistaa lähestyvää itsenäisyyspäivää. Sinulla on puutarhassa hienoja sinivalkoisia kukkia. Postauksesi toi kesän lämpöä, kukkien loistoa ja auringon säteitä tähän harmaaseen marraskuuhun ♡

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Sinisiä, valkoisia ja sinivalkoisia kukkia on kertynyt aika paljon eivätkä kaikki edes päässeet tähän postaukseen.

      Poista
  10. Kiitos Minna haasteestasi :) Käykö että yhdistän sen tavalla tai toisella tuohon minulla menossa olevaan väriteema sarjaan?
    Itselläsi oli ihania kuvia ja kauniita yhdistelmiä. Lemmikit ja narsissi sekä akileijat ja valkoiset lemmikin, aah!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ole hyvä! Siihenhän se luontevasti sopisi. Kiitos! Nuo ovatkin hyvin valloittavia ja runsaita yhdistelmiä.

      Poista

Kiitos visiitistä, toivottavasti viihdyit blogini parissa! Voit jättää kommenttiin myös pienen muiston käynnistäsi tai ajatuksia juuri lukemastasi postauksesta. Tervetuloa uudelleen!