torstai 31. joulukuuta 2020

Hyvää uutta vuotta!

Etupihan pensaat ovat jouluvaloissa ja lumikuorrutteisina minusta kauniimpia kuin raketit.
Vuoden viimeistä päivää on vietetty täällä lumi- ja räntäsateessa. Kävimme koko perheellä katselemassa illan ensimmäisiä raketteja ja sen jälkeen valoimme mehiläisvahasta valmistetut uudenvuoden "tinat" ja ihmettelimme niitä taskulampun valossa. Jaan teille muutaman kuvan omasta valoksestani. Mitähän sen varjokuvat mahtavat ennustaa alkavalle vuodelle?

Neitonen ilmiselvästi. Tervehtiikö hän puutarhaan tulijaa vai näyttää puutarhatöissä vahvistunutta hauistaan?

Aivot. Ei riitä, että ne löytyvät, vaan niitä pitää myös muistaa käyttää edes silloin tällöin!
Lapio, josta on kädensija mennyt rikki?
Kyllä, päätöntä kaivamista tiedossa. Ei ihme, jos lapiokin menee rikki.

NORSU??? Ei kai sentään niin suuria projekteja?
Hauskaa, onnellista, kukkaisaa ja kaikin puolin menestyksekästä uutta vuotta!

30 kommenttia:

 1. Hyvän uuden vuoden toivotukset täältäkin! Minä inhoan raketteja kaikkien koti- ja luonnoneläimien puolesta. Meilläkin koira pelkäsi. Miten teidän koira suhtautuu?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Ovathan ne raketit aikamoisia turhakkeita ja monet eläimet pelkäävät niitä. Karo ei ole koskaan onneksi reagoinut koviin ääniin, joten rakettien paukekaan ei sitä häiritse. Ihan rennosti puuhaili samaa mitä tavallistikin.

   Poista
 2. Aina oppii uutta eli onpa hauska kuulla mehiläisvahatinasta. Huomattavasti ympäristöystävällisempi tuote. Vaha toi sinulle kivoja ennustuksia.
  Oikein hyvää uutta vuotta sinulle!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voin kahden vuoden kokemuksella suositella mehiläisvahatinaa oikeiden tinojen korvikkeeksi. Ympäristöystävällisyyden lisäksi se on myös turvallisempi tuote, sillä se sulatetaan vesihauteessa eli siis huomattavasti muita tinoja alhaisemmassa lämpötilassa. Ihmettelin itse jo viime vuonna juttuja, joissa mehiläisvahasta ei oltu saatu minkäänlaisia muotoja aikaiseksi ja haukuttiin koko tuote. Meillä kaikista valoksista tuli erilaisia ja varsinkin isännän aikaansaannoksesta todella hieno taideteos. Kättäkään ei tarvitse upottaa jääkylmään vesiämpäriin, sillä mehiläisvaha jää kellumaan veden pinnalle. En keksi mitään moitittavaa tuotteesta.
   Kiitos! Oikein hyvää uutta vuotta sinullekin!

   Poista
 3. Ylin kuva on hoikkauumainen nainen leningissä, kädessään voitokas hara ja taistelu rikkaruohoja vastaan on käynnissä :D Ilmeisesti pääset voitolle sinnikkäässä taistelussa rikkoja vastaan - mutta vaatinee jatkuvaa taistelua.

  Oikein hyvää Uutta Vuotta 2021!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Totta! Niinpä muuten onkin! Toivottavasti ennustus pitää paikkansa :D Kiitos! Oikein hyvää uutta vuotta!

   Poista
 4. Hyvä idea käyttää mehiläisvahaa tinan sijaan!! Aika hauskoja kuvajaisia, mitähän ne kertovatkaan sinun vuodestasi - ehkä on taas pidettävä hatusta kiinni, kun ryhtyy touhujasi seuraamaan :).
  Oikein hyvää puutarhavuotta sinulle kaikkinensa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jollain on välähtänyt. Viime vuonna löysimme noita kaupasta ja päätimme kokeilla. Ei ollut hutiostos. Toivottavasti sentään pysyy hattu päässä, ettei tukka kärähdä auringossa :D Kiitos! Oikein hyvää uutta puutarhavuotta sinullekin!

   Poista
 5. Ehkäpä innostunut muotoilemaan norsua pensaasta, toivottavasti saksilla eikä risalla lapiolla?! Muistin itse asiassa eilen illalla, että minunhan oli tarkoitus tehdä nyt ennen vuodenvaihdetta postaus mehiläisvahatinasta. Tehtiin vuosi sitten onnistuneita valoksia ja otin niistä kuvia. Täälläkin esiintyy aivottomuutta joten unohdin koko jutun.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Siinäpä olisi taas naapureille ihmettelemistä, kun pihalle ilmestyisi norsun muotoiseksi muotoiltu pensas :D Tosin oman puutarhan pensaista ei vielä saa kuin korkeintaan polvenkorkuisen norsun. Pitäisi ehkä tehdä postaus mehiläisvahatinoista jo nyt ja ajastaa se joulukuun lopulle, niin ei pääse unohtumaan :D

   Poista
 6. Hauskoja hahamoja :) Sulla taitaa hurija puutarhapuumi vaan jatkua! Mehilääsvahatinat o mulle ihan uusia tai sitte menny ohi koko juttu. Voiko nua tinat käyttää vuasi vuarelta uurestansa? Hyvää uutta vuatta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Siltähän se näyttää. Suunnitelmia on jo vaikka minkälaisia viime vuonna aloitettujen projektien jatkoksi. Saa nähdä, mitkä niistä toteutuvat ensi vuonna. Mehiläisvahatinat voi käyttää uudelleen vuosi toisensa jälkeen aivan kuin muutkin uudenvuodentinat. Suosittelen kokeilemaan. Hyvää uutta vuotta!

   Poista
 7. Taitaa olla tulossa yllätyksellinen ja työteliäs vuosi, lapiot ja kuokat tanassa kohti uusia pihatyömaita! Oikein hyvää alkanutta vuotta sinulle.

  VastaaPoista
 8. Ompa hauskoja hahmoja, jottainhan ne ennustaa!
  Hyvvee vuuvven jatkuu!

  VastaaPoista
 9. Aivan hulvattomat "tinat"! Kiva ja ahkera vuosi tulossa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hahmoista tuli kieltämättä aika hauskoja. Saa nähdä, kuinka ennustukset pitävät paikkansa.

   Poista
 10. Me emme ole vuosiin valanneet tinaa. Mukava uusi keksintö tämä näin televisiossa kun ne käyttivät tätä valamiseen uutena vuotena. Hyvää alkanutta vuotta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mehiläisvahatina on minusta hyvä vaihtoehto muille uudenvuodentinoille. Hyvää alkanutta vuotta sinullekin!

   Poista
 11. Ihanaa alkanutta uutta vuotta sinulle ja perheellesi!

  VastaaPoista
 12. Hienoja kuvia "tinoista"...:)
  Hyvää alkanutta vuotta Minna!

  VastaaPoista
 13. Oikein hyvää alkanutta uutta vuotta myös sinulle.

  VastaaPoista

Kiitos visiitistä, toivottavasti viihdyit blogini parissa! Voit jättää kommenttiin myös pienen muiston käynnistäsi tai ajatuksia juuri lukemastasi postauksesta. Tervetuloa uudelleen!